Tapes, film en vinyl mogen nooit meer mainstream worden

Inhoudsopgave:

Tapes, film en vinyl mogen nooit meer mainstream worden
Tapes, film en vinyl mogen nooit meer mainstream worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • We zijn de knowhow kwijtgeraakt om hoogwaardige onderdelen te maken.
  • Toen grote platenlabels weer vinyl gingen gebruiken, stortte het systeem in.
  • Tascam heeft een nieuwe lijn tapes aangekondigd voor zijn Portastudios.

Image
Image

Oude media zoals cassettebandjes, vinyl en fotografische film zijn populairder dan ze in jaren zijn geweest. Maar een volledige heropleving is onmogelijk omdat we de vaardigheden hebben verloren om ze allemaal in massa te produceren.

Tascam heeft zojuist aangekondigd dat het weer cassettes gaat maken, voor gebruik in zijn iconische Portastudio's. Dit waren kleine opname- en mengtafels voor thuismuzikanten, die tot vier nummers op een standaardcassette konden opnemen. Dit leidde tot enige speculatie dat Tascam ook een nieuwe lijn van op cassettes gebaseerde Portastudio's zou kunnen maken. Ze zouden waarschijnlijk net zo goed verkopen als elk ander nichemuziekapparaat, maar het zou moeilijk of misschien zelfs onmogelijk zijn om de onderdelen te krijgen.

"Tijdens het maken van [onze] film hebben we werkende reel-to-reel bandrecorders gebruikt die we op eBay hebben gevonden, naast uitgebreid onderzoek naar de tijdlijnen van zowel 8-track- als cassettebandjes", ervaren indie filmmaker Dan Mirvish vertelde Lifewire via e-mail.

"Maar zoals we ontdekken met onze aanstaande soundtrack-release, is er veel meer vraag naar vinyl dan de productiecapaciteit kan dienen. Tussen de schaarste aan vinyldrukkerijen en de algemene problemen met de toeleveringsketen die de economie raken, schattingen zijn dat zelfs kleine oplagen vinyl een doorlooptijd van zes maanden tot een jaar kunnen vergen."

Toeleveringsketen

Om het probleem te begrijpen, stel je voor dat je probeert een computer helemaal opnieuw te bouwen. Wanneer Apple of Dell wat RAM willen voor hun nieuwste laptop, bestellen ze dat bij een RAM-fabrikant. Deze fabrikanten verbeteren op hun beurt voortdurend hun technologie, waardoor RAM sneller, kleiner en betrouwbaarder is. Dit is hetzelfde in elke technische markt. Een complexe reeks van in elkaar grijpende onderdelen moet samenkomen om iets te maken.

Image
Image

Nu, bij cassettespelers is het belangrijkste onderdeel de opname-/afspeelkop. Ze worden nog steeds geproduceerd - je kunt tegenwoordig een goedkoop cassettedeck kopen op Amazon - maar de innovatie eindigde jaren geleden. De beschikbare units zijn allemaal low-end modellen. Om Tascam een Portastudio te laten bouwen, zou het een hele industriesector een kickstart moeten geven, voor een product dat alleen zal worden verkocht aan liefhebbers met diepe zakken.

En zelfs de nieuwe tapes van Tascam nemen voor sommige componenten hun toevlucht tot 3D-printen.

De vinylparadox

Zelfs als de technologie nog beschikbaar is, vertrouwen oude media op verbruiksartikelen. Er worden nog steeds platenspelers gemaakt en er verschijnen regelmatig nieuwe, high-end modellen. Het probleem hier is het maken van de platen, het vinyl zelf. Slechts een paar fabrieken over de hele wereld kunnen ze maken, terwijl het vroeger gewoon een toeleveringsindustrie was. Toen een brand de Apollo/Transco-fabriek verwoestte, die de lakschijven produceerde die nodig waren om vinylplaten te maken, liet het een andere leverancier, MDC, gevestigd in Japan, achter.

… schattingen zijn dat zelfs kleine oplagen vinyl een doorlooptijd van zes maanden tot een jaar kunnen hebben.

Tegelijkertijd worden wereldwijde toeleveringsketens verstoord. We hebben allemaal gehoord van het chiptekort dat vorig jaar betekende dat er geen Nintendo Switches onder de kerstboom lagen, maar de impact ervan is overal voelbaar. Kodak en andere fabrikanten van fotografisch materiaal hebben de prijzen van film de afgelopen jaren verschillende keren verhoogd.

"Het is niet algemeen bekend dat de overgang [van film] naar digitale camera's enorm werd versneld door de tsunami van niveau 9 die Japan in 2011 trof", vertelde Tristan Olson, van videoproductiebedrijf Venture, via e-mail aan Lifewire. "Voorafgaand aan dit evenement waren de meeste High-Definition-tapes die door Sony werden geproduceerd, gevestigd in Fukushima, Japan. Omdat er geen voorraad was, moest Hollywood bijna van de ene dag op de andere overstappen op digitale camera's zoals de RED- en Arri Alexa-camera's."

Het gevaar van succes

Zelfs dit niveau van precariteit kan werken. De kopers van vinyl, cassettes en camerafilm zijn bijna allemaal liefhebbers. We doen het niet voor de lage prijzen of het gemak. Een verhoging van de kosten of een droogte is acceptabel, als het vervelend is.

Maar er is nog een ander gevaar, zoals geïllustreerd door de paradox van vinyl.

Het lijkt misschien alsof het indrukken van een record het eenvoudigste is. Het is tenslotte maar een plastic schijf. Maar de expertise die nodig is om ze te maken, evenals de grondstof, zoals de lakschijven die zijn omgekomen in de Apollo/Transco-brand, zijn zeldzaam.

Alles was in orde toen het alleen indies waren die vinylreleases maakten, maar toen kwamen de grote labels in actie. Toen Warner, Universal en Sony allemaal hun bedrijf overnamen naar het in de VS gevestigde Direct Shot Distributing, een sorteer- en verzendbedrijf voor cd's en vinyl, stortte het in. Er zijn verhalen over pakketten die aankomen vol met wasstraat en hoestsiroop, in plaats van cd's en platen.

Hoop

Er is echter enige hoop. Hoewel niet expliciet vermeld, lijkt het, als je de wereld van filmfotografie volgt, duidelijk dat zowel Fujifilm als Kodak zich inzetten voor het vervaardigen van fotomateriaal; Het Duitse ORWO heeft bijvoorbeeld zojuist een nieuwe zwart-witfilm aangekondigd; Het Franse bedrijf RecordingTheMasters maakt een uitstekende cassetteband.

In veel opzichten is het beter dat dergelijke retro-media een sterke niche blijft, in plaats van mainstream te worden.

Aanbevolen: