Wat is Steam Chat?

Inhoudsopgave:

Wat is Steam Chat?
Wat is Steam Chat?
Anonim

Steam Chat is een gratis spraak- en tekstchatsysteem ingebouwd in de Steam-client. Net als de Discord-chat-app, combineert Steam Chat enkele van de spraakaspecten van services zoals Skype en TeamSpeak met de tekstchatfunctionaliteit van instant messaging-apps. Hier leest u hoe Steam Chat wordt gebruikt en hoe u aan de slag kunt gaan met deze communicatietool.

Steam Chat is een onderdeel van Steam, dus er is geen aparte app. Steam en Steam Chat zijn beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

Image
Image

Waar wordt Steam Chat voor gebruikt?

Steam Chat moderniseert de communicatiehulpmiddelen en functies van Steam. Hoewel Steam in de eerste plaats een marktplaats is voor het kopen van videogames en het organiseren van je videogamebibliotheek, kun je er ook verbinding mee maken en games spelen met vrienden.

Steam Chat is een gratis alternatief voor betaalde voicechatdiensten zoals TeamSpeak, Mumble en Ventrillo. Deze services bieden voice over internet protocol (VoIP) communicatie voor gamers, zodat ze kunnen coördineren wanneer ze een game spelen en contact houden wanneer ze niet aan het spelen zijn.

Steam Chat is ook een alternatief voor Discord, een gratis spraak- en tekstchatservice met veel functies van Steam Chat.

Steam Chat heeft twee hoofdcomponenten: tekstchat tussen individuen en groepen en voicechat tussen individuen en groepen. Gebruikers kunnen elkaar individueel berichten sturen en Groepschats maken, die fungeren als Discord-servers.

Groepchats kunnen meerdere tekstkanalen hebben om gesprekken over verschillende onderwerpen te organiseren. Groepschats kunnen ook meerdere spraakkanalen hebben, zodat groepsleden zich kunnen concentreren op verschillende games of andere onderwerpen.

Image
Image

Steam Chat houdt een archief van je tekstchat slechts twee weken bij. Elk bericht wordt automatisch verwijderd twee weken nadat je het hebt verzonden, dus reken niet op Steam om je chatinformatie op te slaan.

Aan de slag met Steam Chat

Om Steam Chat te gebruiken, downloadt u de Steam-client of logt u in via de Steam Community-website om de webgebaseerde client te gebruiken. Je hebt ook een gratis Steam-account en een paar vrienden nodig om mee te chatten. Zo ga je aan de slag met Steam Chat:

Toegang tot Chat na installatie van Steam

Het is gemakkelijk om te beginnen met chatten nadat je de Steam-versie voor je besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

  1. Navigeer naar de Steam Community-website.

    Image
    Image
  2. Selecteer Aanmelden als je een account hebt, of selecteer Join Steam om een gratis account aan te maken.

    Image
    Image

    Als je een account hebt, ga dan naar stap 5.

  3. Als u een account aanmaakt, vult u uw gegevens in en selecteert u Doorgaan.

    Image
    Image

    U wordt gevraagd uw e-mailadres te verifiëren.

  4. Voeg je Steam-accountnaam toe en verifieer je wachtwoord. Selecteer Klaar om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Selecteer Install Steam.

    Image
    Image
  6. Steam detecteert je besturingssysteem. Selecteer Install Steam.

    Image
    Image
  7. Dubbelklik op het DMG-bestand om Steam te installeren.

    Image
    Image
  8. Start Steam en log in op je account.

    Image
    Image
  9. Selecteer Friends & Chat in de linkerbenedenhoek om toegang te krijgen tot Steam Chat.

    Image
    Image
  10. Het Steam Chat-venster wordt geopend en u bent klaar om te chatten.

    Image
    Image

    Als Steam nieuw voor je is, moet je je vrienden zoeken en toevoegen aan de service voordat je Steam Chat kunt gebruiken.

  11. Selecteer het plusteken (+) naast Friends om vrienden toe te voegen en te beginnen een nieuwe chat.

    Image
    Image

    Om een voicechat te starten, opent u een gewone chat, selecteert u de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek van het chatvenster en kiest u vervolgens Start Voice Chat. Wanneer je vriend opneemt, begint de voicechat. Sluit het chatvenster om de voicechat te beëindigen.

  12. Selecteer het plusteken (+) naast Groepschats om een nieuwe groepschat.

    Image
    Image

    Sleep en zet andere vrienden neer in een open chatvenster om een groep te maken.

Gebruik de Steam Web Client

Het starten van Steam Chat is nog makkelijker vanaf Steam op het web.

  1. Navigeer naar de Steam Community-website.

    Image
    Image
  2. Select Login als je een account hebt, of kies Join Steam als je dat niet hebt.

    Image
    Image

    Volg de bovenstaande instructies om een Steam-account aan te maken.

  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer vervolgens Aanmelden.

    Image
    Image
  4. Selecteer Chat in de bovenste menubalk.

    Image
    Image
  5. De Steam Chat-webclient wordt geopend.

    Image
    Image
  6. Selecteer het plusteken (+) om vrienden toe te voegen en een nieuwe chat te starten.

    Image
    Image
  7. Selecteer het plusteken (+) naast Groepschats om een nieuwe groepschat.

    Image
    Image

    Om een voicechat te starten, opent u een gewone chat, selecteert u de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek van het chatvenster en kiest u vervolgens Start Voice Chat. Wanneer je vriend opneemt, begint de voicechat. Sluit het chatvenster om de voicechat te beëindigen.

Hoe Steam Group Chats werken

Groepchats op Steam zien eruit als individuele chats. U kunt echter meerdere mensen in één hebben en ze blijven bestaan, zelfs als iedereen offline is. Als je weer inlogt, zit je nog steeds in de groep, dus deze groepen zijn een goede manier voor gamingclans, gilden, fireteams en communities om contact te houden.

Image
Image

Maak op elk gewenst moment een groepschat door extra vrienden uit te nodigen voor een individuele chat. U kunt ook het plusteken selecteren in het gedeelte Groepschats van uw vriendenlijst. Geef je groepschat een naam en voeg een avatar toe via Settings (tandwielpictogram).

Groepchats hebben dezelfde basisfunctionaliteit als gewone chats, maar met meer structuur. Elke groep kan meerdere tekstkanalen hebben ingesteld, zodat u specifieke plaatsen kunt hebben voor zowel gestructureerde discussies als gratis algemene chat.

FAQ

    Hoe zet je Steam Chat-meldingen uit?

    Ga naar Instellingen in de Steam Chat-browser of app en selecteer vervolgens Meldingen. Schakel alle selectievakjes uit om alle meldingen te dempen, of schakel selectief de meldingen uit die u niet wilt ontvangen.

    Hoe kun je je Steam Chat-geschiedenis bekijken?

    In de officiële Steam Chat-app kun je tot twee weken terug scrollen om de chatgeschiedenis te laden. Na twee weken is het niet meer mogelijk om de chatgeschiedenis te bekijken.

Aanbevolen: