Wat is een virtuele machine?

Inhoudsopgave:

Wat is een virtuele machine?
Wat is een virtuele machine?
Anonim

Een virtuele machine gebruikt software en computerhardware om extra computers in één fysiek apparaat te emuleren. Lees meer over wat een virtuele machine is en wat u kunt doen in een VM-omgeving.

Wat is een virtuele machine?

Virtuele machines emuleren een afzonderlijk besturingssysteem (de gast) en een afzonderlijke computer van uw bestaande besturingssysteem (de host), bijvoorbeeld om Unbuntu Linux op Windows 10 uit te voeren. De virtuele computeromgeving verschijnt in een apart venster en is typisch geïsoleerd als een op zichzelf staande omgeving. Toch is interactiviteit tussen gast en host vaak toegestaan voor taken zoals bestandsoverdrachten.

Image
Image

Dagelijkse redenen om een VM te gebruiken

Ontwikkelaars gebruiken software voor virtuele machines om software op verschillende platforms te maken en te testen zonder een tweede apparaat te gebruiken. U kunt een VM-omgeving gebruiken om toegang te krijgen tot toepassingen die deel uitmaken van een ander besturingssysteem dan het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd. Virtuele machines maken het bijvoorbeeld mogelijk om een game exclusief voor Windows op een Mac te spelen.

Bovendien bieden VM's een mate van flexibiliteit in termen van experimenteren die niet altijd haalbaar is op uw hostbesturingssysteem. Met de meeste VM-software kunt u snapshots maken van het gast-besturingssysteem, waarnaar u kunt terugkeren als er iets misgaat, zoals een malware-infectie.

Waarom bedrijven virtuele machines zouden kunnen gebruiken

Veel organisaties implementeren en onderhouden verschillende virtuele machines. In plaats van altijd meerdere computers te gebruiken, gebruiken bedrijven VM's die worden gehost op een kleinere subset van krachtige servers, waardoor geld wordt bespaard op fysieke ruimte, elektriciteit en onderhoud.

Deze VM's kunnen worden bestuurd vanuit een enkele administratieve interface en toegankelijk worden gemaakt voor werknemers vanaf hun externe werkstations, vaak verspreid over meerdere geografische locaties. Vanwege de geïsoleerde aard van de virtuele machine-instanties kunnen bedrijven gebruikers toegang geven tot hun bedrijfsnetwerken met behulp van deze technologie op hun computers voor extra flexibiliteit en kostenbesparingen.

Virtuele machines geven beheerders volledige controle, samen met re altime monitoringmogelijkheden en geavanceerd beveiligingstoezicht. Elke VM kan direct worden bestuurd, gestart en gestopt met een muisklik of opdrachtregelinvoer.

Algemene beperkingen van virtuele machines

Hoewel VM's nuttig zijn, zijn er opmerkelijke beperkingen die moeten worden begrepen, zodat uw prestatieverwachtingen realistisch zijn. Zelfs als het apparaat dat de VM host, krachtige hardware bevat, kan de virtuele instantie langzamer werken dan op zijn onafhankelijke computer. De afgelopen jaren is er veel vooruitgang geboekt in hardwareondersteuning binnen VM's. Toch zal deze beperking nooit volledig worden opgeheven.

Een andere beperking zijn de kosten. Afgezien van de kosten die verbonden zijn aan bepaalde software voor virtuele machines, kan voor het installeren en uitvoeren van een besturingssysteem een licentie of een andere authenticatiemethode vereist zijn. Voor het uitvoeren van een gastinstantie van Windows 10 is bijvoorbeeld een geldige licentiesleutel vereist, net zoals wanneer u het besturingssysteem op een echte pc installeert. Hoewel een virtuele oplossing in de meeste gevallen doorgaans goedkoper is dan de aanschaf van extra fysieke machines, lopen de kosten op als u een grootschalige uitrol nodig heeft.

Andere mogelijke beperkingen om te overwegen zijn het gebrek aan ondersteuning voor bepaalde hardwarecomponenten en mogelijke netwerkbeperkingen. Zolang u uw onderzoek doet en realistische verwachtingen heeft, kan het nuttig zijn om virtuele machines in uw huis- of bedrijfsomgeving te implementeren.

Hypervisors en andere software voor virtuele machines

Applicatiegebaseerde VM-software, algemeen bekend als hypervisors, is er in alle soorten en maten die zijn afgestemd op persoonlijk en zakelijk gebruik. Met hypervisors kunnen meerdere VM's met verschillende besturingssystemen dezelfde hardwarebronnen delen. Systeembeheerders kunnen hypervisors gebruiken om meerdere virtuele machines in een netwerk tegelijk te bewaken en te beheren.

FAQ

    Wat hebben virtuele machines te maken met besturingssystemen?

    Zodra u een toepassing voor een virtuele machine hebt geïnstalleerd, moet u een besturingssysteem op uw virtuele machine kiezen en installeren. Zodra een besturingssysteem is geïnstalleerd, kunt u uw virtuele machine gebruiken zoals elke andere computer.

    Wat is het verschil tussen een emulator en een virtuele machine?

    Virtuele machines zijn volledig uitgeruste, zelfstandige omgevingen waar u volledige besturingssystemen kunt installeren en gebruiken. Emulators proberen specifieke software en hardware virtueel te recreëren om een bepaald doel te bereiken, zoals het spelen van een game op een verouderd systeem.

Aanbevolen: