De 6 beste camera's voor minder dan $ 400 in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste camera's voor minder dan $ 400 in 2022
De 6 beste camera's voor minder dan $ 400 in 2022
Anonim

Dankzij de voortdurende vooruitgang op het gebied van digitale fotografie, hoef je niet langer een fortuin te spenderen om een fatsoenlijke camera te krijgen. Zelfs voor minder dan $ 400 kun je zelfs kiezen uit een groot aantal functierijke digitale camera's zoals de Canon EOS Rebel T6. Deze omvatten alles van bridgecamera's - die meestal worden geleverd met zoomlenzen met een groot bereik, tot DSLR's op instapniveau met kitlenzen zoals de Nikon Coolpix B500 - die zijn bedoeld voor minder ervaren gebruikers die willen upgraden van point-and-shoot-camera's en/of ervaar de wereld van serieuze fotografie.

Hoewel dat inderdaad geweldig is, kan het kiezen van de juiste camera vaak een hele klus zijn, aangezien er honderden opties beschikbaar zijn. Daarom hebben we, om het u gemakkelijker te maken, enkele van de beste camera's onder de $ 400 die momenteel te koop zijn, verzameld. Maar voordat je erin duikt, ga je naar onze gids voor het kiezen van een goede camera voor beginnende fotografie om erachter te komen welke van onze keuzes voor jou geschikt is.

Beste algemeen: Canon EOS Rebel T6

Image
Image

De Canon EOS Rebel T6 biedt geweldige allround prestaties en een groot aantal functies en is onmiskenbaar een van de beste camera's die momenteel verkrijgbaar zijn onder de $ 400. Ook bekend als de EOS 1300D buiten Noord-Amerika, wordt hij geleverd met een 18 MP APS-C-sensor die samenwerkt met Canon's "DIGIC 4+" beeldprocessor, wat resulteert in scherpe en gedetailleerde foto's. En met een standaard ISO-bereik van 100-6400 (uitbreidbaar tot 12800), kun je zelfs bij weinig licht fantastische foto's maken. De EOS Rebel T6 is een instapmodel DSLR-camera (Digital Single-Lens Reflex) en bevat een EF-S 18-55 mm IS II-zoomlens die perfect is voor alledaagse fotografie. Het is echter ook volledig compatibel met een grote verscheidenheid (bijvoorbeeld macro, groothoek) van Canon's EF/EF-S-lenzen. Met het 9-punts AF-systeem van de camera kun je zelfs snelbewegende onderwerpen gemakkelijk volgen en fotograferen, terwijl de hoogwaardige optische zoeker het maken van composities tot een fluitje van een cent maakt. U krijgt ook meerdere opnamemodi (bijv. Scene Intelligent Auto, Landscape, Night Portrait, Program AE en Manual Exposure), een 3-inch LCD-monitor (met een resolutie van 920k-dot), evenals geïntegreerde Wi-Fi en NFC om direct afbeeldingen delen met andere apparaten en sociale-mediadiensten. Canon EOS Rebel T6 ondersteunt continu-opnamen tot 3 fps en kan ook Full-HD-video's opnemen tot 30 fps.

"Bij het inspecteren van afbeeldingen van dieren konden we individuele haren zien, evenals de scheuren in de huid en waterdruppels die aan snorharen hingen. Uitgezoomd zagen de onderwerpen in focus er scherp uit." - Kelsey Simon, producttester

Image
Image

Beste zoom: Nikon Coolpix B500

Image
Image

Als je denkt dat alle geweldige camera's een aardige cent kosten, dan is Nikon's Coolpix B500 hier om je ongelijk te bewijzen. Ondanks dat het goed geprijsd is onder de $ 400, zit dit ding boordevol goedheid. De bridgecamera heeft een 16 MP (1 / 2,3-inch) beeldsensor, maar wat hem echt opv alt, is de geïntegreerde 4,0-160 mm Nikkor-zoomlens. Met een enorm optisch zoombereik van 40x kunt u met weinig tot geen moeite ongelooflijke close-upfoto's maken van zelfs de verste onderwerpen (bijv. vogels, de maan). Over het gehele zoombereik helpt de op optische lens gebaseerde VR-technologie (vibratiereductie) van de camera bij het stabiliseren van opnamen, waardoor u heldere foto's krijgt. De Coolpix B500 wordt geleverd met tal van opnamemodi (bijv. Auto, Scene en Creative), elk met een verscheidenheid aan presets die zijn geprogrammeerd om u te helpen de beste foto's te maken. Dankzij een kantelbare lcd-monitor van 3 inch (met een resolutie van 921.000 beeldpunten) kun je zelfs vanuit lastige hoeken gemakkelijk opnamen maken. Voor connectiviteit en I/O zijn er Wi-Fi, NFC, Bluetooth, micro HDMI en USB in de mix inbegrepen. Andere opmerkelijke kenmerken zijn een standaard ISO-bereik van 125-1600 (6400 in automatische modus), AF-systeem met contrastdetectie en Full-HD video-opname tot 60 fps.

"Het is niet zo draagbaar als sommige andere digitale camera's met Wi-Fi-mogelijkheden, en is bijna twee keer groter dan gemiddeld. " - Hayley Prokos, Product Tester

Image
Image

Beste voor video-opname: Panasonic Lumix FZ80

Image
Image

Hoewel bijna alle fotocamera's tegenwoordig video's kunnen opnemen, verbleken ze allemaal in vergelijking met de Lumix FZ80 van Panasonic. De 18,1 MP (1/2,3-inch) beeldsensor werkt samen met de ingebouwde 20-1200 mm DC Vario-zoomlens, waardoor je een geweldige beeldkwaliteit krijgt over een waanzinnig optisch zoombereik van 60x. En met OIS (Optical Image Stabilization) is er geen verlies van visuele details, zelfs niet bij het maximale zoombereik. De bridgecamera kan macrofoto's maken met een minimale scherpstelafstand van slechts 1 cm, met Panasonic's DFD-technologie (Depth From Defocus) die continu fotograferen tot 10 fps mogelijk maakt. Dat is allemaal goed en wel - maar zoals eerder vermeld - het echte hoogtepunt van de Lumix FZ80 zijn de geweldige video-opnames. Met de camera kun je spectaculaire 4K-beelden vastleggen (met een bitsnelheid van 100 Mbps) tot 30 fps. Niet alleen dat, dankzij de functie "4K Live Cropping" kan alleen het opnameframe worden verplaatst (terwijl de camera vast blijft staan), waardoor soepel pannen mogelijk wordt. U kunt zelfs afzonderlijke frames van 4K-video's opslaan als foto's. Qua aansluitmogelijkheden wordt Panasonic Lumix FZ80 geleverd met Wi-Fi, micro HDMI en USB. Andere opmerkelijke toevoegingen zijn focus peaking, een 3-inch LCD-monitor (met een resolutie van 1040k-dots en aanraakinvoer) en een overvloed aan opnamemodi.

Beste actie: GoPro Hero 8

Image
Image

Als je op zoek bent naar een actiecamera boordevol functies voor al je avonturen, dan is GoPro's Hero8 Black precies wat je nodig hebt. Met een 12 MP-beeldsensor met verbeterde HDR-ondersteuning, kunt u fantastische foto's maken met verbeterd contrast en rijke visuele details. De "LiveBurst"-modus van de camera maakt 1,5 seconde voor en nadat de sluiter wordt ingedrukt, zodat je de beste foto kunt kiezen uit 90 foto's. En met sluitertijden tot dertig seconden zijn zelfs de 's nachts gemaakte foto's geweldig. Dat gezegd hebbende, video is waar de Hero8 Black echt in uitblinkt. Met behulp van GoPro's "HyperSmooth 2.0"-technologie - die meerdere stabilisatieniveaus en horizonnivellering omvat - kan de camera supervloeiende 4K-actievideo's opnemen met maximaal 60 fps en Full-HD-video's met maximaal 240 fps. Je krijgt ook vier "digitale lenzen" (d.w.z. smal, vervormingsvrij lineair, breed en SuperView) om uit te kiezen, de mogelijkheid om time-lapse-video's op te nemen (met meerdere resoluties en automatische/handmatige snelheidsselectie) en nog veel meer. Voor I/O en connectiviteit is alles aan boord inbegrepen, van wifi en Bluetooth tot GPS en USB Type-C. GoPro Hero8 Black heeft een compact maar robuust ontwerp en is ook waterdicht tot een diepte van 33 voet.

Beste DSLR: Nikon D3300

Image
Image

Bekend om hun superieure beeldkwaliteit, zijn DSLR-camera's (Digital Single-Lens Reflex) meestal aan de duurdere kant. Er zijn echter ook nogal wat uitstekende betaalbare opties waar je voor kunt gaan, zoals Nikon's D3300. De 24,2 MP APS-C-sensor werkt samen met een AF-S DX Nikkor 18-55 mm VR II-zoomlens, voor heldere en levendige foto's. Bovendien betekent volledige compatibiliteit met een breed scala (bijvoorbeeld macro, telefoto) van Nikon's Nikkor-lenzen, dat u de functionaliteit van de camera nog verder kunt uitbreiden. Het 11-punts AF-systeem van de camera maakt het volgen en fotograferen van zelfs snel bewegende onderwerpen een moeiteloze aangelegenheid, terwijl u met continu fotograferen tot 5 fps de perfecte foto kunt maken, elke keer dat de ontspanknop wordt ingedrukt. Fotografie bij weinig licht is ook geen probleem, dankzij een standaard ISO-bereik van 100-12, 800 en Nikon's "Active D-Lighting"-technologie. De D3300 wordt geleverd met veel opnamemodi en ondersteunt zelfs directe bewerking (bijvoorbeeld bijsnijden, kleurveranderingen) van foto's zonder extra software of hulpmiddelen. Over connectiviteitsopties gesproken, je krijgt wifi, mini-HDMI, USB en 3,5 mm audio. Enkele andere opmerkelijke vermeldingen zijn een 3-inch LCD-monitor (met een resolutie van 921.000 beeldpunten), Full-HD video-opname tot 60 fps en een ingebouwde microfoon.

Beste om te delen: Canon PowerShot SX730 HS

Image
Image

Vind je het leuk om foto's te maken en deze met anderen te delen? Als het antwoord ja is, dan is Canon's PowerShot SX730 HS iets voor jou. Met een 20,3 MP (1 / 2,3-inch) sensor en Canon's "DIGIC 6" beeldprocessor, maakt dit ding indrukwekkende foto's met verhoogde visuele helderheid. De geïntegreerde 4,3-172 mm zoomlens levert een verbluffend optisch zoombereik van 40x, met intelligente IS (Image Stabilization) wat resulteert in scherpe foto's over het hele zoombereik. De PowerShot SX730 HS heeft een 9-punts AF-systeem en kan voor macrofotografie scherpstellen op onderwerpen tot op slechts 1 cm afstand. U krijgt ook meerdere opnamemodi (bijv. Aperture Priority AE, Soft Focus, Creative Shot en Miniature Effect), inclusief een Smart Auto-modus met meer dan 50 vooraf ingestelde scènes. De 3-inch LCD-monitor van de camera (met een resolutie van 921.000 beeldpunten) is misschien wel een van de meest interessante functies. Hij kan 180 graden omhoog worden gekanteld, zodat je niet alleen vanuit lage hoeken kunt fotograferen, maar ook geweldige selfies kunt maken. Wat I/O en connectiviteit betreft - er is Wi-Fi, Bluetooth, NFC, USB en micro HDMI - zodat u gemakkelijk foto's kunt delen met familie en vrienden. De camera wordt geleverd met een standaard ISO-bereik van 100-3200 en biedt ook de mogelijkheid om Full-HD-video's op te nemen met maximaal 60 fps.

De Canon PowerShot SX730 HS is perfect voor mensen die graag foto's maken en deze met anderen delen. - Rajat Sharma, technisch schrijver

Zo veelzijdig en boordevol functies als alle bovengenoemde camera's, hebben we er geen moeite mee om Canon's EOS Rebel T6 (bekijken bij Amazon) aan te bevelen als onze eerste keuze. De DSLR op instapniveau levert een uitstekende beeldkwaliteit voor zijn prijs en kan eenvoudig worden geüpgraded met krachtigere lenzen wanneer je maar wilt. Als je liever iets eenvoudigers hebt, raden we aan om voor Nikon's Coolpix B500 te gaan (bekijk op Amazon). Het geeft je de betrouwbaarheid van een point-and-shoot camera, en de enorme 40x zoomlens doet wonderen voor het maken van close-up foto's van onderwerpen op afstand.

Over onze vertrouwde experts

Rajat Sharma zit nu al meer dan zes jaar in het steeds veranderende veld van technologiejournalistiek en heeft in de loop van zijn carrière tot nu toe tientallen camera's getest en beoordeeld. Voordat hij bij Lifewire kwam, was hij als senior technologieschrijver/redacteur verbonden aan twee van India's grootste mediahuizen - The Times Group en Zee Entertainment Enterprises Limited.

Kelsey Simon is een schrijver en bibliothecaris uit Atlanta. Ze heeft een master in bibliotheek- en informatiewetenschappen en is gepassioneerd door videogames.

Hayley Prokos is een tech-schrijver en voormalig Newsweek-rapporteur. Haar artikelen zijn verschenen op SELF.com, Kathimerini English Edition en anderen.

Aanbevolen: