Waarom PS5's alleen-online lanceringsdagplannen een goede zaak zijn

Inhoudsopgave:

Waarom PS5's alleen-online lanceringsdagplannen een goede zaak zijn
Waarom PS5's alleen-online lanceringsdagplannen een goede zaak zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Alleen online bestellingen van de PS5-lanceringsdag zullen waarschijnlijk de lange rijen verwijderen die nieuwe console-releases doorgaans zien.
  • Het verwijderen van bestellingen in de winkel laat zien dat Sony de Covid-19-pandemie serieus neemt.
  • Hoewel fans niet blij zijn, zijn experts van mening dat de alleen-online verandering de beste zet is die Sony op dit moment kan maken.
Image
Image

Sony's plannen om PlayStation 5 lanceringsdag online te bestellen hebben alleen voor nogal wat opschudding gezorgd in de gemeenschap, maar experts zijn van mening dat dit de beste zet is om de verspreiding van Covid-19 te helpen minimaliseren.

Sony heeft onlangs plannen aangekondigd om alleen online aankopen aan te bieden voor de langverwachte PlayStation 5 in een bericht op de PlayStation Blog. De aankondiging veroorzaakte meteen nogal wat terugslag in de reacties, waarbij sommige fans zelfs naar Twitter gingen om hun afschuw over de beslissing te delen. Twitter-gebruikers zoals @Mfant13 reageerden op de originele tweet over de plannen voor de lanceringsdag met bezorgdheid over de beschikbaarheid.

"In de afgelopen jaren hebben PlayStation-fans die graag de nieuwste versie van de console wilden kopen op de releasedatum, bij duizenden buiten de retailers gekampeerd", schreef Dr. Jeff Toll, een expert op het gebied van COVID-19, ons via e-mail.

Verschillende meningen

Dr. Toll verwees naar een artikel van Market Watch waarin de lange rijen werden beschreven die we in 2013 zagen toen de PlayStation 4 uitkwam, iets waarvan hij denkt dat we het met de PS5 opnieuw zouden hebben gezien. Lange persoonlijke lijnen komen niet overeen met sociale afstand.

Niet iedereen voelt zich echter hetzelfde als hij. Veel consumenten hebben zelfs reacties op Sony's oorspronkelijke aankondiging over de plannen voor de lancering gepost op zowel Twitter als op de officiële blogpost.

Op het officiële aankondigingsbericht schreven gebruikers zoals neostorm1369theg: "Ik koop geen PS5 vanwege deze beslissing. Het is de laatste druppel voor mij." Een andere gebruiker genaamd bosslap schreef: "Sony! Dit is de domste zet ooit. We weten hoe we veilig moeten zijn en hoeven onze handen niet vast te houden om een freaking console te kopen."

Andere PlayStation-fans verdedigden de stap, zoals DemonBlueWolf, die schreef: "Het is klote voor degenen die van persoonlijke interacties houden, maar dit is een geweldige en veilige beslissing!" De gemeenschap zelf is misschien verdeeld over hoe zij zich voelt over de verhuizing, maar medische professionals zoals Toll zien het als de slimste stap die Sony had kunnen nemen met de release van de PS5.

"Met zorgprofessionals die al overweldigd zijn door het toegenomen aantal ziekenhuisopnames, is Sony's beslissing om de gegarandeerde massale bijeenkomsten van duizenden te voorkomen enorm belangrijk", vertelde Toll ons.

Scalpers vermijden

Covid-19-zorgen terzijde, veel gebruikers maken zich zorgen over scalpers en bots die alle PS5's opkopen zodra ze beschikbaar komen op de lanceringsdag. Dit gevoel werd vele malen weerspiegeld in de reacties op de oorspronkelijke aankondigingsblog.

Bots en scalpers vormden in september een enorm probleem toen PlayStation 5 pre-orders live gingen, en de officiële PlayStation Twitter gaf zelfs commentaar op hoe rommelig de pre-orders werden afgehandeld. Sommige pre-orders voor PS5 zijn nog steeds te vinden op websites zoals Ebay en worden verkocht voor meer dan $ 700 of meer per console.

Hoewel de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat bots alle inventaris kopen, technisch gezien bij externe retailers zoals Best Buy en Gamestop ligt, neemt Sony nogal wat van de reactie op de manier waarop de verkoop tot nu toe is afgehandeld. Om die hitte aan te kunnen en toch de beslissing te nemen om de veiligheidsrichtlijnen te handhaven en sociale bijeenkomsten te helpen minimaliseren, is wat Toll een "bemoedigende beslissing" noemt en een bewijs dat het bedrijf de pandemie serieus neemt.

Elke stap is belangrijk

Ondanks de zorgen die consumenten kunnen hebben over bestellingen die alleen online zijn, is Toll van mening dat de stap aangeeft hoe serieus het bedrijf de COVID-19-pandemie neemt. Nu de Verenigde Staten onlangs meer dan 10 miljoen gevallen van het virus hebben gemeld, is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Zelfs met recent nieuws over Covid-19-vaccins is de dreiging nog steeds zeer reëel en moeten consumenten er alles aan doen om waar mogelijk te helpen.

"De overstap naar alleen online aankopen op de releasedag is een verstandige, proactieve zet van Sony die niet alleen de gezondheid en veiligheid van hun fans zal beschermen, maar ook de essentiële winkelmedewerkers die zouden zijn blootgesteld aan honderden meer klanten dan normaal op één dag", schreef Toll.

Ondanks dat ze geen aankopen in de winkel aanbieden, zullen veel winkels consumenten nog steeds toestaan hun consoles op te halen door naar de winkel te komen. Velen, zoals Target, bieden alleen afhalen in de winkel aan, of via ophaalbestellingen, zoals beschreven op het AskTarget Twitter-account.

Het winkelelement wordt misschien niet volledig verwijderd, maar experts denken dat het op zijn minst de verspreiding van het virus zal helpen minimaliseren door de lange rijen mensen te verwijderen die wachten om de PlayStation 5 te bestellen.

Aanbevolen: