De 5 beste camera's voor minder dan $ 250 van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste camera's voor minder dan $ 250 van 2022
De 5 beste camera's voor minder dan $ 250 van 2022
Anonim

De beste camera's onder de $ 250 mogen geen concessies doen aan belangrijke functies zoals beeldkwaliteit of duurzaamheid. Ondanks de betaalbare prijs is het mogelijk om goede camera's te vinden waarmee je aantrekkelijke foto's en video's kunt maken zonder dat je je te goedkoop voelt. Onze beste keuze met al deze functies is de Canon PowerShot SX620 bij Amazon. Het is een veelzijdige camera met solide optische zoom, is compact gebouwd en kan 1080p-video opnemen met 30 fps.

Voor nog een reeks betaalbare opties, bekijk onze lijst met de beste digitale camera's voor minder dan $ 200. Ze hebben niet allemaal dezelfde functies als de camera's op deze lijst, maar er zijn ook tal van hoogwaardige opties. Voor alle anderen, lees verder om de beste camera's onder de $ 250 te zien.

Beste algemeen: Canon PowerShot SX620 HS

Image
Image

Als je de meest veelzijdige camera-optie probeert te vinden voor ongeveer $ 250, moet je verschillende vakjes aanvinken. Ten eerste moet hij een behoorlijke optische zoom hebben, zodat je van dichtbij en van veraf kunt fotograferen. Ten tweede moet het relatief compact zijn, omdat veel kopers van budgetcamera's de voorkeur geven aan een camera die niet in een cameratas hoeft te worden gedragen. De Canon PowerShot SX620 HS vinkt deze vakjes af en meer.

De Canon PowerShot SX620 HS heeft een indrukwekkende 25x optische zoom met intelligente beeldstabilisatie en kan foto's bij weinig licht aan met zijn 20,2-megapixel CMOS-sensor. Het meet 2,3 x 5,7 x 6,3 inch en weegt slechts 0,38 pond, dus het is gemakkelijk mee te nemen, of je nu op weg bent naar je werk of naar het strand.

Voor video legt het 1080p HD-beeldmateriaal vast met 30 frames per seconde en zowel video als foto's kunnen direct worden bekeken op het 3-inch LCD-scherm van het apparaat. Deze camera kan zelfs foto's rechtstreeks naar je smartphone sturen via Wi-Fi of NFC.

Beste zoom: Canon PowerShot SX420 IS

Image
Image

Zoom kan een ongelooflijk belangrijke rol spelen voor fotografen, afhankelijk van wat je fotografeert. Als je bijvoorbeeld een natuurfotograaf bent, heb je een goede zoom nodig om een close-up van een vogel te krijgen zonder hem af te schrikken. Of als je sportfoto's maakt, heb je zoom nodig om actiefoto's te maken, omdat je het veld niet op kunt.

Voor een krachtige zoom met een beperkt budget is de Canon PowerShot SX420 IS de camera voor jou. Het heeft 42x optische zoom (24-1008 mm) met een 24 mm groothoeklens, waardoor geweldige landschappen, portretten of iets anders mogelijk is. De 20-megapixel CCD-sensor van de camera stelt je in staat om veel details en kleuren vast te leggen, en alles kan direct worden bekeken via het 3-inch LCD-scherm van de camera. Oh, en je kunt foto's rechtstreeks naar je smartphone of tablet sturen via Wi-Fi en NFC, zodat je je nieuwe familiefoto meteen op Facebook en Instagram kunt plaatsen.

Recensenten van het apparaat hebben de camera hoge cijfers gegeven voor zijn uitstekende zoom en gebruiksgemak. Ze raden aan om digitale zoom te vermijden en bij optische zoom te blijven voor de beste foto's.

Beste waterdichte: Nikon Coolpix W100

Image
Image

De Nikon Coolpix W100 is ontworpen met gezinnen in gedachten en is een waterdichte camera die er net zo goed uitziet als hij presteert. Zonder een overweldigend aantal externe bedieningselementen is de 13,2-megapixel W100 - met zijn CMOS-sensor (voor krachtige opnames bij weinig licht) - eenvoudig te bedienen, ongeacht je leeftijd of vaardigheidsniveau. Stofdicht, waterdicht (tot 30 voet) en schokbestendig (tot zes voet), de IP6X-geclassificeerde Nikon Coolpix W100 kan werken in omgevingen met temperaturen zo laag als 14 graden Fahrenheit.

De sleutel tot het bedienen van de camera is het vierweg-navigatiepaneel dat helpt bij het selecteren van de juiste opnamemodus en het regelen van de 3x optische en 6x digitale zoom. Het 2,7-inch scherm met 230K-dot resolutie past mooi op het 4,4 x 2,7 x 1,5-inch frame van de W100, wat een zakvriendelijk formaat is voor gebruik onderweg. Het overbrengen van foto's vanaf de W100 is ook eenvoudig dankzij Nikon's Snapbridge-technologie die via Wi-Fi, NFC of Bluetooth verbinding maakt met Nikon's smartphone-app.

Beste compact: Sony Cyber-Shot DSC-WX220

Image
Image

Deze compacte point-and-shoot biedt een 18,2 megapixel CMOS-sensor voor prachtige beeldopname bij weinig licht en neemt tot 1080p video op met 60 frames per seconde. De Sony heeft precies de juiste afmetingen om comfortabel in een voorvak of kleine tas te passen, meet slechts 3,6 x 0,9 x 2 inch en weegt slechts 4,3 gram. Ondanks zijn nietige formaat, met 10x optische zoom en 20x Clear Image digitale zoom, is de lens net zo in staat om uw onderwerpen van dichtbij te bekijken als een groter model.

Twee van de bijzonder indrukwekkende functies van de compactcamera zijn opnamen met 10 frames per seconde (waardoor het vastleggen van snel bewegende onderwerpen een makkie is) en anti-bewegingsonscherpte die helpt bij het verminderen van de effecten van trillende handen. Zodra beelden zijn vastgelegd, is het een fluitje van een cent om ze van de Sony Cyber-Shot over te zetten dankzij de one-touch-connectiviteit met Wi-Fi en ingebouwde NFC-technologie. Daarnaast voegt Sony Smart Remote Control toe voor rechtstreekse synchronisatie met een smartphone voor het op afstand bedienen van de ontspanknop.

Beste actiecamera: GoPro HERO7 Black

Image
Image

De GoPro HERO7 Black is een uitstekende robuuste actiecamera die video's en foto's van hoge kwaliteit kan maken. Dankzij de duurzame, waterdichte constructie kun je hem overal mee naartoe nemen, zelfs 10 meter onder water, en hij kan 12-megapixel foto's en 4K-video maken met 60 fps. Bovendien is hij in staat om live te streamen in 720p met HyperSmooth-stabilisatie, waardoor het een geweldige camera is om te vloggen. Het is in staat tot TimeWarp, waardoor gestabiliseerde time-lapse-video's mogelijk zijn die perfect zijn om op Instagram of Facebook te plaatsen, en het ondersteunt zelfs spraakopdrachten in een aantal verschillende talen.

De beste camera voor minder dan $ 250 is ongetwijfeld de Canon PowerShot SX620 HS (bekijk bij Amazon), een 20,2-megapixelcamera met 25x optische zoom. Het is ook in staat tot 1080p-video met 30 fps en is compact gebouwd. Als tweede optie houden we van de Canon PowerSHot SX530 HS (bekijk bij Amazon), het is een solide 16-megapixelcamera die wordt geleverd met een handige bundel inclusief een SD-kaart, hoes en andere accessoires.

Waar u op moet letten bij een camera van minder dan $ 250

Meegeleverde lens - Alle modellen hier hebben ingebouwde lenzen, maar het glas ervoor varieert. Let op de specificaties voor optische zoom en lensafstand. Als je van plan bent foto's te maken van dieren in het wild of de sportevenementen van je kind, kies dan een camera die op verschillende afstanden kan kijken.

Videomogelijkheden - Als u van plan bent video op te nemen, denk dan aan de kwaliteit van de opname; video's opgenomen in ten minste 1080p high definition leveren de beste helderheid bij het afspelen.

Draagbaarheid - Neem je je camera mee naar een voetbalwedstrijd of op vakantie? Overweeg de grootte en het mogelijke gebruik. Hoewel een superzoomcamera uitstekend geschikt is voor het vastleggen van prachtige beelden van ver, wil je hem misschien niet meenemen op een wandeling van vijf uur.

FAQ

    Hoe belangrijk is resolutie?

    Resolutie is een algemene maatstaf voor het aantal pixels waaruit een afbeelding bestaat en is dus een goede indicator voor de scherpte/helderheid van het beeld, en is grotendeels afhankelijk van wat u fotografeert en voor welk doel. Voor amateurs, vooral voor degenen met een beperkt budget, is het niet zozeer een zorg, maar voor professionals die hun klanten willen imponeren met prachtig beeldmateriaal, is een hoge resolutie absoluut cruciaal.

    Welke functies heb ik nodig?

    Dit hangt weer grotendeels af van uw gebruikssituatie, maar de meeste foto's zullen profiteren van hoogwaardige zoomfunctionaliteit, een grote, heldere zoeker voor het bekijken van de actie en handmatige instellingen voor balans, belichting en focus.

    Wat zijn de beste cameramerken?

    Hoewel er een groeiend concurrentieveld is op het gebied van camera's, zijn er een aantal merken met een gevestigde stamboom. Deze merken bieden doorgaans betrouwbare, hoogwaardige camera's die worden ondersteund door royale garanties en klantenservice, en omvatten fabrikanten zoals Canon, Nikon, DJI en Panasonic.

Aanbevolen: