Hoe u uw gegevensgebruik kunt controleren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw gegevensgebruik kunt controleren
Hoe u uw gegevensgebruik kunt controleren
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Tik op Instellingen > Mobiel en scroll om het dataverbruik te zien. Android: Tik op Instellingen > Data of Instellingen > Verbindingen > Gegevensgebruik.
  • Vervoerders: AT&T, bel DATA. Verizon, bel DATA. T-Mobile, bel WEB. Sprint, bel 4
  • Cricket en Boost Mobile bieden voornamelijk abonnementen voor onbeperkt datagebruik, maar pas op voor beperking.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw gegevensgebruik rechtstreeks kunt controleren vanaf een iPhone of Android-telefoon, of via een grote provider, zoals AT&T, Verizon, T-Mobile, Sprint en meer.

Hoe u het gegevensgebruik op uw telefoon kunt controleren

Controleer iPhone-gegevensgebruik

  • Tik op Instellingen > Mobiel.
  • Scroll naar beneden om uw totale gegevensgebruik voor de factureringsperiode te zien, samen met hoeveel gegevens uw apps hebben gebruikt, gerangschikt van meest naar minst.

Het is prima om gegevens op je telefoon te controleren, maar je hebt alleen inzicht in wat gegevens op je telefoon gebruikt. Als je deel uitmaakt van een gezinsabonnement of een abonnement met meerdere regels, moet je wat dieper gaan om te zien wie hoeveel gebruikt.

Controleer het gebruik van Android-telefoongegevens

  • Om uw dataverbruik te bekijken, tikt u op Instellingen > Data. U kunt Mobiele datalimiet instellenop dit scherm.
  • Voor meer details, tik op Instellingen > Verbindingen > Gegevensgebruik. Veeg omhoog om te zien hoeveel data je apps gebruiken, gerangschikt van meest naar minst.

Het gebruik van mobiele data rechtstreeks op je telefoon controleren is de snelste manier om te bepalen welke apps de meeste data verbruiken.

Gegevensgebruik controleren met AT&T

De gemakkelijkste manier om het AT&T-gegevensgebruik te controleren, is door 3282 (DATA) te bellen.

AT&T stuurt u een gratis sms-bericht met een samenvatting van uw volgende factureringsgegevens, het totale gegevensgebruik en welke gegevensoverschrijding (indien van toepassing) is opgetreden. Als je een gezinsabonnement hebt, kun je zelfs het gebruik van elk nummer in je account zien.

Image
Image

De myATT-app (beschikbaar op Google Play en in de Apple App Store) geeft u een gelikte interface om te bepalen hoe uw gegevens worden gebruikt.

Om verrassingen tijdens het factureren te voorkomen, gebruikt u de myATT-app om gegevenswaarschuwingen in te stellen en sms-berichten te ontvangen wanneer een ingestelde drempel wordt bereikt. Met de Stream Saver-functie van de myATT-app kun je de resolutie van de meeste video's beperken tot 480p. Je krijgt video van dvd-kwaliteit, wat voor de meeste toepassingen prima zal zijn.

Gegevensgebruik controleren met Verizon

Verizon biedt een wereld aan manieren om uw datagebruik te controleren en te controleren, inclusief een tekstoverzicht. Kies 3282 (DATA) om een sms-melding te krijgen met een samenvatting van uw gegevensgebruik. Verizon zal de informatie zelfs mondeling herhalen als u aan de lijn blijft.

Met de My Verizon-app (beschikbaar op Google Play en in de Apple App Store) kun je waarschuwingen voor datagebruik instellen, zien wie en welke apps data gebruiken en limieten instellen per app of gebruiker.

Image
Image

Afhankelijk van het data-abonnement dat je gebruikt, kun je met de veiligheidsmodus van de My Verizon-app data blijven gebruiken nadat je je maandelijkse limiet hebt bereikt, zij het met lagere snelheden. Het is een solide manier om te voorkomen dat er kosten worden gemaakt voor overschrijding van gegevens.

Gegevensgebruik controleren met T-Mobile

Als je 80% en 100% van de minuten, sms'jes en data van je account hebt bereikt, ontvang je een sms. U kunt ook op elk moment controleren door WEB (932) te bellen.

Image
Image

T-Mobile's app doet rapportage van basisgegevensgebruik, samen met het beheren van de Binge On-functie. Indien ingeschakeld, optimaliseert Binge On video terwijl u deze streamt om het datagebruik te beperken. Dus hele seizoenen doorploegen op Netflix betekent niet noodzakelijkerwijs dat je de datalimiet van de maand verspilt.

Gegevensgebruik controleren met Sprint

Kies 4 voor een mondelinge samenvatting van uw tekst-, gegevens- en berichtgebruik. Je hebt de mogelijkheid om je verbruik ook per sms te ontvangen.

Als je een gezinsabonnement gebruikt, ontvangt de primaire accounthouder automatisch waarschuwingen wanneer een gebruiker 75%, 90% en 100% van de limiet van zijn abonnement bereikt.

Image
Image

My Sprint Mobile (Google Play, Apple App Store) geeft details over uw gebruik per factureringsperiode, maar om toegang te krijgen tot controles om gebruikers- en app-gegevens te beperken, moet u online inloggen op uw My Sprint-account.

Gegevensgebruik controleren met cricket

Cricket prijst zijn plannen aan die onbeperkte data bevatten, dus je ziet misschien niet de noodzaak om het gebruik te controleren. Maar er is een addertje onder het gras.

Na een bepaalde hoeveelheid gegevens (momenteel 22 GB/mo), kan Cricket "de gegevenssnelheden tijdelijk vertragen als het netwerk overbelast is". Dus het kan de moeite waard zijn om bij te houden hoeveel je precies hebt verbruikt aan het onbeperkte databuffet als je op je telefoon vertrouwt om video te streamen.

Image
Image

Gebruik de myCricket-app (Google Play, Apple App Store) om bij te houden. Of log in op cricketwireless.com/myaccount. Cricket stuurt niet automatisch waarschuwingen voor datagebruik per sms.

Gegevensgebruik controleren met Boost Mobile

De meeste abonnementen van Boost Mobile bieden onbeperkt datagebruik en zullen u tijdens uw factureringscyclus op de hoogte stellen van het datagebruik. Net als de onbeperkte gegevensfunctie van Cricket, heb je echter toegang tot een beperkte hoeveelheid snelle gegevens voordat je wordt teruggebracht naar een langzamere verbinding.

Image
Image

Boost stuurt meldingen wanneer je je high-speed datalimiet nadert. Optioneel kunt u het verbruik controleren door online in te loggen op uw Boost Mobile-account. Of u kunt de My Boost Mobile-app downloaden (Google Play, Apple App Store). Daar kun je het datagebruik beter volgen en uitgaande oproepen en berichten bekijken.

Waarom gebruik ik zoveel data?

Het is niet verrassend dat de apps en activiteiten waarmee u de meeste tijd doorbrengt, waarschijnlijk de apps zijn die de meeste gegevens verbruiken. Hier zijn enkele van de grootste boosdoeners:

  • Video's automatisch afspelen op Facebook, Instagram, Youtube en Snapchat
  • High-definition video streamen op YouTube, Hulu, Netflix of Amazon Prime Video
  • Toestaan dat apps op de achtergrond worden vernieuwd wanneer ze niet worden gebruikt

Je hebt meerdere opties om te controleren hoeveel bytes je van je data-abonnement hebt genomen, inclusief directe levering op je telefoon via sms en via de app of website van je provider. Dus als je jezelf (of iemand anders) op een datadieet moet zetten, lees dan verder om bij te houden hoeveel data je gebruikt.

Krijg grip op je optredens

Nu je weet hoe je kunt controleren hoeveel gegevens je hebt gebruikt, hebben we geweldige richtlijnen over hoe je kunt bepalen waar, wanneer en hoe je apps deze delen.

Voor Android-gebruikers hebben we tips verzameld voor het controleren van uw mobiele datagebruik.

En in plaats van simpelweg de gegevens op je iPhone uit te schakelen wanneer je tegen je dataauto's begint te botsen, bekijk dan onze tips voor gegevensbesparing voor iOS-gebruikers.

Aanbevolen: