Hoe een Fire TV-kubus te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe een Fire TV-kubus te resetten
Hoe een Fire TV-kubus te resetten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Houd de knoppen Volume omlaag en Mute ingedrukt om het resetproces te starten.
  • U kunt ook navigeren naar Instellingen > My Fire TV > Reset naar fabrieksinstellingen.
  • Je kunt geen Fire TV Cube instellen zonder een fysieke afstandsbediening, dus reset je Fire TV Cube niet als je alleen de remote app op je telefoon hebt.

Dit artikel legt uit hoe je een Fire TV Cube reset als je van plan bent hem te verkopen of cadeau te doen, of als je een probleem hebt dat je niet op een andere manier kunt oplossen.

Als je je Fire TV Cube reset, wordt deze hersteld naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen, waarna je hem opnieuw moet instellen alsof hij gloednieuw is. Als u uw Fire TV Cube gewoon opnieuw wilt opstarten, ha alt u de stekker uit het stopcontact en sluit u hem vervolgens weer aan.

Hoe reset ik mijn Amazon Fire TV Cube?

Er zijn twee manieren om je Fire TV Cube te resetten. Als uw Fire TV Cube niet reageert, maar uw afstandsbediening werkt, houdt u de knoppen Volume omlaag en Mute ingedrukt totdat het lampje blauw knippert. Hierdoor wordt de Fire TV Cube gereset, zelfs als deze niet meer reageert.

Als uw Fire TV Cube reageert, kunt u een fabrieksreset starten vanuit de menu's:

  1. Druk op de Home knop op je afstandsbediening.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer My Fire TV.

    Image
    Image
  4. Selecteer Reset naar fabrieksinstellingen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Reset.

    Image
    Image

Hoe reset je een Fire TV Cube zonder afstandsbediening?

Je kunt een Fire TV Cube resetten zonder een fysieke afstandsbediening door de Fire TV-app te gebruiken als een Fire TV Cube-afstandsbediening. Het proces dat in het vorige gedeelte is beschreven, werkt met de Fire TV Remote-app net hetzelfde als met de gewone afstandsbediening. Het probleem is dat je geen Fire TV Cube kunt instellen zonder de afstandsbediening.

Reset je Fire TV Cube niet tenzij je een fysieke afstandsbediening hebt. Installatie na het resetten van een Fire TV Cube vereist een fysieke afstandsbediening. Als je geen afstandsbediening hebt, kun je je Fire TV Cube niet gebruiken nadat je hem hebt gereset.

Als u uw Fire TV Cube-afstandsbediening bent kwijtgeraakt en u de Cube opnieuw moet instellen, moet u eerst een compatibele afstandsbediening aanschaffen. Je kunt een nieuwe afstandsbediening kopen, een afstandsbediening lenen van een vriend of een Fire TV-afstandsbediening gebruiken van een ander Fire TV-apparaat dat je bezit.

Je moet de Cube resetten met de Fire TV Remote-app of de vervangende afstandsbediening en de vervangende afstandsbediening gebruiken om de eerste installatie uit te voeren. Je kunt de afstandsbediening dan teruggeven aan de oorspronkelijke eigenaar of hem opnieuw verbinden met je andere Fire TV-apparaat, en de Fire TV-app op je telefoon gebruiken om je Fire TV Cube te bedienen.

Hier zijn de stappen om een Fire TV-kubus te resetten zonder de originele afstandsbediening:

  1. Koop een vervangende afstandsbediening en sluit deze aan op uw Fire TV Cube.

    Je kunt een vervanging kopen, er een lenen of een compatibele afstandsbediening gebruiken van een ander Fire TV-apparaat dat je bezit.

  2. Reset de Fire TV Cube volgens de procedure die in de vorige sectie is beschreven.
  3. Als daarom wordt gevraagd, drukt u op de home-knop op de vervangende afstandsbediening.

    Image
    Image

    Je komt niet verder dan deze stap zonder een compatibele afstandsbediening. Zelfs als u uw Fire TV Cube op uw netwerk aansluit met een Ethernet-adapter en de Fire TV Remote-app met succes verbindt, kunt u door op home in de app te drukken niet verder gaan dan deze stap.

  4. Verbind de Fire TV remote app met je Fire TV Cube.
  5. Retourneer de vervangende afstandsbediening aan de persoon van wie je hem hebt geleend of sluit hem opnieuw aan op het Fire TV-apparaat waarmee hij is geleverd.
  6. Gebruik de Fire TV remote app op je telefoon om je Fire TV Cube te bedienen.

Waarom een Fire TV Cube resetten?

Als je een Fire TV Cube reset, breng je hem terug naar dezelfde staat waarin hij zich bevond toen hij voor het eerst werd gemaakt. Dat betekent dat alles van het apparaat wordt verwijderd, inclusief apps die je hebt gedownload naar je Fire TV, je accountgegevens, je wifi-gegevens en alle andere gegevens. Na een reset moet een Fire TV Cube worden ingesteld alsof het een gloednieuw apparaat is. Er zijn veel redenen om dit te doen, maar misschien wilt u andere oplossingen overwegen als u niet al uw gegevens en accountgegevens wilt verwijderen.

Enkele redenen om een Fire TV Cube te resetten zijn:

  • Je doet de Fire TV Cube weg: Het is een goed idee om een Fire TV Cube te resetten voordat je hem verkoopt, weggeeft of inruilt. Als je dat niet doet, heeft de nieuwe eigenaar van het apparaat beperkte toegang tot je Amazon-account en kunnen ze video's kopen en huren met je account als je nooit een pincode hebt ingesteld.
  • Het apparaat is traag of reageert niet: In sommige gevallen zul je merken dat de enige manier om een trage of niet-reagerende Fire TV Cube te herstellen, is door hem te resetten. Zorg ervoor dat u eerst de andere opties uitput, maar u kunt in een situatie terechtkomen waarin dit de enige optie is.
  • Onvoldoende opslagruimte: Als uw Fire TV Cube geen opslagruimte meer heeft en u niet de moeite wilt nemen om afzonderlijke apps te verwijderen of afzonderlijke caches te wissen, een reset geeft je een schone start. Houd er rekening mee dat dit u in eerste instantie tijd zal besparen, maar dat u het apparaat helemaal opnieuw moet instellen en alles opnieuw moet downloaden.
  • Fire TV Cube of een app werkt niet goed: U kunt de meeste app-problemen oplossen door de-installatie te verwijderen en opnieuw te installeren, maar sommige app-problemen en problemen met de Fire TV Cube zelf kunnen alleen opgelost door een reset.

FAQ

    Hoe installeer ik Kodi op een Amazon Fire TV Cube?

    Om Kodi op een Amazon Fire TV Cube te installeren, gaat u naar Settings > System > Developer Options(of Device > Developer Options ) en schakel ADB Debugging en in Apps van onbekende bronnen Zorg ervoor dat u het IP-adres van uw Fire TV Cube kent, installeer vervolgens Downloader vanuit de Amazon App Store, start de app en voer het meest recente APK-bestand van Kodi in. Selecteer Download en volg de installatie-instructies van Kodi.

    Hoe stel je een Fire TV Cube in?

    Om je Fire TV Cube in te stellen, sluit je het apparaat aan op je tv met een HDMI-kabel. Sluit de voedingsadapter aan en sluit vervolgens het andere uiteinde aan op uw Fire TV Cube. Zet je tv aan en navigeer naar de HDMI-ingang. De afstandsbediening zou automatisch verbinding moeten maken. Selecteer uw taal, log in op uw Amazon-account en volg de installatie-instructies.

    Hoe kan ik een Amazon Fire TV Cube uitschrijven?

    Als u uw Fire TV Cube wilt afmelden, logt u in op uw Amazon-account, selecteert u Inhoud en apparaten en klikt u vervolgens op het tabblad Apparaten. Kies uw Amazon Fire TV Cube en selecteer vervolgens Deregister.

Aanbevolen: