Hoe een Netgear-router te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe een Netgear-router te resetten
Hoe een Netgear-router te resetten
Anonim

Wat te weten

  • Steek het uiteinde van een rechtgebogen paperclip in het kleine gaatje aan de achterkant van de router om de reset-knop zeven seconden ingedrukt te houden.
  • Een harde reset verwijdert alle aangepaste wachtwoorden, ouderlijk toezicht en gastnetwerken die je had ingesteld.
  • Als u opnieuw wilt opstarten, koppelt u uw router en modem los, wacht u 30 seconden en sluit u vervolgens de modem aan, gevolgd door de router.

Dit artikel legt uit hoe je een Netgear-router kunt resetten naar de fabrieksinstellingen en hoe je een eenvoudige herstart kunt uitvoeren, en andere oplossingen die je kunt proberen als je router niet werkt.

Een Netgear-router terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Zoek met je router ingeschakeld naar een klein gaatje aan de achterkant. Gebruik het rechtgebogen uiteinde van een paperclip om de reset-knop in de uitsparing zeven seconden ingedrukt te houden.

Wacht ongeveer 30 seconden totdat de router opnieuw is opgestart met de fabrieksinstellingen. U kunt vervolgens inloggen op uw Netgear-router met de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord die u aan de onderkant van de router vindt.

Image
Image

Een reset is niet hetzelfde als een reboot, waarbij de router gewoon opnieuw wordt opgestart zonder de instellingen te beïnvloeden.

Hoe start ik mijn Netgear-router opnieuw op?

Als u een router opnieuw opstart, wordt het apparaat opnieuw opgestart zonder de instellingen te beïnvloeden. Als u de router opnieuw opstart, moet u ook de modem opnieuw opstarten.

Ontkoppel de voeding voor beide apparaten, wacht 30 seconden en sluit vervolgens de modem aan, gevolgd door de router. Controleer na een paar minuten of dit uw verbindingsproblemen heeft opgelost.

Image
Image

Bottom Line

Aangezien een harde reset alle aangepaste instellingen verwijdert, moet je ouderlijk toezicht of gastnetwerken die je had ingesteld opnieuw configureren. Log in op uw Netgear-router met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord en pas de instellingen naar wens aan.

Wat gebeurt er als je een router terugzet naar de fabrieksinstellingen?

Het resetten van de router herstelt alle instellingen naar de standaardinstellingen, inclusief het wachtwoord (net zoals het was toen je het uit de doos haalde). Een harde reset kan problemen oplossen die ervoor zorgen dat je router niet goed werkt, maar je moet eerst proberen opnieuw op te starten om te zien of dat het probleem oplost.

In de meeste gevallen is de standaard gebruikersnaam voor Netgear-routers admin, en het wachtwoord is password, allemaal in kleine letters.

Waarom werkt mijn Netgear-router niet?

Het opnieuw opstarten en resetten van je router zou de meeste verbindingsproblemen moeten oplossen, maar als je nog steeds geen verbinding kunt maken met het wifi-netwerk van je router, is er waarschijnlijk een hardwareprobleem. Een van de snoeren of poorten kan beschadigd zijn, of je hebt misschien een nieuwe router nodig.

Zorg ervoor dat alle verbindingen veilig zijn en probeer de modem op een andere Ethernet-poort aan te sluiten, of probeer een andere Ethernet-kabel. Als geen van uw pogingen om problemen op te lossen werkt, is het waarschijnlijk tijd om de router te vervangen.

Als je verbinding kunt maken met je wifi-netwerk, maar nog steeds geen verbinding kunt maken met internet, moet je proberen problemen met je modem op te lossen.

FAQ

    Hoe reset ik het wachtwoord van een Netgear-router?

    Om het wachtwoord van een Netgear-router opnieuw in te stellen, opent u een browser en typt u www.routerlogin.net en klikt u vervolgens op Cancel in het inlogvenster verschijnt. U wordt gevraagd het serienummer van de router in te voeren; voer het in, klik op Doorgaan en geef antwoord op de beveiligingsvragen. Voer desgevraagd het nieuwe wachtwoord in en klik op Bevestigen

    Hoe reset ik een Netgear Nighthawk-router?

    Om een fabrieksreset uit te voeren op uw Netgear Nighthawk-router, gebruikt u een rechtgebogen paperclip of iets dergelijks om de Reset-knop op de achterkant van de router ongeveer 30 minuten ingedrukt te houden seconden. Laat de knop los en uw router wordt gereset. Of voer www.routerlogin.net in een browser in, voer de aanmeldingsgegevens in en ga naar Settings > Administration> Back-up instellingen > Wissen

    Hoe reset ik de extender van een Netgear-router?

    Als je een Netgear Wi-Fi-extender hebt ingesteld en deze moet resetten, zorg er dan voor dat het apparaat is aangesloten en ingeschakeld en zoek een knop met het label Reset of Fabrieksreset (meestal op het zij- of onderpaneel). Gebruik een rechtgebogen paperclip of iets dergelijks en houd de Reset-knop ongeveer 10 seconden ingedrukt en laat deze los wanneer het aan/uit-lampje knippert.

Aanbevolen: