Hoe Google Password Checkup voor Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Password Checkup voor Android te gebruiken
Hoe Google Password Checkup voor Android te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Google > Autofill > Autofill with Google > Wachtwoorden > Controleer wachtwoorden. Tik op Doorgaan en verifieer uw identiteit.
  • Tik op het Passwords-scherm op een app of service en verifieer uw identiteit om een wachtwoord te bekijken, te bewerken of te verwijderen.
  • U kunt ook de webversie van Google Password Manager bezoeken en Go to Password Checkup. selecteren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Password Checkup voor Android 7 en hoger kunt gebruiken. U kunt Google-wachtwoordcontrole ook openen vanuit een webbrowser.

Hoe gebruik ik de Google-wachtwoordcontrole?

Volg deze stappen om Google Password Checkup op Android uit te voeren:

  1. Open de Settings app en tik op Google.
  2. Tik op Autofill.
  3. Tik op Automatisch aanvullen met Google.

    Image
    Image
  4. Tik op Wachtwoorden.

    Als automatisch aanvullen nog niet is ingeschakeld, tik je op Gebruik automatisch aanvullen met Google bovenaan het scherm.

  5. Tik op Controleer wachtwoorden.
  6. Tik opnieuw op Controleer wachtwoorden.

    Image
    Image
  7. Tik op Doorgaan en verifieer uw identiteit.

    Om uw privacy te beschermen, stelt u gezichtsherkenning in of schakelt u Google Smart Lock in op uw Android-telefoon.

  8. Password Checkup controleert op zwakke, gecompromitteerde of dubbele wachtwoorden. Tik op een categorie en tik vervolgens op Wachtwoord wijzigen onder elke vermelde website of service en breng de nodige wijzigingen aan.

    Image
    Image

Hoe werkt wachtwoordcontrole voor Android?

Google Password Checkup vergelijkt uw opgeslagen wachtwoorden voor automatisch aanvullen met een lijst met bekende gecompromitteerde wachtwoorden. Het evalueert ook de algemene sterkte van uw wachtwoorden en identificeert hergebruikte wachtwoorden. Telkens wanneer u een nieuw wachtwoord invoert, laat Password Checker u automatisch weten of het zwak of gecompromitteerd is.

Wachtwoordcontrole van Google werkt niet als u al een andere app voor automatisch invullen van wachtwoorden gebruikt.

Is Google Check Password veilig?

Het doel van Wachtwoordcontrole is om de beveiliging van uw apparaat te verbeteren. Om die reden worden uw wachtwoorden versleuteld voordat ze in de cloud worden opgeslagen. Als extra veiligheidsmaatregel vindt de daadwerkelijke analyse van uw wachtwoorden plaats op uw apparaat, niet online.

Voor verbeterde privacybescherming kun je specifieke Android-apps vergrendelen, zodat ze een extra wachtwoord of een alternatieve methode nodig hebben om de app te openen.

Waar worden wachtwoorden opgeslagen op Android-telefoon?

Als u al uw wachtwoorden voor automatisch aanvullen wilt zien, gaat u naar Instellingen > Google > Autofill > Automatisch aanvullen met Google > Wachtwoorden. Tik op de app of service en verifieer je identiteit om een wachtwoord te bekijken, te bewerken of te verwijderen.

Image
Image

Al uw Android- en Google Chrome-wachtwoorden worden online opgeslagen in de Google Password Manager, die u vanaf elk apparaat kunt openen. De stappen voor het beheren van Android-wachtwoorden en het beheren van Google Chrome-wachtwoorden zijn hetzelfde.

Hoe gebruik ik Google Password Manager?

U hebt toegang tot Password Manager vanuit uw Android-instellingen, of u kunt de webversie van Google Password Manager bezoeken. Selecteer op deze pagina Ga naar wachtwoordcontrole of selecteer uit de lijst met apps en websites om uw wachtwoorden te bekijken en te bewerken.

Image
Image

Hoe sterkere Android-wachtwoorden te genereren

De sleutel tot het maken van een sterk wachtwoord is dat u het gemakkelijk kunt onthouden, maar moeilijk genoeg voor anderen om te raden. Dankzij automatisch aanvullen hoeft u echter niet al uw wachtwoorden te onthouden. Download de Password Generator-app uit de Google Play Store om willekeurig gegenereerde veilige wachtwoorden te krijgen die u kunt kopiëren en plakken. Eenmaal ingevoerd, onthoudt uw apparaat het wachtwoord, zodat u dat niet hoeft te doen.

FAQ

    Hoe vind ik mijn Google-wachtwoord?

    Je Google-wachtwoord is hetzelfde als je Gmail-wachtwoord, dus volg de stappen om je Gmail-wachtwoord te herstellen als je het niet meer weet.

    Hoe zorg ik ervoor dat Google Password Manager mijn wachtwoorden opslaat?

    Open een browser en ga naar de webversie van Google Password Manager, selecteer het Instellingen tandwiel in de rechterbovenhoek en schakel vervolgens Aanbieding in om op te slaan wachtwoorden.

    Waarom vraagt Google me om mijn wachtwoord te wijzigen?

    Google raadt u aan uw wachtwoord te wijzigen als het vermoedt dat uw account is gehackt. Als dit blijft gebeuren, scan dan uw apparaten met antivirussoftware.

    Hoe toon ik mijn wachtwoorden in Chrome?

    Om wachtwoorden in Google Chrome weer te geven, selecteert u menu > Instellingen > Autofill > Wachtwoorden en selecteer vervolgens de eye naast het wachtwoord.

Aanbevolen: