Google geeft iOS-gebruikers de mogelijkheid om recente zoekgeschiedenis te verwijderen

Google geeft iOS-gebruikers de mogelijkheid om recente zoekgeschiedenis te verwijderen
Google geeft iOS-gebruikers de mogelijkheid om recente zoekgeschiedenis te verwijderen
Anonim

Google's nieuwe functie waarmee je de laatste 15 minuten van je zoekgeschiedenis kunt verwijderen, is nu beschikbaar voor iOS.

De functie werd oorspronkelijk aangekondigd tijdens het Google i/O-evenement van mei als een extra optie voor de functie voor automatisch verwijderen van Google Zoeken. Je kunt de laatste 15 minuten van je zoekgeschiedenis verwijderen met een enkele tik in het Google-accountmenu.

Image
Image

Google zei dat de functie alleen beschikbaar is als je de Google-app voor iOS hebt en dat deze later dit jaar naar de Android-app zal komen.

Andere opties voor automatisch verwijderen die Google donderdag heeft aangekondigd, zijn de mogelijkheid om ervoor te kiezen om uw zoekgeschiedenis automatisch te verwijderen na drie, 18 of 36 maanden. Het is belangrijk op te merken dat nieuwe accounts automatisch worden verwijderd na 18 maanden, maar u kunt deze instellingen bijwerken.

Andere zoekupdates die Google donderdag aankondigde, omvatten de mogelijkheid om je Mijn activiteit-pagina te vergrendelen achter een extra inlogpagina. Deze functie is vooral handig als je een apparaat deelt met iemand anders, zoals je kinderen, zodat anderen geen toegang hebben tot wat je zocht op Google.

Google zei dat de functie alleen beschikbaar is als je de Google-app voor iOS hebt en dat deze later dit jaar naar de Android-app zou komen.

Google's streven om privacy dit jaar prioriteit te geven, omvat ook andere recente updates, zoals een nieuw veiligheidsgedeelte in Google Play om meer transparantie te bieden in de gegevens die apps verzamelen en delen. De techgigant zei dat de nieuwe veiligheidssectie ervoor zal zorgen dat ontwikkelaars onthullen welke informatie wordt verzameld en opgeslagen in hun apps en hoe die gegevens worden gebruikt (d.w.z. voor app-functionaliteit of personalisatie).

Eerder dit jaar introduceerde Google ook een nieuw app-beleid dat 'brede app-zichtbaarheid' beperkt tot specifieke apps om Android-gebruikers meer veiligheid te bieden. Experts zeggen dat dit betekent dat apps moeilijker toegang krijgen tot informatie van de andere apps op je telefoon, waardoor de beveiliging van je telefoon toeneemt.

Aanbevolen: