YouTube test een 'Premium Lite' abonnementsservice

YouTube test een 'Premium Lite' abonnementsservice
YouTube test een 'Premium Lite' abonnementsservice
Anonim

YouTube test een enigszins uitgeklede versie van zijn Premium-abonnementsservice, genaamd YouTube Premium Lite, waarvan de beschikbaarheid momenteel beperkt is tot bepaalde Europese landen.

Voor het eerst gespot door ResetEra-gebruiker jelmerjt, lijkt Premium Lite een meer betaalbare optie te zijn voor diegenen die uitsluitend geïnteresseerd zijn in het geven van advertenties de bijl. In plaats van € 11,99 per maand te betalen voor het volledige pakket, kun je € 6,99 per maand betalen voor advertentievrij kijken op zowel YouTube als YouTube Kids. Volgens The Verge is Premium Lite momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers in België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden

Image
Image

Dat verschil van € 5,00 tussen abonnementen zorgt ervoor dat alle extra functies van Premium worden verwijderd (behalve dat het advertentievrij is). Dus geen video's downloaden om offline te bekijken, geen video's op de achtergrond afspelen op je mobiele telefoon, geen YouTube Music Premium en geen YouTube Originals.

Het enige doel van Premium Lite, tenzij YouTube besluit iets te veranderen tussen nu en de wereldwijde uitrol, is om advertenties te vermijden.

Of het de prijs waard is om advertenties te vermijden, is aan jou om te beslissen.

Image
Image

Het is echter vermeldenswaard dat hoewel adblockers het werk gratis zullen doen, een Premium (en vermoedelijk Premium Lite) abonnement wel inkomsten oplevert voor makers. Dus als je een hekel hebt aan advertenties maar toch je favoriete kanalen wilt ondersteunen, is het het overwegen waard.

Vanaf nu heeft YouTube geen aanvullende details bekendgemaakt over wereldwijde releasedatums of prijzen in andere landen. Dat gezegd hebbende, als reguliere Premium € 11,99 kost in Europa en $ 11,99 in de VS. het is waarschijnlijk dat Premium Lite ongeveer $ 6,99 per maand zal zijn wanneer (en als) het naar de VS komt.

Aanbevolen: