Hoe u uw mobiele gegevensgebruik kunt controleren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw mobiele gegevensgebruik kunt controleren
Hoe u uw mobiele gegevensgebruik kunt controleren
Anonim

Wat te weten

  • Download en gebruik een app zoals My Data Manager (Android) of DataManPro of MobiStats (iPhone).
  • Gebruik de ingebouwde bewaking van de telefoon: Instellingen > Verbindingen > Gegevensgebruik (Android) of Instellingen > Mobiel > Gebruik mobiele data (iPhone).
  • Of controleer uw account op de website van uw abonnementsaanbieder.

Dit artikel beschrijft hoe u uw datagebruik kunt controleren, zodat u de datalimiet van uw mobiele data-abonnement niet overschrijdt. Dit is vooral belangrijk wanneer u buiten het normale dekkingsgebied van uw draadloze netwerkaanbieder reist, omdat de limieten voor gegevensgebruik lager kunnen zijn.

Gebruik een mobiele app

Download een app voor je smartphone om het datagebruik bij te houden en, in sommige gevallen, zelfs je data uit te schakelen voordat je een vooraf bepaalde limiet bereikt:

  • Voor Android is er de populaire My Data Manager-app, die gegevens bijhoudt voor iedereen met een gedeeld of gezinsabonnement. Het identificeert welke apps de meeste gegevens gebruiken en heeft waarschuwingen om u op de hoogte te stellen voordat uw gegevens opraken.
  • Voor iPhone-gebruikers houdt DataManPro uw dataverbruik in re altime bij en plaatst het een rood percentage-badge op het app-pictogram, zodat u in één oogopslag kunt zien waar u staat. Het werkt met alle providers en de app brengt in kaart waar je gegevens hebt gebruikt. De app heeft een bijbehorende Apple Watch-app.
  • Ook voor iPhone-gebruikers is MobiStats een gratis iPhone-app die uw gebruik in re altime bijhoudt en in kaart brengt waar u de gegevens gebruikt, zodat u uw gedrag kunt volgen en uw maandelijkse gegevenslimiet niet overschrijdt.

Gegevensgebruik controleren vanaf een Android-apparaat

Om het verbruik van uw huidige maand op uw Android-telefoon te controleren, gaat u naar Instellingen > Verbindingen > GegevensgebruikHet scherm toont je factureringsperiode en de hoeveelheid mobiele data die je tot nu toe hebt gebruikt. U kunt op dit scherm ook een mobiele datalimiet instellen.

Image
Image

Gegevensgebruik controleren vanaf een iPhone

De app Instellingen van de iPhone bevat een mobiel scherm dat een indicatie geeft van het gebruik. Tik op Instellingen > Cellular en kijk onder Cellular Data Usage voor het gebruik van de huidige periode.

Image
Image

Inbellen voor gegevensgebruik

Met Verizon en AT&T kunt u uw dataverbruik in re altime controleren door een specifiek nummer vanaf uw handset te kiezen:

  • Op Verizon, bel DATA (3282) en ontvang een sms-bericht.
  • Kies op AT&T DATA (3282) om een sms te ontvangen met de datum van uw volgende betalingscyclus en de resterende gegevens.

Bezoek de website van de mobiele provider

Je kunt zien hoeveel minuten je gebruikt door in te loggen op de website van je draadloze provider en je accountgegevens te controleren. Veel providers hebben de mogelijkheid om je aan te melden voor sms-meldingen als je je datalimiet nadert.

Aanbevolen: