Hoe Alexa te stoppen met luisteren

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa te stoppen met luisteren
Hoe Alexa te stoppen met luisteren
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de microfoonknop op je Echo-apparaat om Alexa onmiddellijk te stoppen met luisteren.
  • Als de knop of het indicatielampje rood is, betekent dit dat Alexa niet meer luistert.
  • Stop met het verzenden van opnames naar Amazon: Instellingen in Alexa-app > Alexa privacy > Beheer uw Alexa-gegevens > Opnamen niet opslaan.

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat Amazon Alexa naar je luistert via je Echo-apparaten, inclusief instructies om de microfoon tijdelijk uit te schakelen en hoe te voorkomen dat Alexa opnames naar Amazon-medewerkers stuurt voor analyse.

Luistert Alexa altijd?

Echo-apparaten controleren constant de invoer van de microfoon op het wake-woord. Dat betekent dat Alexa in feite altijd luistert naar alles binnen het bereik van de Echo-microfoonarray. Hoewel dat enkele problemen oproept met betrekking tot de gegevensprivacy van Alexa, is het noodzakelijk om de kernfunctionaliteit van deze apparaten te herstellen. Als het niet altijd zou luisteren, zou het zijn wake-word niet kunnen horen en niet op je commando's kunnen reageren.

Als je niet wilt dat Alexa altijd meeluistert, kun je de microfoon op je Echo-apparaat uitschakelen. Het probleem met deze optie is dat u het Echo-apparaat niet kunt gebruiken. Als je het wilt gebruiken, moet je fysiek nogmaals op de microfoonknop tikken, het activeringswoord van het apparaat en de opdracht of vraag die je wilt uitvoeren, zeggen en vervolgens nogmaals op de mute-knop drukken.

Neemt Alexa gesprekken op?

Alexa neemt regelmatig je opdrachten op en uploadt de audiobestanden naar Amazon voor analyse, verfijning en andere doeleinden. Technisch gezien zou het dit alleen moeten doen met opdrachten en vragen na het wake-woord. Toch weet iedereen die een Echo-apparaat enige tijd heeft gebruikt, dat Alexa de neiging heeft om willekeurige fragmenten van niet-gerelateerde gesprekken verkeerd te interpreteren als het wake-word.

Terwijl Alexa altijd luistert, neemt het niet constant op en neemt het geen gesprekken op. Het kan echter zeker per ongeluk gesprekken opnemen als het denkt dat het zijn wake-word hoort. Deze fragmenten worden standaard geüpload naar de servers van Amazon, naast de daadwerkelijke opdrachten en vragen.

Hoe Alexa te stoppen met luisteren

De snelste manier om te voorkomen dat Alexa luistert, is door de microfoon uit te zetten. U moet dit handmatig doen op elk Echo-apparaat dat u wilt voorkomen dat u luistert, en u kunt het alleen handmatig omkeren. Er is geen spraakopdracht om de microfoon van een echo uit te schakelen.

Hier is hoe te voorkomen dat Alexa luistert:

  1. Zoek de microfoonknop op je Alexa-apparaat.

    Image
    Image

    De knop ziet eruit als een microfoon met een slag erdoor of een cirkel met een slag erdoor.

  2. Druk op de microfoonknop.

    Image
    Image
  3. Controleer of er een korte toon wordt afgespeeld en het indicatielampje rood. is geworden

    Image
    Image
  4. Zolang het indicatielampje ononderbroken rood blijft, betekent dit dat de microfoon uit staat en Alexa niet luistert.

    Image
    Image

    De meeste Echo-apparaten hebben een rond indicatielampje aan de boven- of onderkant. Echo-apparaten die een scherm hebben, tonen in plaats daarvan een rode lijn onder aan het scherm.

  5. Als je je Alexa wilt gebruiken, druk dan op de microfoonknop zodat deze niet langer rood is, zeg het wekwoord en de opdracht of vraag, en druk vervolgens nogmaals op de microfoonknop.

    Image
    Image

Hoe te voorkomen dat Alexa gesprekken uploadt

Stel dat je je Alexa wilt gebruiken zonder de hele tijd op de microfoonknop te drukken, maar je houdt niet van het idee dat mensen naar je commando's, vragen en gesprekken luisteren. In dat geval kun je de uploadfunctie uitschakelen vanuit de Alexa-app.

Je Alexa heeft niet de verwerkingskracht om zelfstandig vragen en opdrachten te begrijpen en erop te reageren. Het registreert en uploadt elke vraag of opdracht die u stelt naar de servers van Amazon voor verwerking. Er is geen manier om dat te voorkomen. Door de volgende stappen uit te voeren, geeft u Amazon opdracht om uw opnamen onmiddellijk na verwerking te verwijderen en deze nooit aan menselijke werknemers te verstrekken voor analyse.

  1. Open de Alexa-app en tik op Meer.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Alexa Privacy.

    Image
    Image
  4. Tap Beheer uw Alexa-gegevens.
  5. Tik op Kies hoe lang de opnames moeten worden bewaard.
  6. Selecteer Opnamen niet opslaan en tik op Bevestig.

    Image
    Image
  7. Scroll omlaag naar het gedeelte Help Alexa te verbeteren en zet de Gebruik van spraakopnames in de uit-stand.

  8. Tik op UITSCHAKELEN.
  9. Als je Alexa gebruikt om berichten te verzenden, schakel dan de schakelaar of schakelaars in de sectie Gebruik berichten om de transcriptie te verbeteren ook uit.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe voorkom ik dat Alexa "afspelen vanaf" zegt wanneer het verbinding maakt met een apparaat?

    Helaas kan deze functie niet worden uitgeschakeld, hoewel veel gebruikers er hun ergernis over hebben geuit. Er zijn tools van derden die beweren het probleem op Windows-apparaten op te lossen, maar wees altijd voorzichtig bij het downloaden van software.

    Hoe zorg ik ervoor dat Alexa stopt met luisteren naar mijn kinderen?

    Je kunt Alexa niet zover krijgen dat hij je kinderen volledig negeert, maar je kunt ouderlijk toezicht instellen om te voorkomen dat je kinderen ongeoorloofde aankopen doen. Tik in de Alexa-app op Meer (drie regels) > Instellingen > Accountinstellingen >Voice Purchasing > activeer Purchase Confirmation Selecteer vervolgens Kids Skills Purchasing > schakel de Aankopen vereist in Goedkeuring toggle.

Aanbevolen: