De 6 beste USB-C-monitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste USB-C-monitoren van 2022
De 6 beste USB-C-monitoren van 2022
Anonim

De beste USB-C-monitoren bieden niet alleen een elegante en moderne manier om onze digitale werkruimte uit te breiden, ze helpen ook om onze algehele productiviteit te verbeteren. Voor de meesten van ons betekent werken op een computer meestal het jongleren tussen verschillende programma's en een tiental browsertabbladen.

Een enkel scherm is niet genoeg om dit soort workflow te beheren, daarom is investeren in een secundair extern beeldscherm een goed idee. Onze productexperts hebben enkele van de beste USB-C-monitoren van gerenommeerde merken, waaronder LG, Dell en ASUS, getest en beoordeeld om u te helpen de juiste keuze te maken.

Hoewel de meeste externe monitoren op de markt een aantal verschillende poorten hebben (bijv.g. HDMI, 3,5 mm audio), is het aan te raden om voor een monitor te gaan die (ook) een USB-C-poort heeft, ook al kost dat wat meer geld. Dat komt omdat deze handige poort niet alleen klein en omkeerbaar is, maar ook multifunctioneel. Een USB Type-C-poort kan gegevens overbrengen, videosignalen verzenden en zelfs elektrische stroom leveren aan het externe beeldscherm.

Als het gaat om het kiezen van een USB-C-monitor, is het belangrijk om het beoogde gebruiksscenario in gedachten te houden. Als u bijvoorbeeld van plan bent het scherm te gebruiken voor zeer nauwkeurige taken zoals fotobewerking, zijn hoge resolutie en kleurnauwkeurigheid essentieel. Voor gamingmonitors daarentegen zouden een hoge verversingssnelheid en snelle responstijd cruciale kenmerken zijn.

Wat uw gebruik ook is, er is een monitor voor u. Hier zijn onze topkeuzes voor enkele van de beste USB Type-C-monitoren die u kunt kopen.

Beste algemeen: LG 27UK850-W-monitor

Image
Image

Met de perfecte balans tussen functies en prestaties is LG's 27UK850-W een van de beste USB-C-monitoren die je vandaag kunt krijgen. Het 27-inch 4K-scherm wordt geleverd met een resolutie van 3840 x 2160 pixels en een beeldverhouding van 16:9, met HDR10-ondersteuning, wat resulteert in levendige kleuren en verbeterde contrastniveaus. Het paneel is ook ideaal voor zeer nauwkeurige workflows zoals fotobewerking, dankzij de 99 procent dekking van het sRGB-kleurengamma.

Met een wit achterpaneel en een matzilveren standaard ziet de 27UK850-W er behoorlijk modern uit. De monitor kan naar voren (tot 20 graden) en naar achteren (tot 5 graden) worden gekanteld en is in hoogte verstelbaar tot 4,7 inch. Het kan worden gebruikt in zowel liggende als staande oriëntaties, en schakelen tussen de twee modi werkte naadloos tijdens de tests van onze recensent. U krijgt een enkele joystickknop voor het beheren van alle essentiële functies (bijvoorbeeld voorinstellingen voor gesplitst scherm, HDR-besturing).

De 27UK850-W is verpakt in een overvloed aan I/O- en connectiviteitsopties, waaronder USB Type-C (met gegevensoverdracht, 4K-uitvoer en power delivery-mogelijkheden), USB Type-A, HDMI, DisplayPort en 3.5mm-audio. Andere opmerkelijke toevoegingen zijn dubbele 5W-luidsprekers en ondersteuning voor AMD's FreeSync-technologie.

Maat: 27-inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 3840 x 2160 pixels | Vernieuwingsfrequentie: 60Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Ingangen: USB Type-C, USB Type-A, HDMI, DisplayPort en 3,5 mm audio

"Tijdens onze tests voelde het draaien naar de portretmodus en de achterkant soepel aan. Deze monitor en standaard zouden zelfs in de meest gelikte ontwerpstudio passen. " - Bill Loguidice, producttester

Image
Image

Beste Ultrawide: LG 34UM69G-B

Image
Image

LG's 34UM69G-B behoort tot de meest populaire USB-C-monitoren die er zijn, en terecht. Het 34-inch FHD+-scherm heeft een resolutie van 2560 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 21:9. En hoewel de pixeldichtheid te wensen overlaat, maakt de Ultra-Wide aspectverhouding van het paneel het ideaal voor productiviteitstaken zoals side-by-side multitasking.

Dat gezegd hebbende, de 34UM69G-B wordt voornamelijk gefactureerd als een gamingmonitor en wordt dus geleverd met verschillende op gaming gerichte functies. Het ondersteunt AMD's FreeSync-technologie die de framesnelheid van de monitor afstemt op die van uw AMD grafische kaart, wat resulteert in een vloeiendere gameplay.

Interessant is dat onze producttester Bill Loguidice ontdekte dat de monitor ook (enige) ondersteuning biedt voor NVIDIA's G-Sync-technologie, met stabiele prestaties van een NVIDIA grafische kaart. Je krijgt ook dubbele luidsprekers van 7 W, vermindering van bewegingsonscherpte en een aanpasbare gamemodus.

Wat betreft connectiviteit en I/O-poorten, bevat de 34UM69G-B USB Type-C, HDMI, DisplayPort en 3,5 mm audio. De monitor kan zowel naar voren (tot 20 graden) als naar achteren (tot 5 graden) worden gekanteld en is ook in hoogte verstelbaar tot 4,7 inch. Het wordt gedekt door een garantie van één jaar.

Maat: 34-inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 2560 x 1080 pixels | Vernieuwingsfrequentie: 75Hz | Beeldverhouding: 21:9 | Ingangen: USB Type-C, HDMI, DisplayPort en 3,5 mm audio

"Tussen FreeSync, G-Sync, 1ms Motion Blur Reduction en andere modi zoals Foto en Cinema, zouden er instellingen moeten zijn die aan vrijwel elke behoefte voldoen. " - Bill Loguidice, producttester

Image
Image

Beste geluid: ASUS Designo MX27UC

Image
Image

Als u op zoek bent naar een USB-C-monitor die ook een geweldige geluidskwaliteit biedt, raden we u aan ASUS' Designo MX27UC te bekijken. Met een resolutie van 3840 x 2160 pixels en een beeldverhouding van 16:9, wordt het 27-inch 4K-scherm geleverd met 100 procent dekking van de sRGB-kleurruimte. Het paneel is omgeven door ultradunne boven- en zijpanelen die niet alleen zorgen voor een meeslepende kijkervaring, maar ook helpen bij het verkleinen van de totale fysieke voetafdruk van de monitor.

De ingebouwde dubbele 3W-luidsprekers leveren een verrassend luid en helder geluid. Onze producttester Andy Zahn merkte een uitzonderlijke helderheid op in hoge noten, zelfs als de bas aan de zwakkere kant was. Dit is voornamelijk te danken aan de ingebouwde audioverwerking, die het resultaat is van een gezamenlijke inspanning van ASUS, ICEpower en Bang & Olufsen. U kunt ook kiezen uit verschillende vooraf ingestelde geluidsmodi (bijv. film, muziek) of uw eigen audio-instellingen configureren.

ASUS Designo MX27UC beschikt over USB Type-C (met 4K-uitgang, gegevensoverdracht en stroomvoorzieningsfuncties), USB Type-A, HDMI, DisplayPort en 3,5 mm audio voor I/O en connectiviteit. Enkele andere opmerkelijke toevoegingen zijn Adaptive Sync-ondersteuning en aanpasbare blauwlichtfilterniveaus.

Maat: 27-inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 3840 x 2160 pixels | Vernieuwingsfrequentie: 75Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Ingangen: USB Type-C, USB Type-A, HDMI, DisplayPort en 3,5 mm audio

"Voor ingebouwde luidsprekers zijn deze echt, zoals ASUS beweert, in staat om de behoefte aan speciale desktopluidsprekers voor veel gebruikers te elimineren. " - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste voor draagbaarheid: AOC i1601fwux

Image
Image

Op zoek naar een monitor boordevol functies die overal mee naartoe kan worden genomen? Maak kennis met de I1601FWUX van AOC. Met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 16:9 is het 15,6-inch FHD-scherm perfect voor mensen die altijd onderweg zijn en vaak een tweede scherm nodig hebben voor bij hun laptop.

Het paneel kan zowel liggend als staand worden gebruikt en wordt geleverd met een slimme hoes die ook dienst doet als standaard. Het kan ook naar voren (tot 25 graden) en naar achteren (tot 5 graden) worden gekanteld voor eenvoudige aanpassing van de kijkhoek(en). Ondanks zijn behuizing van metaallegering, weegt de I1601FWUX slechts 1,8 pond, waardoor hij licht genoeg is om in een rugzak te worden gegooid. Dat gezegd hebbende, het is niet bepaald de beste wat betreft parameters zoals helderheid en kleurnauwkeurigheid.

Omdat de I1601FWUX is ontworpen met het oog op draagbaarheid, wordt hij geleverd met een enkele USB Type-C-poort die werkt voor zowel stroomtoevoer als video-uitvoerfuncties. U krijgt ook slechts één knop (aan/uit) voor het wijzigen van instellingen via het menu op het scherm.

Maat: 15,6-inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 1920 x 1080 pixels | Vernieuwingsfrequentie: 60Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Ingangen: USB Type-C

Beste 4K: BenQ EW3270U

Image
Image

BenQ's EW3270U is het bewijs dat een goed afgeronde USB-C-monitor niet altijd een arm en een been hoeft te kosten. Met een resolutie van 3840 x 2160 pixels en een beeldverhouding van 16:9 werkt het 31,5-inch 4K-scherm even goed voor alles, van het bewerken van foto's met hoge resolutie tot het streamen van video-inhoud. Het paneel is ook behoorlijk nauwkeurig, met een dekking van ongeveer 95 procent van het brede kleurengamma van de DCI-P3.

Een van de meest interessante functies van de EW3270U is een speciale knop, waarmee je kunt kiezen uit vier niveaus van HDR-verwerking voor de beste beeldkwaliteit. De monitor bevat tal van vooraf ingestelde modi (bijvoorbeeld slimme focus, superresolutie) voor het verbeteren van de videokwaliteit en stra alt minder blauw licht uit, waardoor de ogen minder vermoeid raken. Het ondersteunt ook AMD's FreeSync-technologie voor een soepelere gameplay-ervaring met je AMD grafische kaart.

Wat betreft I/O en connectiviteitsopties, wordt de EW3270U geleverd met USB Type-C (met functies voor gegevensoverdracht en video-uitvoer), DisplayPort, HDMI en 3,5 mm audio. U krijgt ook dubbele luidsprekers van 2 W, kantelverstelling naar voren (tot 15 graden) en naar achteren (tot 5 graden), en meer.

Maat: 31,5-inch | Paneeltype: VA | Resolutie: 3840 x 2160 pixels | Vernieuwingsfrequentie: 60Hz | Beeldverhouding: 16:9 | Ingangen: USB Type-C, HDMI, DisplayPort en 3,5 mm audio

Beste 5K: Dell UltraSharp 40 gebogen WUHD-monitor U4021QW

Image
Image

Als 4K niet genoeg voor je is en je op zoek bent naar een monitor zo groot als een televisie, zijn er niet veel opties op de markt. De Dell UltraSharp v alt op door zijn opmerkelijke 5K-resolutie die zich uitstrekt over het 40-inch oppervlak en de ultrabrede beeldverhouding van 21:9. Die resolutie van 5120 x 2160 is niet het enige indrukwekkende kenmerk van dit indrukwekkende scherm; je krijgt ook een kleurdiepte van 1,07 miljard die wordt beoordeeld als 100 procent RGB-kleurnauwkeurig.

De U4021QW produceert fatsoenlijke audio met ingebouwde luidsprekers van 9 W en beschikt over een enorm scala aan poorten waardoor hij kan functioneren als een krachtige en veelzijdige USB-hub. Het is ook in staat om invoer van twee afzonderlijke bronnen te accepteren en zal deze invoer automatisch detecteren en weergeven op één monitor.

Bovendien maakt de monitor gebruik van Auto KVM-software om naadloos over te schakelen tussen de twee pc's. Hierdoor kunt u twee computers tegelijkertijd op één scherm gebruiken met hetzelfde toetsenbord en dezelfde muis.

De U4021QW is ook gebouwd met ecologische duurzaamheid in het achterhoofd, met ingebouwde energiebesparende maatregelen en een verpakking die grotendeels gerecycled en piepschuimvrij is.

Maat: 40-inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 5120 x 2160 pixels | Vernieuwingsfrequentie: 60Hz | Beeldverhouding: 21:9 | Ingangen: Displayport 1.4, 2 HDMI 2.0, Thunderbolt 3, USB 3.2 Gen 2, USB Type-B Upstream-poort, USB Type-C Downstream-poort, 4 USB Type-A-poorten, 3,5 mm Jack, RJ45-poort

Met hoogwaardige functies zoals een kleurnauwkeurig 27-inch 4K-scherm, gebruiksmodi staand en liggend en AMD FreeSync-ondersteuning, is LG's 27UK850-W (bekijk bij Amazon) onze algehele keuze als de beste USB- C-monitor. Als je echter gewoon een groot scherm wilt (dat ook een hoge verversingssnelheid heeft) voor je gaming- en multitasking-behoeften, dan is LG's 34UM69G-B (bekijk op eBay) een goede keuze.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn begon in april 2019 te schrijven voor Lifewire. Zijn expertisegebieden omvatten consumententechnologie, zoals computermonitoren.

Bill Loguidice heeft meer dan 20 jaar ervaring met het schrijven voor een groot aantal belangrijke technologische publicaties, waaronder TechRadar, PC Gamer en Ars Technica. Hij is een expert in computers, tablets en hun randapparatuur.

FAQ

    Welke resolutie heb je nodig?

    De grootte van uw beeldscherm is een belangrijke bepalende factor bij het kiezen van de optimale resolutie. Hoe groter de monitor, hoe meer resolutie er nodig is om een scherp beeld te behouden. Waar u het scherm voor gaat gebruiken en de kracht van de computer die u gebruikt om het te besturen, zijn ook belangrijke factoren om te overwegen. Als u detailgericht ontwerpwerk of fotobewerking doet, dan zal een hogere resolutie (1440p, 4K en hoger) uw werk helpen, maar voor zaken als surfen op het web, mediaconsumptie en productiviteit, kunt u wegkomen met een lagere resolutie (1080p) scherm.

    Is de vernieuwingsfrequentie van belang?

    Vernieuwingsfrequentie verwijst naar het aantal frames dat een monitor per seconde kan weergeven, uitgedrukt in hertz. Over het algemeen zijn hogere verversingsfrequenties alleen van cruciaal belang voor beweging, zoals die in first person shooters of actiefilms. Voor een monitor die je vooral voor productiviteitstaken gebruikt, is een lagere verversingssnelheid prima.

    Maakt het paneeltype uit?

    Als je van plan bent veel tijd voor een beeldscherm te parkeren, is het paneeltype belangrijk. Vertrouwen op een verouderde technologie zoals TN (twisted nematic) met zijn slechte kleurnauwkeurigheid en verschrikkelijke kijkhoeken kan de vermoeidheid van de ogen vergroten en moet alleen worden overwogen wanneer budgetbeperkingen dit een noodzaak maken. Uw doel moet op zijn minst een VA-paneel zijn of, idealiter, een IPS-paneel (of misschien een van zijn varianten) met verbeterde kleurdiepte en pixeldichtheid.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een USB-C-monitor

USB-C-hub

Als je laptop een beperkt aantal USB-poorten heeft, zoek dan naar een monitor met een ingebouwde USB-C-hub. Dit is een geweldige functie, omdat je hiermee een enkele USB-C-aansluiting op je laptop kunt gebruiken om video naar je monitor te sturen, je laptop van stroom te voorzien en zelfs zoveel extra USB-apparaten aan te sluiten als de monitor ondersteunt.

Donderslag

USB-C- en Thunderbolt 3-connectoren zien er hetzelfde uit en zijn grotendeels compatibel, maar je hebt een met Thunderbolt uitgeruste computer nodig om te profiteren van een met Thunderbolt uitgeruste monitor. Als uw laptop een normale USB-C-aansluiting heeft maar geen Thunderbolt, geef dan geen extra geld uit aan een monitor met Thunderbolt-afhankelijke functies.

Extra aansluitingen

Het mooie van USB-C-monitoren is dat je het werk van meerdere kabels kunt doen met een enkele USB-C-verbinding, maar dat betekent niet dat je nooit extra verbindingen nodig hebt. Zoek een monitor met meerdere HDMI-ingangen als je gameconsoles en andere videobronnen wilt aansluiten, of een monitor met een koptelefoonaansluiting als je een koptelefoon wilt aansluiten.

Aanbevolen: