Gebruik geen waterstofperoxide om uw Apple-apparaten schoon te maken

Gebruik geen waterstofperoxide om uw Apple-apparaten schoon te maken
Gebruik geen waterstofperoxide om uw Apple-apparaten schoon te maken
Anonim

Apple heeft waterstofperoxide toegevoegd aan de lijst met dingen die je absoluut niet mag gebruiken om je apparaat schoon te maken, en stelt in plaats daarvan voor om zachtere ontsmettingsmiddelen zoals isopropyl of ethylalcohol te gebruiken.

De officiële ondersteuningspagina voor How To Clean Your Apple Products heeft sinds begin 2020 verschillende updates gekregen, met als meest recente toevoeging een waarschuwing tegen het gebruik van waterstofperoxide. Volgens Apple heeft het veelgebruikte ontsmettingsmiddel een goede kans om de afwerking en/of het display van zowat elk soort Apple-apparaat en accessoire te beschadigen.

Image
Image

Notebooks, desktops, beeldschermen, randapparatuur, AirPods, HomePods, iPhones, iPhone-hoesjes en accessoires, iPads en iPad-accessoires, iPods en Apple Watches zijn allemaal vatbaar voor. Herhaaldelijk gebruik van waterstofperoxide of reinigingsmiddelen die het bevatten, kan onherstelbare schade veroorzaken, zelfs als u ervoor zorgt dat er geen in de openingen van uw apparaat terechtkomt.

Image
Image

Apple zegt wel dat het oké is om mildere soorten schoonmaakmiddelen te gebruiken. Clorox-desinfectiedoekjes, 70% isopropylalcoholdoekjes en 75% ethylalcoholdoekjes zijn goedgekeurd voor gebruik. Maar ondanks dat deze producten een duim omhoog krijgen, wil je toch voorzichtig zijn als je je apparaat ermee schoonmaakt.

De aanbeveling is om "…de harde, niet-poreuze oppervlakken van uw Apple-product, zoals het beeldscherm, het toetsenbord of andere buitenoppervlakken, voorzichtig schoon te vegen", en "om te voorkomen dat er vocht in een opening komt, en dompel uw Apple-product onder in schoonmaakmiddelen." Als er toch vloeistof in uw apparaat komt, raadt Apple u aan het meteen naar een erkende Apple serviceprovider of Apple Store te brengen.

Aanbevolen: