Hoe u het IMEI- of MEID-nummer van uw telefoon kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u het IMEI- of MEID-nummer van uw telefoon kunt vinden
Hoe u het IMEI- of MEID-nummer van uw telefoon kunt vinden
Anonim

Je telefoon of tablet gebruikt een uniek IMEI- of MEID-nummer, een nummer dat hem onderscheidt van andere mobiele apparaten. Mogelijk hebt u dit nummer nodig om uw mobiele telefoon of tablet te ontgrendelen, een verloren of gestolen mobiele telefoon op te sporen of te detecteren, of om te zien of uw telefoon werkt op het netwerk van een andere provider. Hier leest u hoe u de IMEI of MEID op uw mobiele apparaat kunt vinden.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle smartphones en tablets met mobiele telefoon.

Over de IMEI- en MEID-nummers

IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity. Het is een uniek 15-cijferig nummer dat is toegewezen aan alle mobiele apparaten.

De 14-cijferige MEID staat voor Mobile Equipment Identifier en is op dezelfde manier bedoeld om een mobiel apparaat te identificeren. Het is ook wel bekend als een elektronisch serienummer. U kunt de IMEI vertalen naar een MEID door het laatste cijfer te laten vallen.

CDMA mobiele telefoons en tablets op Sprint- en Verizon-netwerken hebben een MEID-nummer, terwijl GSM-netwerken zoals AT&T en T-Mobile IMEI-nummers gebruiken.

IMEI- en MEID-nummers op iOS-apparaten

Als je een iPhone of iPad met mobiele service hebt, kun je met deze methode je IMEI- of MEID-nummers opzoeken.

Uw iPhone of iPad vermeldt mogelijk zowel de IMEI- als de MEID-nummers.

Op een iOS-apparaat tikt u op Instellingen > Algemeen > Over en scrolt u naar beneden om de IMEI- en MEID-nummers te vinden. Houd de IMEI of MEID ingedrukt om het nummer naar uw klembord te kopiëren om het ergens anders te plakken.

Image
Image

Er zijn andere nummers gekoppeld aan mobiele apparaten. De ICCID is de Integrated Circuit Card Identifier die uw simkaart identificeert. Op iOS-apparaten is de SEID het Secure Element ID-nummer dat helpt bij het beveiligen van Apple Pay-transacties.

IMEI- en MEID-nummers op Android-apparaten

Je hebt een aantal manieren om de IMEI- en MEID-nummers op Android-apparaten te controleren.

  • Ga naar de instellingen van het apparaat. Scrol vanaf daar naar beneden en tik op Over de telefoon. Tik vervolgens op Status en scrol omlaag om het IMEI- of MEID-nummer te vinden.
  • Controleer uw Google-dashboard. Log in op uw Google Dashboard. Scrol omlaag naar het gedeelte Android en klik op de pijl om het uit te vouwen. Hier vindt u een lijst met al uw apparaten en de IMEI-nummers voor elk.

Algemene tips voor het vinden van IMEI- en MEID-nummers

Hoewel er geen universele snelkoppeling is om deze nummers te vinden, zou een van de verschillende procedures voor bijna alle apparaten moeten gelden.

Kies een speciaal nummer

Op sommige telefoons kun je de app voor bellen openen en 06 invoeren. Zelfs voordat je op de knop Bellen of Verzenden tikt, verschijnt op je telefoon het IMEI- of MEID-nummer zodat je er een screenshot van kunt maken of op kunt schrijven.

Het 06 nummer bellen werkt niet op Verizon iPhones.

Controleer de achterkant van je telefoon

De IMEI- of MEID-code kan op de achterkant van uw telefoon worden afgedrukt of gegraveerd, met name voor oudere iPhones die aan de onderkant waren geplaatst.

Controleer uw batterij

Als je telefoon een verwijderbare batterij heeft, kan het IMEI- of MEID-nummer worden afgedrukt op een sticker op de achterkant van de telefoon, achter de verwijderbare batterij. Schakel de telefoon uit, verwijder het batterijklepje en verwijder de batterij om het IMEI- of MEID-nummer te vinden.

Aanbevolen: