De 8 beste Windows-tablets van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste Windows-tablets van 2022
De 8 beste Windows-tablets van 2022
Anonim

Windows-tablets koppelen een touchscreen met een afneembaar toetsenbord. Je kunt de tablet alleen gebruiken om op internet te surfen of YouTube te bekijken, en vervolgens het toetsenbord aansluiten om e-mails te beantwoorden of een document te bewerken.

De belofte is draagbaarheid wanneer je het wilt en prestaties wanneer je het nodig hebt. Windows-tablets neigen echter naar het ene uiteinde van dit spectrum of het andere. De kleinste, meest betaalbare opties kunnen de basis-iPad van Apple vervangen, terwijl de grootste apparaten net zo zwaar en krachtig zijn als een 15-inch laptop.

Dit betekent dat er echter heel veel keuze is, zoals je zult zien, Microsoft heeft een grote voorsprong op zijn concurrentie. Dit zijn de beste Windows-tablets die u nu kunt kopen.

Beste algemeen: Microsoft Surface Pro 7

Image
Image

Microsoft's Surface Pro 7 is de onbetwiste benchmark voor Windows-tablets. Het is zelfs zo goed dat het veel alternatieven uit de markt heeft verdreven. Je kunt zijn directe concurrenten op één hand tellen.

Krediet gaat vooral naar het ontwerp van de Surface Pro 7. Het bereikt precies de juiste balans tussen grootte, gewicht en kwaliteit. De Pro 7 is klein genoeg om een bruikbare tablet te zijn, maar groot genoeg om aan te voelen als een geweldig alternatief voor een laptop (met een optioneel toetsenbord aangesloten). Het touchscreen is zeer verantwoordelijk en de optionele Surface-pen is de meest comfortabele stylus die er is.

De Surface Pro 7, uitgebracht in oktober 2019, is aan een revisie toe. Het is een snel systeem ondanks zijn leeftijd en kan in de meeste situaties een batterijduur van een hele dag leveren, maar er kan binnenkort een update aankomen. Als u echter niet wilt wachten, is dit een goed moment om te kopen. Recente verkopen hebben de prijs van het basismodel onder de $ 600 gedaald.

Beeldscherm: 12,3 inch | Processor: Intel 10e generatie | Graphics: Intel UHD | RAM: Tot 16GB | Opslag: Tot 1TB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth

"De Surface Pro 7 heeft nog steeds dezelfde stevige, solide bouwkwaliteit die we door de jaren heen gewend zijn te zien. " - Jonno Hill, Product Tester

Image
Image

Beste voor bedrijven: Microsoft Surface Pro 7+ tablet

Image
Image

De Surface Pro 7+ is een variant van het standaardmodel dat al zijn sterke punten en voordelen voor bedrijven en professionals omarmt.

Het krijgt een hardware-upgrade in de vorm van 11e generatie Intel Core-processors en een grotere batterij. Het Plus-model kan worden geconfigureerd met maximaal 32 GB RAM (vanaf 16 GB) en de SSD kan door de gebruiker worden vervangen of geüpgraded.

Misschien is de belangrijkste verandering echter een optionele mobiele modem die 4G LTE kan ondersteunen. Hierdoor kunt u overal verbinding maken met internet waar uw mobiele dataprovider service biedt. Het is een must-have voor iedereen die vaak reist.

Deze upgrades dragen echter bij aan de prijs. Prijzen beginnen net voor $ 1.000 en overschrijden vaak $ 1.500. Het Plus-model is ook verkrijgbaar bij minder retailers dan de standaard Surface Pro 7, wat betekent dat u minder snel een deal zult vinden.

Beeldscherm: 12,3 inch | Processor: Intel 11e generatie | Graphics: Intel Xe | RAM: Tot 32GB | Opslag: Tot 1TB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth, 4G LTE (optioneel)

“Het is duur, maar de Surface Pro 7 Plus is een broodnodige upgrade voor frequent flyers en reizende professionals.” - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste voor tekenen: Microsoft Surface Book 3 15-inch

Image
Image

De Microsoft Surface Book 3 15-inch is de beste Windows-tablet om te tekenen, omdat hij het grootste scherm en de beste stylus heeft. Het is zo simpel. De Surface Book 3 15-inch had slechts één serieuze concurrent, Wacom's 16-inch MobileStudio Pro, maar Wacom heeft al twee jaar geen update uitgebracht.

De Surface Book 3 is echter niet traag in prestaties of uithoudingsvermogen. Het is de snelste Windows-tablet die je nu kunt kopen. Het 15-inch model heeft Intel 10e generatie processors en kan worden geconfigureerd met maximaal 32 GB RAM en 2 TB opslagruimte. Het bevat ook Nvidia GTX 1660 Ti-graphics. Een batterij die de hele dag meegaat blijft mogelijk dankzij een flinke batterij van 90 wattuur.

Het grote touchscreen zorgt voor een omvangrijke, zware machine. Het 15-inch model weegt meer dan 4 pond en is groter dan veel 15-inch laptops, zoals Dell's XPS 15. Dit compromis is jammer, maar onvermijdelijk, of in ieder geval totdat opvouwbare OLED-schermen mainstream worden.

Weergavegrootte: 15 inch | Processor: Intel 10e generatie | Graphics: Nvidia GTX 1660 Ti Max-Q | RAM: Tot 32GB | Opslag: Tot 2TB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth

“De Surface Book 3 15-inch heeft een groot, mooi scherm dat perfect is voor creatieve professionals en ongeëvenaard door zijn rivalen.” - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Best Always-Connected: Microsoft Surface Pro X

Image
Image

De Surface Pro X is een experiment. In plaats van een processor van Intel of AMD te gebruiken die is ontworpen voor een laptop, wordt een op Qualcomm gebaseerde processor (genaamd Microsoft SQ) gebruikt die speciaal is ontworpen voor de Surface Pro X.

Hierdoor kon Microsoft een heerlijk dunne tablet ontwikkelen die standaard 4G LTE-ondersteuning heeft. Het is minder dan drie tienden van een inch dik en weegt 1,7 pond. Dat maakt het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen en omdat het mobiele data ondersteunt, heb je snel toegang tot internet vanaf elke plek waar je mobiele data service biedt.

De wisselwerking voor deze altijd verbonden ervaring is prestaties. De Surface Pro X is niet opmerkelijk traag in het dagelijks gebruik, maar hij is zeker niet zo snel als de meeste door Intel en AMD aangedreven apparaten. Het ha alt ook maximaal 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte.

Toch is het de moeite waard om te onthouden dat de Surface Pro X een van de meest betaalbare Windows-apparaten is die 4G LTE ondersteunt. Het is een geweldige optie als u een altijd verbonden Windows-tablet wilt voor een redelijke prijs.

Beeldscherm: 12,3 inch | Processor: Microsoft SQ1 | Graphics: Qualcomm Adreno | RAM: Tot 16GB | Opslag: Tot 512 GB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth, 4G LTE

“De Surface Pro X is een betaalbare manier om een solide Windows-tablet te vinden die mobiele data ondersteunt.” - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste compact: Lenovo ThinkPad X12 afneembaar

Image
Image

De ThinkPad X12 Detachable is Lenovo's nieuwste intrede in de wereld van Windows-tablets en is onbetwistbaar de beste poging van het bedrijf tot nu toe. De X12 is qua grootte en gewicht vergelijkbaar met Microsoft's Surface Pro 7, maar biedt toch verschillende voordelen.

Het belangrijkste zit onder je vingertoppen: het afneembare toetsenbord. Bijna alle afneembare toetsenborden moeten het typgevoel opofferen voor draagbaarheid, maar de Lenovo ThinkPad X12 niet. Het resultaat is een compacte Windows-tablet die net zo prettig is om aan een bureau te gebruiken als een standaardlaptop.

Er zijn ook andere voordelen aan de X12. Het heeft zowel een USB-C- als Thunderbolt 4-poort, biedt optionele 4G LTE-connectiviteit en bevat de nieuwste 11e generatie Intel Core-processors. Helaas zijn geweldige prestaties en functionaliteit in een compact formaat niet goedkoop: de basisprijs van de X12 ligt boven $ 1.000.

Beeldscherm: 12,3 inch | Processor: Intel 11e generatie | Graphics: Intel Xe | RAM: Tot 16GB | Opslag: Tot 512 GB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth, 4G LTE (optioneel)

“Ik ben dol op de magnetische toetsenbordcover van de ThinkPad X12 Detachable.” - Matthew S. Smith, producttester

Image
Image

Beste draagbaarheid: Dell Latitude 7320 afneembare tablet

Image
Image

Dell's Latitude 7320 is de laatste poging van het bedrijf om Microsoft's Surface Pro 7 te verslaan, en het zou zomaar een kans kunnen maken. De Latitude 7320 heeft een groot 13-inch scherm, maar de randen zijn kleiner om de voetafdruk en het gewicht van de tablet bijna identiek te houden aan de Surface Pro 7.

De Latitude 7320 bevat ook geavanceerde hardware. Het biedt Intel's 11e generatie processors, 1080p camera's aan de voor- en achterzijde, twee Thunderbolt-4/USB-C-poorten, optionele 4G LTE, tot 16 GB RAM en tot 1 TB aan opslagruimte. De enige teleurstelling is de middelmatige 1080p-resolutie van het scherm.

Je moet minimaal $ 1.500 betalen voor de Latitude 7320, maar dat is geen grote verrassing. Dit model is gericht op professionals en bedrijven en concurreert met Microsoft's Surface Pro 7+.

Het is vermeldenswaard dat de tablet van Microsoft kan worden geconfigureerd met meer RAM en opslag. Als u echter een groter scherm wilt zonder de draagbaarheid in gevaar te brengen, is de Latitude 7320 misschien iets voor u.

Beeldscherm: 13 inch | Processor: Intel 11e generatie | Graphics: Intel Xe | RAM: Tot 16GB | Opslag: Tot 512 GB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth, 4G LTE (optioneel)

“Dell's Latitude 7320 slaagt er op de een of andere manier in om het scherm met bijna een te vergroten zonder enige toename in grootte of gewicht.” - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste budget: Microsoft Surface Go 2

Image
Image

De Microsoft Surface Go 2 probeert alle voordelen van de Surface Pro-serie te verkleinen tot een kleine 10,5-inch tablet met een prijs die begint onder de $ 400, en het is succesvol. De Surface Go 2 heeft een solide afneembaar toetsenbord, een aantrekkelijk ontwerp, een goede batterijduur en ondersteunt de uitstekende Surface Pen-stylus.

Dit alles gaat ten koste van de prestaties. Het kleine formaat en de lage prijs van de Surface Go 2 betekent dat hij alleen de langzaamste Intel Pentium- en Core M3-processors kan bieden. Het kan worden geconfigureerd met niet meer dan 8 GB RAM en een slanke 128 GB opslag. Het 10,5-inch scherm is geweldig voor tabletgebruik, maar kan krap aanvoelen als het toetsenbord is aangesloten.

Die beperkingen zijn aanzienlijk. Toch is het snel genoeg om surfen op het web, documentbewerking, Netflix-streaming en de meeste 2D-games aan te kunnen. Dat maakt het een geweldige keuze voor mensen die een goedkope, draagbare Windows-tablet willen en zich niet al te veel aantrekken van de details.

Weergavegrootte: 10,5 inch | Processor: Intel Pentium, Core M3 | Graphics: Intel UHD | RAM: Tot 8GB | Opslag: Tot 128GB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth

Beste uitgave: HP Elite x2 G8 tablet-pc

Image
Image

Heeft u veel geld uitgegeven en wilt u een Windows-tablet die specifiek is geconfigureerd voor uw behoeften? Zoek niet verder dan HP's Elite x2 G8. Deze gelikte, moderne tablet combineert een robuust ontwerp met opties waarmee je naar hartenlust kunt uitgeven.

U kunt de HP Elite x2 G8 configureren met een van de negen verschillende Intel 11e generatie processors, tot 32 GB RAM en tot 2 TB opslagruimte. Het 13-inch 1080p-touchscreen van de tablet lijkt misschien niet geweldig, maar het kan worden geüpgraded naar een resolutie van 3000 x 2000. Je kunt de x2 G8 koppelen met tal van andere opties, waaronder 4G LTE, een Wacom-stylus en een vingerafdruklezer.

Dit alles draagt echter bij aan de prijs. De Elite x2 G8 begint bij meer dan $ 1.800. Vink alle opties aan en je kunt gemakkelijk meer dan $ 3.200 uitgeven. Dat is een hoop geld voor een 13-inch Windows-tablet, maar het hart wil wat het hart wil, toch?

Beeldscherm: 13 inch | Processor: Intel 11e generatie | Graphics: Intel Xe | RAM: Tot 32GB | Opslag: Tot 2TB | Draadloos: Wi-Fi, Bluetooth, 4G LTE (optioneel)

De Microsoft Surface Pro 7 (bekijk bij Amazon) zet de standaard voor alle Windows-tablets. Het is snel, aantrekkelijk, draagbaar en heeft een lange batterijduur. De Pro 7 is niet goedkoop, maar de verkoop verlaagt zijn prijs vaak onder de meeste concurrenten. De Surface Pro 7+ (bekijk bij Office Depot) upgradet de standaard Pro 7 met snellere processors, meer RAM, meer opslagruimte en optionele 4G LTE-connectiviteit. Het verhoogt ook de prijs, maar veeleisende gebruikers zullen het de extra kosten waard vinden.

Over onze vertrouwde experts

Matthew S. Smith is een technologiejournalist en productrecensent met bijna 15 jaar ervaring. Hij heeft de afgelopen tien jaar meer dan 300 laptops getest en leidde eerder het productrecensiesteam van Digital Trends.

Jonno Hill schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Zijn naam is ook te vinden op PCMag.com en AskMen. Hij beoordeelde de Microsoft Surface Pro 7 op onze lijst.

Image
Image

Waar u op moet letten bij de beste Windows-tablets

Display

Het meest cruciale onderdeel van een tablet is het scherm, en een aantal factoren spelen een rol bij het bepalen van de kwaliteit van een beeldscherm. Waarschijnlijk het belangrijkste is de resolutie, het aantal pixels waaruit een afbeelding bestaat, met een hogere dichtheid die scherpere, scherpere afbeeldingen betekent. Houd er echter rekening mee dat hogere resoluties niet zo belangrijk zijn op kleinere tablets, dus 1080p kan er op een 8-inch model net zo scherp uitzien als "3K" op een 15-inch tablet.

Image
Image

Prestaties

Er zijn weinig dingen die irritanter zijn als je onderweg een tablet gebruikt dan een eindeloze wachttijd voor webpagina's om te laden of om applicaties te starten. Net als laptops zijn Windows-tablets in de meeste gevallen grotendeels afhankelijk van de CPU, maar als u van plan bent veel op uw tablet te gamen, is GPU ook van cruciaal belang. In termen van laad- en opstarttijden kan het krijgen van en SSD in plaats van traditionele hardware cruciaal zijn.

Maat

De voordelen van een groter scherm liggen voor de hand, maar u moet er rekening mee houden dat een van de beste eigenschappen van een tablet (in vergelijking met een laptop van volledige grootte) is hoe draagbaar en gemakkelijk mee te nemen is. Als je op zoek bent naar een volwaardige productiviteitsmachine, heb je misschien wel een 15-inch scherm nodig, maar voor de hybride rol die tablets aanvankelijk waren ontworpen om te vullen, kan een 8-inch scherm echt een zegen zijn.

FAQ

    Hoe verschilt een Windows-tablet van een laptop?

    Een Windows-tablet is een 2-in-1-apparaat met een afneembaar toetsenbord. Het verwijderen van het toetsenbord scheelt aanzienlijk in gewicht en dikte van een apparaat en zorgt voor een betere touchscreen-ervaring. Windows-tablets bieden verder dezelfde hardware als andere Windows-laptops en kunnen dezelfde apps uitvoeren.

    Moet je accessoires kopen zoals een toetsenbord en stylus?

    Ja, in de meeste gevallen. Windows-tablets bieden bijna overal een afneembaar toetsenbord en een stylus, maar deze functies worden zelden standaard meegeleverd. U kunt verwachten ongeveer $ 200 te besteden aan het toetsenbord en de stylus. Deze accessoires zijn technisch niet vereist om de tablet te gebruiken, maar zonder gebruik zal het gebruik van het apparaat worden beperkt.

    Is 4G LTE-connectiviteit belangrijk?

    Dat hangt af van je behoeften. 4G LTE kan overal internettoegang bieden waar uw mobiele provider service biedt. U kunt uw Windows-tablet openen en aan de slag gaan zonder te controleren of openbare wifi beschikbaar is. Het is echter vaak een optionele extra en uw mobiele provider brengt u maandelijks kosten in rekening voor het toevoegen van service aan uw Windows-tablet. Je zult de baten moeten afwegen tegen de kosten.

Aanbevolen: