Apple moet mogelijk zijn iCloud-opslagniveaus verhogen

Inhoudsopgave:

Apple moet mogelijk zijn iCloud-opslagniveaus verhogen
Apple moet mogelijk zijn iCloud-opslagniveaus verhogen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple leent je iCloud-opslagruimte voor maximaal drie weken, zodat je een back-up kunt maken van je iPhone en deze kunt bijwerken.
  • De gratis iCloud-laag zit sinds 2011 vast op 5 GB.
  • iCloud-opslag is essentieel voor back-ups, foto's en meer.
Image
Image

Apple leent je nu iCloud-back-upruimte, zodat je alles naar een nieuwe telefoon kunt overzetten zonder dingen te hoeven verwijderen.

Als je een nieuwe iPhone koopt, is de eenvoudigste manier om te upgraden het herstellen vanaf een iCloud-back-up. Het probleem is dat met slechts 5 GB aan ruimte veel gebruikers geen back-up hebben. De bèta's van iOS 15 en watchOS 8 lossen dat op door je tot drie weken lang gratis zoveel online iCloud-opslagruimte te lenen als je nodig hebt. Het idee is dat u een back-up kunt maken, deze kunt herstellen naar de nieuwe telefoon en vervolgens die back-up kunt verwijderen. Het is leuk, maar het benadrukt alleen hoe belachelijk weinig iCloud-opslag Apple gratis biedt.

"Normaal gesproken is 5 GB niet genoeg voor iemand om een redelijke hoeveelheid foto's en video's in de cloud op te slaan. Het verhogen ervan zou een groot verschil maken, omdat meer mensen zullen ervaren hoe voordelig cloudopslag kan zijn en worden gedwongen om te kopen een betaald abonnement, "vertelde Harriet Chan, mede-oprichter en softwareontwikkelaar voor CocoFinder, via e-mail aan Lifewire.

5GB? In 2021?

Apple biedt alle iCloud-gebruikers (dat wil zeggen iedereen met een Apple ID) 5 GB online cloudopslag. Dit wordt gebruikt voor uw iCloud-fotobibliotheek, uw iCloud Drive, algemene opslag en synchronisatie voor veel apps en back-ups. Het probleem is dat 5 GB niet genoeg is, lang niet. De eerste hint over hoe armzalig de gratis iCloud-laag is, komt uit de lijst met opslagupgrades: de goedkoopste betaalde laag is 10 keer het bedrag van 50 GB (voor $ 0,99), dan krijg je 200 GB voor $ 2,99 en 2 TB voor $ 9,99.

Gebrek aan iCloud-opslag is misschien wel de op één na meest voorkomende frustratie voor iPhone- en iPad-gebruikers, de tweede alleen om niet genoeg lokale opslagruimte op het apparaat te kopen (volgens de anekdotische ervaring van deze auteur als de technische persoon voor vrienden en familie).

Image
Image

Vijf gigabyte was misschien genoeg toen het in 2011 werd geïntroduceerd met iOS 5, maar nu, 10 jaar later, is het absurd. Dus waarom verhoogt Apple deze limiet niet?

"Ik kan alleen maar theoretiseren, maar het is een duidelijke stimulans om te betalen. 5 GB is niet genoeg opslagruimte voor iemand op de planeet. Je bent eigenlijk gedwongen te betalen", vertelde Christen Costa, CEO van Gadget Review, aan Lifewire via e-mail.

Maar is dit de strategie van Apple? Is de iCloud-laag van 5 GB er alleen om u een dollar per maand te laten betalen voor een veel praktischere (maar nog steeds schaarse) 50 GB? Misschien. Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die nooit, maar dan ook nooit zullen betalen voor extra iCloud-opslag, ongeacht de voordelen. Sommigen kunnen het zich gewoon niet veroorloven. Anderen weigeren te betalen voor wat zij denken dat gratis zou moeten zijn, en anderen betalen misschien al voor Dropbox of Google Drive en willen niet verdubbelen.

"Het zou een enorm verschil maken. Als je het [verhoogt] tot 10 GB, zullen meer mensen het gebruiken en zullen minder mensen Apple verlaten vanwege opslagproblemen", zegt Costa.

Normaal gesproken is 5 GB niet genoeg voor iemand om een redelijke hoeveelheid foto's en video's in de cloud op te slaan.

Bekijk het zo. Als je gaat betalen voor een iCloud-upgrade, dan ben je dat waarschijnlijk al. Als Apple het gratis niveau zou verhogen tot 50 GB, zou het misschien een dollar per maand verliezen van zijn meest onwillige klanten, maar alle 200 GB- en 1 TB-klanten zouden blijven betalen. Tegelijkertijd zou de ervaring voor elke andere gebruiker veel, veel beter zijn.

"Het verbeteren van deze opslagruimte zou een verschil maken voor de meeste reguliere gebruikers die zich moeten wenden tot andere gratis cloudopslagoplossingen om aan hun opslag- en back-upbehoeften te voldoen", vertelde Katherine Brown, oprichter van de app voor bewaking op afstand Spyic, aan Lifewire via e-mail."In de tussentijd blijven de meeste van deze gebruikers echter waardevolle gegevens verliezen wanneer ze hun apparaten verliezen of wanneer ze crashen vanwege onvoldoende iCloud-opslag."

"Het verliezen van belangrijke documenten, het verwijderen van oude foto's om ruimte te maken, het niet kunnen uploaden van video's naar de cloud zijn de eerste dingen die in me opkomen", beaamt Costa.

De grootste belemmering voor het upgraden van het niveau van gratis iCloud-opslag is misschien de enorme schaal die nodig is. Apple heeft miljarden klanten, dus zelfs een verdubbeling van hun opslagruimte tot 10 GB zou een behoorlijke uitgave zijn en een grote impact op het milieu hebben. Maar echt, het ziet er beschamend uit voor Apple. Het is tijd om het te repareren.

Aanbevolen: