Wat is Google Hangouts?

Inhoudsopgave:

Wat is Google Hangouts?
Wat is Google Hangouts?
Anonim

Google Hangouts wordt stopgezet, dus sommige functies worden niet langer ondersteund en zijn verplaatst naar Google Meet en Google Chat.

Google Hangouts is een communicatieplatform van Google. Hiermee kun je niet alleen online berichten naar andere gebruikers sturen, maar ook videogesprekken voeren, bellen en sms'en naar echte telefoons. En net als andere online vergadertools kunt u vergaderingen houden of webconferenties houden met Google Hangouts.

Deze service is een combinatie van andere Google-services, waarvan sommige nu zijn vervangen door Google Hangouts. Google Talk, Hangouts en zelfs delen van Google Voice zijn bijvoorbeeld geïntegreerd in dit ene platform.

Je kunt een gesprek beginnen met iemand met behulp van hun telefoonnummer of e-mailadres, evenals hun naam als ze al in je contactenlijst staan. Voor oproepen vanuit Google Hangouts naar echte telefoons wordt Google Voice gebruikt en daarom is mogelijk beltegoed vereist, dat u mogelijk rechtstreeks van Google gratis kunt krijgen.

Google Hangouts-functies

Image
Image

In zijn basisvorm is Google Hangouts een sms-platform. Open een contact en je kunt ze meteen sms'en. Berichten gaan rechtstreeks naar hun Google Hangouts-account waar ze kunnen reageren.

Vanuit het chatvenster is een knop voor het invoegen van Emoji en afbeeldingen vanaf uw computer of Google-account. Je kunt ook gemakkelijk video's verzenden met de ingebouwde video-zoekfunctie, evenals schetsen met de tekentool.

Als je wilt bellen, gebruik je de juiste knop in het chatvenster om over te schakelen naar bellen. U kunt videoberichten of gesprekken met alleen audio starten vanuit Google Hangouts. Hiervoor is de Hangouts-plug-in vereist.

Je kunt ook nog een sms sturen naar de persoon. Het werkt net als de sms-functie op je telefoon, maar werkt vanaf je computer.

Google Hangouts kan ook worden gebruikt vanaf een computer op de Google Hangouts-website. Omdat het browsergebaseerd is, is het geen probleem om andere Google-gebruikers uit te nodigen voor een chat of telefoontje. Je kunt zelfs andere deelnemers toevoegen tijdens een huidige tekstchat of video-/audiogesprek.

Je kunt Google Hangouts ook gebruiken vanaf een mobiel apparaat. iPad- en iPhone-gebruikers kunnen Hangouts gebruiken vanuit de App Store en Android-apparaten kunnen Hangouts installeren via Google Play. Als je alleen maar wilt bellen, kun je de Hangouts Dialer-app voor Android downloaden.

Hier zijn enkele andere Google Hangouts-functies:

  • Voicemails van Google Voice worden opgeslagen in je account.
  • Tekstgesprekken kunnen maximaal 250 mensen bevatten.
  • 25 mensen kunnen samen in één videochat zitten.
  • Tijdens een gesprek via de desktopversie van Google Hangouts kunnen teksten aan de zijkant worden uitgewisseld, zodat de video bovenaan blijft staan.
  • Vanuit de mobiele app kun je een oproep minimaliseren zodat deze nog steeds zichtbaar is op het scherm, maar ook sms-berichten verzenden.
  • Op zowel de mobiele als de desktopversie kunnen de microfoon en/of camera op elk moment tijdens het gesprek worden uitgeschakeld zonder dat de sessie wordt beëindigd.
  • Als je moeite hebt om een soepel Google Hangouts-videogesprek vanaf een computer te ervaren, kun je de uitgaande en/of inkomende video aanpassen. bandbreedte. Je kunt ook alleen binnenkomende audio forceren, ongeacht of de deelnemer(s) video laten zien.
  • Een link naar een Google Hangouts-oproep kan worden gedeeld met iedereen die u aan de oproep wilt toevoegen (ze moeten een Google-account hebben).
  • Je kunt andere Google Hangouts-gebruikers bellen met alleen audio door eerst een videogesprek te starten en vervolgens het videogedeelte uit te schakelen.
  • De Google Hangouts-app kan de huidige locatie van de gebruiker verzenden.
  • Gesprekken kunnen via de mobiele app als favoriet worden toegevoegd, zodat ze als eerste in de lijst met gesprekken worden weergegeven.

Moet je het krijgen?

Image
Image

Google Hangouts is een geweldige manier om gratis te bellen via internet. Zowel video- als audiogesprekken. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken om andere gebruikers of zelfs telefoonnummers te sms'en.

De meeste mensen hebben een Google-account (denk aan Gmail, YouTube, Google Drive, enz.), dus het is zeer waarschijnlijk dat u kunt chatten met vrienden, familie, collega's of iemand anders zonder hen te hoeven overtuigen om te openen een gloednieuw gebruikersaccount. Ze hoeven alleen maar in te loggen op hun Google-account.

Hoewel er enkele leuke functies zijn over Google Hangouts, ondersteunt het niet sommige dingen die andere berichtenservices ondersteunen. Met Skype kunt u bijvoorbeeld uw scherm met anderen delen en tegelijkertijd berichten verzenden via video en tekst.

Een ander nadeel is dat Google Hangouts niet zo bekend is als andere Skype-berichtenservices zoals Facebook Messenger en Snapchat. Hoewel veel mensen een Google-account hebben en Google Hangouts heel goed kunnen gebruiken met weinig tot geen instellingen, is het gemakkelijker om gebruikers te vinden op andere platforms met een groter gebruikersbestand.

FAQ

    Is Google Hangouts nog online beschikbaar?

    Ja, maar groepsgesprekken en vele andere functies zijn verwijderd. Gebruik Google Meet of Zoom voor videoconferenties.

    Zijn Google Hangout-gesprekken privé?

    Ja, maar Google houdt gegevens bij van online tekstgesprekken in overeenstemming met de federale wetgeving. Deze gegevens worden beschermd door het privacybeleid van Google en kunnen alleen worden verkregen met een dagvaarding van de rechtbank als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek. Anders gebruikt Google eersteklas codering, zodat niemand buiten het gesprek uw berichten kan bekijken.

Aanbevolen: