Waarom Clubhouse zich voor iedereen openstelt

Inhoudsopgave:

Waarom Clubhouse zich voor iedereen openstelt
Waarom Clubhouse zich voor iedereen openstelt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je hebt geen uitnodiging meer nodig om lid te worden van de social media-app Clubhouse.
  • Sommige waarnemers zeggen dat zonder exclusiviteit de populariteit van Clubhouse kan afnemen.
  • Veel sociale-mediaplatforms hebben een vergelijkbare functie voor alleen audio waardoor Clubhouse ooit opviel.
Image
Image

De sociale media-audio-app Clubhouse elimineert de eis dat alleen op uitnodiging nodig is in een beweging die de weg zou kunnen effenen voor een sprong in het lidmaatschap.

De bijna 10 miljoen mensen die momenteel op de wachtlijst van Clubhouse staan, zullen langzaam aan de app worden toegevoegd met de verwijdering van de alleen-uitnodigende status. Naarmate de populariteit van Clubhouse steeg, werden andere sociale audioproducten, zoals Twitter Spaces, gelanceerd als open voor iedereen. Clubhouse probeert gebruikers van zijn concurrenten voor zich te winnen.

"Het openstellen zal hen helpen", vertelde Eric Dahan, CEO van influencer-marketingbedrijf Open Influence, aan Lifewire in een e-mailinterview. "De vraag is hoeveel van de mensen die op de wachtlijst staan nog geïnteresseerd zijn om lid te worden. Consumenten hebben misschien een tijdje geleden interesse getoond, maar die interesse vervaagt na verloop van tijd. Nu het leven weer normaal wordt, is de hype verdwenen."

De niet-zo-exclusieve club

Momenteel, als je je probeert aan te melden voor een Clubhouse-lidmaatschap, zou je dit meteen moeten kunnen doen zonder een uitnodiging.

"Het uitnodigingssysteem is een belangrijk onderdeel van onze vroege geschiedenis geweest", zegt een Clubhouse-blogpost. "Door mensen in golven toe te voegen, elke week nieuwe gezichten te verwelkomen in onze woensdagoriëntaties en elke zondag in het stadhuis met de gemeenschap te praten, zijn we in staat geweest om het clubhuis op een afgemeten manier te laten groeien en te voorkomen dat dingen kapot gaan terwijl we hebben geschaald."

Cybersecurity-expert Stephen Boyce zei dat het verwijderen van het uitnodigingssysteem de privacyzorgen van sommige gebruikers zal wegnemen. "Ik denk dat dit het clubhuis zal helpen, omdat veel mensen aanvankelijk aarzelden om lid te worden van het platform vanwege de bezorgdheid om gekoppeld te worden aan de persoon die hen voor de app had uitgenodigd", voegde hij eraan toe.

Clubhouse's aanvankelijke populariteit bereikte een hoogtepunt tijdens het hoogtepunt van de coronaviruspandemie, vertelde Justin Kline, mede-oprichter van influencer-marketingbedrijf Markerly, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"De aantrekkingskracht om met een hele gemeenschap van mensen te praten over elk mogelijk onderwerp waar je gepassioneerd over was, was een ongelooflijk alternatief voor nog een gesprek over je alledaagse dag met je ouders of met wie je ook samenwoonde," zei hij. "Maar nu gaan mensen naar buiten en gaan weer met elkaar om. Nu hebben we niet meer zo'n honger naar interactie."

Opening zal hen helpen. De vraag is hoeveel van de mensen die op de wachtlijst staan nog geïnteresseerd zijn om mee te doen.

Veel sociale-mediaplatforms hebben een vergelijkbare functie voor alleen audio waardoor Clubhouse ooit opviel. Nu zijn er onder andere Facebook Live Audio Rooms, Twitter Spaces en Reddit Talk.

"Het is heel goed mogelijk dat hun succes een trend zal zetten voor toekomstige platforms om alleen op uitnodiging te beginnen, maar het v alt nog te bezien," zei Kline.

De ondergang van het clubhuis?

Niet iedereen denkt dat het openen van Clubhouse de dienst zal helpen. Paul Kelly, chief revenue officer van A Million Ads, dat zich bezighoudt met digitale audio, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat de verhuizing de exclusiviteit van het merk Clubhouse zal schaden.

"Clubhouse kreeg de toepasselijke naam", zei hij. "Het was een club, met status ingebouwd in de lidmaatschapsvoordelen. Zonder deze exclusiviteit zal Clubhouse te maken krijgen met Facebook en Twitter, plus nieuwe producten van elk ander geschaald platform met oneindig meer middelen en toegang tot gebruikers."

Image
Image

Andere waarnemers zeggen dat, hoewel Clubhouse waarschijnlijk een nieuwe toestroom van gebruikers zal krijgen, het een probleem zal zijn om ze betrokken te houden. Paige Borgman, directeur digitale strategie bij communicatiebureau Reputation Partners, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat hoogwaardige inhoud essentieel zal zijn.

"Een van de eerste aanvallen op Clubhouse was het gebrek aan gematigdheid en veiligheidsvoorzieningen rond ongepaste, aanstootgevende en zelfs hatelijke spraak op het kanaal", zei Borgman. "Het toevoegen van een aanzienlijk aantal nieuwe gebruikers in één keer zal zeker de veiligheidsfuncties testen die Clubhouse sindsdien heeft uitgerold.

"Als het niet werkt, zal de app waarschijnlijk een daling van het aantal gebruikers en een toename van de speling zien."

Aanbevolen: