Verv alt het ontgrendelen of jailbreaken van de iPhone de garantie?

Inhoudsopgave:

Verv alt het ontgrendelen of jailbreaken van de iPhone de garantie?
Verv alt het ontgrendelen of jailbreaken van de iPhone de garantie?
Anonim

Als je meer controle over je iPhone wilt, zijn jailbreaken en ontgrendelen aantrekkelijk. Ze verwijderen enkele van Apple's beperkingen op wat u met uw iPhone kunt doen, inclusief welke software u kunt gebruiken en welk telefoonbedrijf u kunt gebruiken.

Maar wat Apple wil, is slechts een deel van het probleem. Na jaren van tegenstrijdige uitspraken en wetten, werd ontgrendeling officieel gelegaliseerd in juli 2014 toen president Obama een wetsvoorstel over dit onderwerp ondertekende.

Ondanks tegenstand van Apple is jailbreak populair bij sommige mensen en een onderwerp van interesse voor veel meer. Jailbreaking is afgenomen omdat Apple veel functies heeft toegevoegd die jailbreaken vroeger bood, maar het is technisch nog steeds mogelijk.

Ontgrendelen daarentegen is veel gemakkelijker te doen, meer beschikbaar voor alle mensen en vaak een goed idee (lees hoe in Ontgrendel de iPhone op AT&T, Verizon, Sprint en T-Mobile).

Voordat je een van beide doet, is het echter belangrijk om de mogelijke gevolgen te begrijpen. Maar wat als er iets misgaat en je hulp nodig hebt? Maakt het ontgrendelen of jailbreaken van een iPhone de garantie ongeldig?

Image
Image

Wilt u een meer diepgaand begrip van jailbreaken, ontgrendelen en hoe ze anders zijn? Bekijk ontgrendelen versus jailbreaken.

Bottom Line

Een ongeldige garantie is er een die wordt geannuleerd en niet langer van kracht is dankzij een actie die in strijd is met de voorwaarden van de garantie. Zie een garantie als een contract: er staat dat Apple een reeks diensten levert zolang je bepaalde dingen niet doet. Als je een van die verboden dingen doet, is de garantie niet meer van toepassing, of verv alt. Een van de dingen die de iPhone-garantie verbiedt, is het "(wijzigen) om de functionaliteit of mogelijkheden te wijzigen zonder de schriftelijke toestemming van Apple."

Maakt jailbreaking de iPhone-garantie ongeldig?

Het antwoord op die vraag is heel duidelijk: als je een iPhone jailbreakt, verv alt de garantie. Volgens Apple: "ongeautoriseerde wijziging van iOS is een schending van de iOS-licentieovereenkomst voor eindgebruikerssoftware en daarom kan Apple de service weigeren voor een iPhone, iPad of iPod touch waarop ongeautoriseerde software is geïnstalleerd."

Het is mogelijk dat je een telefoon kunt jailbreaken en beschadigen, maar toch ondersteuning krijgt. Om dit te doen, moet de jailbreak met succes worden verwijderd en moet de iPhone worden hersteld naar de fabrieksinstellingen op een manier die de vorige jailbreak niet detecteerbaar maakt door Apple. Het is mogelijk, maar reken er niet op dat dit gebeurt.

Het komt erop neer dat als je je iPhone jailbreakt, je een risico neemt - en dat risico houdt in dat je de garantie van de telefoon ongeldig maakt en de ondersteuning van Apple verliest voor de rest van de garantieperiode van je iPhone.

Een soort probleem dat kan worden veroorzaakt door mislukte iPhone-jailbreaks is een wit scherm van de dood (maak je geen zorgen: het is niet zo erg als het klinkt). Voor meer informatie hierover en hoe u dit kunt oplossen, leest u Hoe u gemakkelijk van het witte scherm des doods van de iPhone afkomt.

Maakt het ontgrendelen de iPhone-garantie ongeldig?

Aan de andere kant is het nieuws beter als je je telefoon wilt ontgrendelen. Dankzij de eerder genoemde wet is het ontgrendelen van een iPhone legaal in de VS (het is legaal en gebruikelijk in veel andere landen). Maar niet alle ontgrendelingen zijn hetzelfde.

De ontgrendeling die legaal is en geen garantieprobleem veroorzaakt, kan na een bepaalde periode door Apple of uw telefoonbedrijf worden uitgevoerd (meestal nadat het contract dat u ondertekende toen u de telefoon kreeg, is afgelopen, hoewel veel mensen heb tegenwoordig geen contracten). Als je je telefoon ontgrendelt via een van deze geautoriseerde bronnen, ben je beschermd.

Maar er zijn andere ontgrendelingsbronnen, waaronder doe-het-zelfsoftware en bedrijven die je telefoon tegen betaling kunnen ontgrendelen. Deze opties ontgrendelen uw telefoon meestal zonder schade, maar aangezien ze niet officieel zijn geautoriseerd, kan het gebruik ervan ertoe leiden dat u de garantie-ondersteuning verliest als u deze nodig heeft.

iPhone garantie lengte

Een van de belangrijkste factoren als je bedenkt hoe jailbreaking of ontgrendeling de garantie van je iPhone beïnvloedt, is de lengte van de garantie zelf. De standaard iPhone-garantie biedt 90 dagen telefonische ondersteuning en een jaar hardwarereparaties. Daarna kun je AppleCare kopen om de garantie te verlengen. Zo niet, dan is uw steun van Apple voorbij.

Dat betekent dat als je je telefoon meer dan een jaar nadat je hem hebt gekocht jailbreakt of ontgrendelt, de garantie sowieso buiten de garantie v alt. Er is minder om je zorgen over te maken.

Aanbevolen: