Wat betekent het jailbreaken van een telefoon?

Inhoudsopgave:

Wat betekent het jailbreaken van een telefoon?
Wat betekent het jailbreaken van een telefoon?
Anonim

Een telefoon jailbreaken is door hem aan te passen zodat je onbeperkte toegang hebt tot het hele bestandssysteem. Met deze toegang zijn wijzigingen mogelijk die niet worden ondersteund door de telefoon in de standaardstatus. Wanneer de telefoon vrij is van bepaalde grenzen die zijn ingesteld door de fabrikant of de draadloze provider, krijgt de eigenaar van het apparaat meer controle over het apparaat, inclusief hoe het presteert.

Apparaten die vaak gejailbreakt zijn, zijn de iPhone, iPod touch en iPad, maar veel mensen zijn nu jailbreak-apparaten zoals de Roku-stick, Fire TV en Chromecast. Het jailbreaken van een Android-apparaat wordt normaal gesproken rooten genoemd.

Image
Image

Waarom mensen telefoons jailbreaken

Waarschijnlijk is de meest voorkomende reden om een telefoon te jailbreaken het installeren van aangepaste apps die je anders niet op de telefoon zou kunnen gebruiken. Apple blokkeert de release van sommige apps in de App Store, maar gejailbreakte iPhones ondersteunen sideloading of het toevoegen van een app buiten de app store van de fabrikant.

Nog een reden waarom jailbreaken wijdverbreid is, is omdat je je telefoon echt kunt aanpassen. Standaard zijn de app-pictogrammen, taakbalk, klok, vergrendelscherm, widgets en instellingen van de iPhone niet zo geconfigureerd dat je de kleuren, tekst en het thema kunt wijzigen, maar gejailbreakte apparaten ondersteunen aangepaste skins en andere tools.

Gejailbreakte apparaten kunnen ook apps verwijderen die je normaal niet kunt verwijderen. Op sommige versies van de iPhone kun je bijvoorbeeld de apps Mail, Notities of Weer niet verwijderen, maar met hacktools kun je die ongewenste programma's wel verwijderen.

Potentiële problemen met jailbreaken

Terwijl jailbreaking je apparaat opener maakt en je meer controle geeft, vergroot het de kwetsbaarheid voor kwaadaardige apps en introduceert het potentiële stabiliteitsproblemen. Apple is al lang tegen jailbreaking (of elke ongeoorloofde wijziging van iOS) en merkt op dat ongeoorloofde wijziging van het systeem de licentieovereenkomst voor eindgebruikers schendt.

Apple hanteert strikte richtlijnen voor hoe apps worden ontwikkeld, en dat is een van de redenen waarom de meeste apps feilloos werken op niet-gehackte telefoons. Gehackte apparaten hebben niet zo'n strenge norm, wat ertoe leidt dat gejailbreakte apparaten sneller hun batterij verliezen en dat de iPhone willekeurig opnieuw wordt opgestart.

In juli 2010 oordeelde de Library of Congress Copyright Office echter dat het jailbreaken van je telefoon legaal is, en stelde dat jailbreaking "in het slechtste geval onschadelijk en op zijn best gunstig" is.

Jailbreaking-apps en -hulpmiddelen

Vind jailbreaktools op websites zoals PanGu en redsn0w. Kodi is ook een populaire app voor jailbreaken.

Wees voorzichtig met de apps die je gebruikt om je telefoon te jailbreaken. Sommigen van hen kunnen malware bevatten, en hoewel ze je telefoon met succes kunnen hacken, kunnen ze keyloggers of andere tools installeren die je niet op je telefoon wilt hebben.

Jailbreaken, rooten en ontgrendelen

Jailbreaking en rooten hebben vergelijkbare doeleinden om toegang te krijgen tot uw volledige bestandssysteem, maar worden gebruikt in de context van respectievelijk iOS of Android, terwijl ontgrendelen verwijst naar het verwijderen van beperkingen die het gebruik van een telefoon op het netwerk van een andere draadloze provider verbieden.

Aanbevolen: