Tips voor het gebruik van een camera in de regen

Inhoudsopgave:

Tips voor het gebruik van een camera in de regen
Tips voor het gebruik van een camera in de regen
Anonim

Zoals bij elk elektronisch apparaat, is water de vijand. Tenzij het specifiek is ontworpen voor gebruik onder water, is uw digitale camera kwetsbaar voor schade door regen en mist. Maar annuleer die fotosessie niet alleen omdat het regent. Met deze strategieën kun je die foto's maken, ongeacht het weer.

Bescherm uw apparatuur

Prioriteit nummer één is om uw apparatuur te beschermen tegen regen, vocht en condensatie.

Neem altijd een paar droge cameradoeken mee. Microvezeldoeken die alle onderdelen van een camera kunnen reinigen, inclusief de lens en het LCD-scherm, zijn een goede keuze. Bewaar ze in een afgesloten plastic zak als ze niet in gebruik zijn om ze droog te houden.

Image
Image
  • Gebruik nooit je kleren om de lens van de camera af te drogen of schoon te maken. Het gebruik van iets anders dan je camera-reinigingsdoekjes kan krassen veroorzaken op de gevoelige lenzen, het LCD-scherm en de zoeker van een camera. Bovendien kunnen vezels uit kleding aan lenzen blijven kleven.
  • Houd een paar handdoeken bij de hand. Drapeer deze tussen de opnamen door over de camera voor extra bescherming.
  • Gebruik een cameratas voor alle weersomstandigheden. Hierdoor blijft de camera droog en beschermd als je hem niet gebruikt.
Image
Image
  • Vertrouw niet op een paraplu om je uitrusting droog te houden. Een paraplu vasthouden terwijl je foto's probeert te maken, is onmogelijk. Bovendien zal een paraplu niet voorkomen dat er regen onder de paraplu waait en de camera doorweekt wordt.
  • Fotografeer onder een overhangend dak of een andere beschutting. Je kunt misschien niet elke gewenste foto maken, maar jij en je uitrusting blijven droog. Maar ook hier kan wind je inspanningen tenietdoen, dus probeer deze aanpak alleen op een rustige dag.
  • Gebruik een zonnekap, camerahoes of plastic zak. Onthoud dat het doel is om de apparatuur droog te houden zonder het zicht van de lens te belemmeren.
Image
Image

Gooi een paar vochtabsorberende silicagelpakketten in je cameratas. Ze helpen condensatie te voorkomen en het droogproces te versnellen.

Image
Image

Blijf comfortabel

Als je het koud, nat en ellendig hebt, wil je niet blijven hangen voor de humeurige, creatieve foto's die regenachtige omstandigheden mogelijk maken.

  • Doe weerbestendige bovenkleding aan. Je camera is droog in zijn tas en je zou droog in je jas moeten zijn. Pak op zijn minst een regenjas in als je buiten fotografeert. Op die manier mis je geen foto-opps alleen omdat het weer verandert. Je kunt je uitrusting ook in een mum van tijd in je jas stoppen.
  • Vergeet handschoenen niet. Nat betekent vaak koud, en als je handen wankel of stijf zijn, zal de kwaliteit van je opnamen eronder lijden.

Aanpassen aan voorwaarden

Somber, regenachtig weer vereist een paar aanpassingen:

  • Gebruik een lange sluitertijd. Op bewolkte, regenachtige dagen is er veel minder licht beschikbaar.
  • Gebruik een statief. Die lange sluitertijd maakt stilstaan cruciaal, en niets doet zijn werk zo goed als een statief.
  • Zoek naar het licht. Gereflecteerd licht, licht van gebouwen en etalages, een pauze in de wolken - dit alles kan kansen bieden voor echt interessante opnamen.

Aanbevolen: