De 5 beste camera's voor minder dan $ 2.000 in 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste camera's voor minder dan $ 2.000 in 2022
De 5 beste camera's voor minder dan $ 2.000 in 2022
Anonim

Zowel nieuwe als ervaren fotografen zullen de voordelen waarderen die voortvloeien uit de aanschaf van een premium camera. Van hogere resoluties tot aangepaste bedieningselementen, investeren in een nieuwe camera kan uw fotografie naar een hoger niveau tillen, wat resulteert in professionele, levendige en heldere foto's en video. Als u klaar bent voor een upgrade, hoeft u niet verder te zoeken dan onze lijst met de beste camera's onder de $ 2.000.

Deze camera's, van topfabrikanten zoals Sony, Nikon en Canon, bieden de tools die je nodig hebt om indrukwekkende foto's te maken. We hebben onze beslissingen genomen op basis van een aantal factoren, waaronder resolutie, opnamesnelheden, grootte, gewicht en Wi-Fi-connectiviteit. Besteed voordat je iets koopt ook wat tijd aan het nadenken over lensopties, aangezien sommige camera's een groter aantal lenskits hebben dan andere.

Als je meer wilt weten over de finesses van professionele camera's, lees dan onze gids over spiegelloze vs. DSLR-camera's voordat je je zinnen zet op onze topkeuzes voor de beste camera's die je kunt krijgen voor onder $2, 000.

Beste algemeen: Nikon D500

Image
Image

Er is genoeg leuks aan de Nikon D500, te beginnen met continu fotograferen met 10 fps. Dit is ideaal voor het fotograferen van dieren in het wild, sport of concerten. Als je video wilt vastleggen, biedt de D500 ook de mogelijkheid om te filmen in 4K met 30 fps. Met een gewicht van 1,9 pond is het ook een geweldige reisgenoot.

Het beschikt over een 20,9 MP CMOS-sensor, EXPEED 5-beeldprocessor en native ISO-opnamen tot 51.200, waardoor fotografen genoeg hebben om mee te werken. Het past bij Nikon's lijn van NIKKOR-objectieven, die bekend staan als premiumproducten. Het kantelbare 3,2-inch LCD-touchscreen maakt het gemakkelijk om uw foto's na een opname terug te kijken. Hoewel we graag zien dat opladen via USB wordt meegeleverd, is het verder een geweldig ontwerp.

De D500 is robuust, comfortabel gebouwd dankzij de weerbestendige afdichting en een eersteklas ontwerp. Het biedt ook dual-SD-slots en een batterijlevensduur van ongeveer 1. 240 opnamen, waardoor je voldoende tijd hebt om alles vast te leggen wat je nodig hebt. Zowel nieuwe als ervaren fotografen zullen dol zijn op de levendige beelden van hoge kwaliteit die de D500 produceert, en het is een veelzijdige camera die voor vrijwel elk type fotografie kan worden gebruikt.

Resolutie: 20,9 MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: Auto (51, 200), Handmatig (25, 600) | Optische zoom: 3x | Connectiviteit: Wi-Fi en NFC

Beste instapniveau: Canon EOS Rebel T6

Image
Image

Als je de stap wilt maken van point-and-shoot-camera's naar DSLR, is de Canon EOS Rebel T6 een uitstekende keuze voor een instapmodel DSLR tegen een redelijke prijs. Hoewel het niet dezelfde specificaties bevat die je zou vinden in een meer premium camera, is het meer dan genoeg om je op weg te helpen en de resulterende beelden zijn nog steeds van hoge kwaliteit.

De T6 biedt een 18 MP CMOS Digic 4+ beeldsensor, ISO-opnamen tot 12, 800, ingebouwde Wi-Fi, NFC en gebruik van Canon's lenzen - de EF- en EF-S-lensbevestigingen. Met een negenpunts autofocus is het gemakkelijk om uw onderwerp te volgen wanneer u beweging opneemt. De T6 maakt het gemakkelijk om fantastische foto's te maken, zelfs als je nog aan het leren bent hoe je handmatige instellingen moet gebruiken. Met ingebouwde modi zoals portret, landschap en zelfs voedsel kun je snel een foto maken, zonder dat je diafragma of ISO hoeft aan te passen.

Het LCD-scherm aan de achterkant maakt het gemakkelijk om al je afbeeldingen te bekijken, hoewel het geen touchscreen is. U kunt het echter zowel met Wi-Fi als NFC gebruiken om uw foto's direct rechtstreeks naar uw smartphone over te zetten. Gebruikers kunnen een batterijduur van ongeveer 500 opnamen verwachten. Alles bij elkaar genomen is het een van de beste DSLR's op instapniveau die je kunt kopen.

Resolutie: 18MP | Sensortype: APS-C CMOS | Max ISO: 12, 800 | Optische zoom: 3x | Connectiviteit: Wi-Fi en NFC

"De Canon EOS Rebel T6 kost minder dan de gemiddelde DSLR, waardoor het een geweldige optie is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in fotografie en willen besparen. " - Kelsey Simon, Product Tester

Beste weersomstandigheden: Pentax K-1 Mark II

Image
Image

De Pentax K-1 is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een full-frame camera die niet alleen fantastische foto's maakt, maar ook bestand is tegen de elementen. Het perfecte beeld vastleggen betekent vaak fotograferen in barre weersomstandigheden, die uw camera kunnen beschadigen. De K-1 is echter op maar liefst 87 plaatsen afgedicht, waardoor hij duurzaam en veilig te gebruiken is bij regen, sneeuw en hitte.

Het biedt ook serieus goede specificaties, waaronder een 36,4 MP CMOS-sensor met 33 autofocuspunten, trillingsreductie, Full HD-video-opname en zelfs een GPS-systeem voor het volgen van locaties. Deze worden bediend via de functieknop, wat uniek is. Wi-Fi is ook inbegrepen, zodat u uw foto's rechtstreeks naar uw telefoon kunt verzenden. Hoewel de K-1 prachtige, scherpe foto's maakt, moet u er rekening mee houden dat gebruikers een beperkte lensselectie hebben in termen van compatibiliteit.

Een ander opvallend kenmerk is de beeldstabilisatie van de camera, die gebruikmaakt van vijfassige stabilisatie om ervoor te zorgen dat je je foto kunt maken, zelfs als je haast hebt. Gebruikers hebben ook toegang tot een 3,2-inch LCD-scherm, dat je kunt kantelen, en een behoorlijke batterijduur van ongeveer 760 opnamen per oplaadbeurt.

Resolutie: 36,4 MP | Sensortype: Full-frame CMOS | Max ISO: 819, 200 | Optische zoom: 1x | Connectiviteit: Wi-Fi

Beste weersomstandigheden onder $ 1.000: Pentax K70

Image
Image

Outdoorliefhebbers hebben een camera nodig die de elementen aankan, en de Pentax K70 biedt een volledig weerbestendige behuizing voor een betaalbare prijs. Het kan stof, sneeuw, water en zand aan, zodat u met vertrouwen kunt fotograferen, ongeacht het weer, met het vermogen om zelfs te functioneren bij temperaturen zo laag als 14 graden Fahrenheit.

De K70 heeft tal van andere handige functies, waaronder in-body beeldstabilisatie, waaronder een innovatieve anti-shake-technologie, ingebouwde Wi-F en een 24,2 MP APS-C-sensor met een hoger ISO-bereik tot 204, 800.

Het is een duurzame, betrouwbare camera die ondanks zijn volledig plastic constructie stevig in de hand ligt, met intuïtieve bediening en een 3-inch lcd-scherm met variabele hoek. Met continu-opnamen van 6 fps kunnen fotografen alle actie vastleggen terwijl ze plaatsvinden. Houd de batterijduur in de gaten, want deze is niet zo lang als sommige van de andere camera's die hier worden besproken. Hoewel Pentax als merk misschien niet zo bekend is als anderen, zullen buiten- en natuurfotografen genoeg te genieten hebben van deze voordelige camera.

Resolutie: 24.24MP | Sensortype: APS-C | Max ISO: 204, 800 | Optische zoom: 1x | Connectiviteit: Wi-Fi

Beste onder $1.500: Canon EOS 80D

Image
Image

Als je op zoek bent naar een iets meer betaalbare camera, dan is de Canon EOS 80D een geweldige keuze en een solide upgrade van je instapcamera. Het biedt waar voor uw geld, want het zit boordevol functies, waaronder een 24,2 MP APS-C CMOS-sensor, een 45-punts autofocussysteem en ingebouwde Wi-Fi- en NFC-connectiviteit. Hoewel 4K-video niet is inbegrepen, kan deze filmen met een respectabele 1080p.

We zijn ook dol op de veelzijdige zoeker, met een 3-inch touchscreen met variabele hoek dat kan worden aangepast aan meerdere posities - je kunt zelfs je vinger gebruiken om op een specifiek focuspunt te tikken. Er is ook een kleiner LCD-scherm aan de bovenkant om snel basisinstellingen en bedieningselementen te controleren of te wijzigen. De camera zelf is comfortabel te gebruiken en vast te houden, met intuïtieve bediening.

Dankzij de autofocus en continue opnamesnelheid van 7 fps is de 80D vooral handig voor actiefoto's, dieren in het wild en beweging. De camera weegt 3,48 pond en heeft een batterijduur van ongeveer 960 opnamen, wat indrukwekkend is. Het zou moeilijk zijn om een betere DSLR te vinden binnen deze prijsklasse, met als extra bonus de lenskeuze: de 80D is compatibel met Canon's EF- of EF-S-vattingen, waardoor gebruikers veel opties hebben.

Resolutie: 24,2 MP | Sensortype: APS-C CMOS | Max ISO: 16.000 | Optische zoom: 1x | Connectiviteit: Wi-Fi en NFC

Als je op zoek bent naar een camera van minder dan $ 2.000, kun je niet fout gaan met de Nikon D500 (bekijk bij Walmart). Het heeft zo ongeveer alles wat een fotograaf nodig heeft: snelle opnamen, 4K-video en een duurzame, weerbestendige behuizing.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance schrijver die al enkele jaren over technologie schrijft en ook een fervent fotograaf is. Ze fotografeert persoonlijk met zowel Sony- als Nikon-camera's.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

Kelsey Simon is een schrijver en bibliothecaris uit Atlanta. Ze heeft een master in bibliotheek- en informatiewetenschappen en is gepassioneerd door videogames.

Waar moet je op letten bij een camera voor minder dan $ 2.000

Beeldkwaliteit - De beeldkwaliteit komt allemaal neer op de beeldsensor. Er zijn twee soorten sensoren: CCD en CMOS. CCD-sensoren zijn duurder maar hebben een betere lichtgevoeligheid, terwijl CMOS-sensoren goedkoper kunnen zijn maar meer beeldruis kunnen hebben. Voor minder dan $ 2.000 zou je een kwaliteitscamera moeten kunnen kopen met een beeldsensor van 18 tot 24 megapixels.

Connectivity - Het is gemakkelijk om te spotten met de ondermaatse kwaliteit van (sommige) smartphonecamera's, maar je moet toegeven dat ze het naadloos maken om foto's in re altime te delen. Gelukkig zijn kwaliteit en gemak niet langer een opoffering die je moet maken met een zelfstandige camera - steeds meer fabrikanten rusten hun modellen uit met ingebouwde Bluetooth-, Wi-Fi- of NFC-connectiviteit, waardoor het eenvoudig wordt om je foto's naar Instagram te uploaden of maak er onderweg een back-up van.

Compatibiliteit - Wanneer u een DSLR met een verwisselbare lens koopt, raakt u vrijwel opgesloten in het hardware-ecosysteem van de fabrikant - Nikon-lenzen kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt op Canon camera's en omgekeerd. Als je al een paar lenzen van één merk hebt, wil je misschien je portemonnee een plezier doen en binnen de familie blijven.

FAQ

    Moet ik een crop-sensor of een full-frame camera kopen?

    Een full-frame camera heeft een sensor met dezelfde afmetingen als standaard 35 mm-film, terwijl een crop-sensor iets minder is dan dat en een deel van je gezichtsveld bijsnijdt wanneer je fotografeert.

    Full-frame camera's zijn meestal zwaarder en duurder dan crop-sensoren, maar hebben meestal een beter dynamisch bereik en kunnen een kleinere scherptediepte produceren. De meeste beginnende en gevorderde fotografen fotograferen echter met crop-sensorcamera's, omdat ze betaalbaarder zijn en nog steeds indrukwekkende foto's maken.

    Waarom is wifi belangrijk in een camera?

    Veel fotografen houden van een camera met wifi omdat je hiermee foto's en video's rechtstreeks naar een smartapparaat kunt overbrengen, waar je ze kunt bewerken, op sociale media kunt plaatsen of naar een vriend kunt e-mailen. U kunt echter ook Wi-Fi gebruiken om uw camera te bedienen met een ander apparaat, zoals uw smartphone.

    Moet ik investeren in extra lenzen voor mijn nieuwe camera?

    Voor basisbehoeften op het gebied van fotografie zit je waarschijnlijk goed met de lens die bij je camera is geleverd. Naarmate u echter vordert en uw vaardigheden wilt verbeteren, kunt u profiteren van extra lenzen, zoals een tele- of macrolens.

Aanbevolen: