Hoe de beveiliging op iPhone, iPad en iPod Touch te verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe de beveiliging op iPhone, iPad en iPod Touch te verbeteren
Hoe de beveiliging op iPhone, iPad en iPod Touch te verbeteren
Anonim

Wat te weten

  • Schakel wifi in en tik op Instellingen > Algemeen > Software-update om te installeren de iOS 12.5.4-update.
  • iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod Touch (6e generatie en later) kunnen de iOS 12.5.4-update krijgen.
  • De iOS 12.5.4-update bevat belangrijke oplossingen voor drie beveiligingsproblemen.

Deze handleiding leidt u door de stappen voor het bijwerken van uw oude Apple-apparaat, welke modellen de update kunnen krijgen en wat u moet doen als de update niet beschikbaar is.

Hoe de iOS 12.5.4-update op uw iPhone, iPad en iPod Touch te installeren

Apple heeft medio 2021 de iOS 12.5.4-update uitgebracht voor sommige oudere iPhone-, iPad- en iPod Touch-modellen om drie beveiligingsproblemen op te lossen die andere partijen toegang zouden kunnen geven tot een apparaat.

Dit is wat u moet doen om de iOS 12.5.4-update op uw oude iPod Touch, iPad of iPhone te installeren.

  1. Steek je iPhone, iPod Touch of iPad aan op een stroombron en schakel wifi in.

    De batterij in oudere Apple-apparaten kan sneller leeg raken dan in nieuwere modellen. Als dit tijdens een update gebeurt, kan het apparaat beschadigd raken, dus zorg ervoor dat het gedurende het hele proces aangesloten blijft.

  2. Open Instellingen.
  3. Tik op Algemeen en tik vervolgens op Software-update.

    Image
    Image
  4. Je apparaat maakt automatisch verbinding met de servers van Apple en controleert of er een update is.

    Tik op Automatische updates om ervoor te zorgen dat uw apparaat voortaan automatisch nieuwe iOS- of iPadOS-updates op de achtergrond downloadt en installeert.

  5. Tik op Downloaden en installeren zodra de optie verschijnt.

    Afhankelijk van het model van uw apparaat, wordt u mogelijk gevraagd een nog nieuwere update te installeren. Als dit gebeurt, is dit een goede zaak, want het betekent dat u nu nog meer beveiliging en functieverbeteringen kunt krijgen.

  6. Tik op Nu installeren. als daarom wordt gevraagd

    Het installatieproces kan enkele minuten tot meer dan een uur duren, afhankelijk van je internetsnelheid.

    Image
    Image

Welke Apple-apparaten kunnen de iOS 12.5.4-update krijgen?

Apple's iOS 12.5.4-besturingssysteemupdate is beschikbaar voor iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus iPhone-modellen, iPad Air, iPad mini 2 en iPad mini 3 iPad-modellen en 6e generatie iPod Touch-apparaten.

Als je je iPhone al een tijdje niet hebt bijgewerkt en het een iPhone SE, iPhone 6S of hoger is, ontvang je mogelijk een update-prompt voor een veel nieuwer besturingssysteem zoals iOS 14. iPod Touch-apparaten van de 7e generatie zijn ook compatibel met iOS 14 en zullen deze update waarschijnlijk ook ontvangen.

iPad-tablets die nieuwer zijn dan de iPad-modellen die hierboven worden vermeld, ontvangen een melding voor een update naar iPadOS 13 of 14.

Bottom Line

Als je niet zeker weet of je oude iPhone een nieuwe update kan krijgen, kun je het beste een updatecontrole uitvoeren via het bovenstaande proces. Als u het modelnummer van uw iPhone weet, kunt u ook zien of deze op de lijst met ondersteunde apparaten voor iOS 13, iOS 14 en iOS 15 staat.

Werkt Apple oudere iPads bij?

Apple houdt oudere modellen wel een aantal jaren up-to-date. Vanaf 2021 was Apple nog steeds bezig met het updaten van enkele iPads uit 2015.

Apple's iPad Air, iPad mini 2 en iPad mini 3 iPad-modellen kunnen deze nieuwe iOS 12.5.4-update ontvangen. Het is onwaarschijnlijk dat ze in de toekomst belangrijke updates van het besturingssysteem zullen ontvangen.

Hoewel sommige iPads mogelijk geen updates van het besturingssysteem meer krijgen, kunnen sommige apps nog steeds worden bijgewerkt op oudere apparaten. Veel functies zullen ook nog jaren blijven werken.

Oudere iPad-modellen die uitkwamen vóór de iPad Air, iPad mini 2 en iPad mini 3 ontvangen geen updates meer, terwijl nieuwere modellen in aanmerking komen voor updates voor iPadOS 13, iPadOS 14 of iPadOS 15.

De eenvoudigste manier om te controleren of er een update beschikbaar is voor uw iPad, is door te controleren via de updatestappen die bovenaan deze pagina worden weergegeven.

iOS 12.5.4: waarom je je iPhone, iPod Touch of iPad moet updaten

Het indien mogelijk bijwerken van uw apparaat naar iOS 12.5.4 is ongelooflijk belangrijk omdat het drie belangrijke beveiligingsfouten oplost met betrekking tot geheugenbeschadiging en -beheer, waardoor andere partijen mogelijk op afstand opdrachten kunnen uitvoeren en code kunnen uitvoeren.

Zelfs als je niet zo vaak verbinding maakt met internet, moet deze nieuwe iOS-update toch worden geïnstalleerd, omdat je apparaat mogelijk al door deze exploits is getroffen.

Wat te doen als u uw Apple-apparaat niet kunt updaten

Als uw Apple-apparaat de iOS 12.5.4-update niet ondersteunt en niet kan worden geüpgraded naar een ander, nieuwer besturingssysteem, is het belangrijk om te begrijpen dat het momenteel niet het hogere beveiligingsniveau heeft dat wordt geboden op nieuwere iPhones, iPads en iPod touch-modellen.

Als je een oude iPhone hebt, neem dan contact op met je provider. Ze kunnen je misschien een nieuwer model geven met korting of zelfs gratis als je al een tijdje klant bent.

De beste strategie in deze situatie is om te beperken wanneer u het apparaat verbindt met internet tot wanneer u apps moet bijwerken of mediabestanden moet downloaden. Dit kan worden gedaan door Wi-Fi en Bluetooth uit te schakelen of door de vliegtuigmodus in te schakelen.

FAQ

    Hoe kan ik de beveiliging van mijn iPhone verbeteren?

    Enkele algemene manieren om de beveiliging van uw iPhone te verbeteren, zijn onder meer het instellen van een toegangscode op uw iPhone, ervoor zorgen dat u Face ID of Touch ID gebruikt als uw apparaat dit ondersteunt, en het inschakelen van Zoek mijn iPhone zodat u uw apparaat kunt volgen met zijn ingebouwde GPS. Ga ook naar je iPhone-instellingen en selecteer Privacy om privacyniveaus in te stellen voor je geïnstalleerde apps. Voor een betere beveiliging kunt u overwegen VPN-toegang op uw iPhone handmatig in te stellen via Instellingen of met een VPN-app.

    Hoe lang geeft Apple beveiligingsupdates voor iPhones?

    Historisch gezien heeft Apple goed werk geleverd door zijn oudere apparaten bij de updates te houden. iOS 15 profiteert bijvoorbeeld van de iPhone 6S en 6S Plus, die oorspronkelijk met iOS 9 werden geleverd, wat betekent dat deze modellen zeven iOS-versies zullen krijgen. (Deze oudere apparaten kunnen echter niet profiteren van alle nieuwe iOS 15-functies). De iPhone 8, die werd geleverd met iOS 11, ziet zijn vijfde iOS-iteratie met iOS 15. De iOS 12.5.4-update, hierboven beschreven, is een ander voorbeeld van Apple die oudere apparaten in de update-lus houdt.

    Wat is de Apple Security Alert?

    De "Apple Security Alert" is een scam en heeft niets met Apple te maken. Het is een nep-pop-upwaarschuwing die Mac- en iOS-gebruikers kunnen tegenkomen na het bezoeken van een kwaadaardige website. Het informeert je dat je bent gehackt, dat je privacy in gevaar is en zegt dat je onmiddellijk een bepaald Apple Support-nummer moet bellen. Dit is een valse foutmelding die is ontworpen om onwetende gebruikers hun geld af te troggelen. Om de "Apple Security Alert" te verwijderen, probeert u de geschiedenis en gegevens van uw Safari-browser te wissen, ervoor te kiezen pop-ups te blokkeren en frauduleuze websitewaarschuwingen in te schakelen.

Aanbevolen: