Hoe u het modelnummer van uw Dell-laptop kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u het modelnummer van uw Dell-laptop kunt vinden
Hoe u het modelnummer van uw Dell-laptop kunt vinden
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: zoek het modelnummer van de Dell-laptop op het identificatielabel op de laptop.
  • Volgende Makkelijkste: Klik met de rechtermuisknop op Start > Systeem > Instellingen (Over) Scherm> Apparaatspecificaties.
  • Alternatieven: gebruik de Dell SupportAssist-toepassing, het Windows-systeeminformatievenster of ga naar de BIOS-instellingen.

Dit artikel laat zien hoe u het modelnummer van de Dell laptop kunt vinden met behulp van het identificatielabel, de apparaatspecificaties en de Dell Support Assistant.

Zoek het modelnummer op het identificatielabel

Productlabels die op de behuizing van de laptop of op de kartonnen verpakking zijn geplakt, kunnen het modelnummer van de Dell-laptop bevatten. De plaatsing van het productlabel kan verschillen. Kijk volgens Dell Support op deze locaties:

  • Onderkap, onderkant of achterkant van het product
  • Batterijcompartiment
  • Scherm, toetsenbordrand of polssteun

Het Reg Model met een alfanumeriek nummer geeft het specifieke model aan. Het label geeft andere alfanumerieke informatie weer, zoals de servicetag, het land van herkomst, het IEC-nummer (Information Technology Equipment Safety), het Dell onderdeelnummer (DP/N), enz.

De servicetag is een belangrijk nummer. U kunt uw Dell-ondersteuningsopties vinden met de servicetag, de express-servicecode of het serienummer.

Image
Image

Ga naar Windows-instellingen

Het Windows-systeemscherm geeft de apparaatconfiguratie weer. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot het scherm Instellingen. Deze methode brengt u rechtstreeks naar het About-scherm, waar de Dell het modelnummer vermeldt.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer System in het menu.
  2. Windows Setting wordt geopend op het About scherm.
  3. Het merk- en modelnummer staan vermeld onder Apparaatspecificaties.

    Image
    Image

Gebruik de Dell SupportAssist-applicatie voor Windows

SupportAssist is een Dell-onderhoudstoepassing die vooraf is geïnstalleerd op alle Dell pc's. Als het ontbreekt, downloadt en installeert u het vanaf de Dell Support-website. De app geeft het modelnummer weer op het startscherm.

  1. Open Windows Search vanuit het menu Start. Typ SupportAssist.
  2. Selecteer SupportAssist in de zoekresultaten.
  3. Het SupportAssist-startscherm wordt gestart en toont het modelnummer van de laptop, het servicelabel en andere details.

    Image
    Image

Gebruik het Windows-systeeminformatievenster

Windows-systeeminformatie is een administratieve tool met een uitgebreid overzicht van de specificaties van een computer, inclusief het modelnummer van uw Dell-laptop. Er zijn verschillende manieren om het te openen.

  • Ga naar Start en typ vervolgens “ system information” in het zoekvak. Selecteer het resultaat.
  • Gebruik Windows + R snelkoppeling om het vak Uitvoeren te openen. Typ “msinfo32 ” in het veld Openen. Druk op Enter.
  • Ga naar Start > Windows Systeembeheer > Systeeminformatie.

Het venster Systeeminformatie wordt geopend op het scherm Samenvatting. Ga in de kolom Items naar Systeemmodel. De vermelde waarde is het modelnummer van de Dell-laptop.

Image
Image

Gebruik de BIOS-instellingen van de laptop

U hoeft Windows niet in te voeren om het modelnummer van uw laptop te vinden. Voer BIOS in wanneer de computer opstart om informatie te vinden over de hardware en het modelnummer van de Dell-laptop.

  1. Schakel je computer in.
  2. Zodra het Dell-logo op het scherm verschijnt, drukt u eenmaal per seconde op de F2-toets om toegang te krijgen tot het BIOS. Als de F2-toets niet werkt, gebruik dan alternatieve BIOS-toetscombinaties.
  3. Zoek het modelnummer van de laptop op het BIOS-hoofdscherm. Dell voegt andere details toe, zoals het servicetagnummer onder System Information.

    Image
    Image

Wanneer u het serienummer nodig heeft

Het is niet langer voldoende om het merk van uw laptop te kennen. Met zoveel laptops die onder verschillende familienamen en productlijnen worden verkocht, is het essentieel om het exacte modelnummer te weten. Het modelnummer is een unieke reeks nummers die u kunnen helpen de juiste ondersteuning te krijgen, de garantie te controleren, compatibele onderdelen te kopen of zelfs de juiste handleiding te vinden.

Aanbevolen: