Hoe de zoekgeschiedenis van Google Maps te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe de zoekgeschiedenis van Google Maps te verwijderen
Hoe de zoekgeschiedenis van Google Maps te verwijderen
Anonim

Wat u moet weten

  • Open Instellingen > Kaartengeschiedenis > Kies…automatisch. Kies een tijdsbestek. Druk op Volgende > Bevestigen/Begrepen.
  • Voor specifieke locaties bladert u door de geschiedenis en selecteert u de locatie. Tik op de drie verticale stippen > Delete > Delete.
  • iOS: Menu > Instellingen > Kaartengeschiedenis. Zoek of Filter op datum. Tik op de drie stippen > Resultaten verwijderen > Verwijderen. Gebruik de punten van een item om het te verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Google Maps-zoekgeschiedenis kunt verwijderen. Deze instructies zijn van toepassing op elke Android of iPhone die Google Maps kan gebruiken.

Hoe u de geschiedenis van Google Maps van uw Android kunt wissen

Deze instructies zijn van toepassing op zowel Android-telefoons als tablets. Volg deze stappen om de Google Maps-geschiedenis van uw Android-apparaat te verwijderen.

  1. Open de Google Maps-app met uw Google-account.
  2. Veeg vanaf de linkerrand naar binnen om het Google Maps-menu te bekijken.
  3. Scroll omlaag naar en tik op Instellingen.
  4. Tik op Kaartengeschiedenis. U hebt hier twee opties: u kunt instellingen voor automatisch verwijderen selecteren of naar beneden scrollen om afzonderlijke locaties uit uw geschiedenis te verwijderen. Ga verder met stap 5 om instellingen voor automatisch verwijderen te gebruiken. Ga naar stap 8 om individuele locaties te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Als u instellingen voor automatisch verwijderen wilt maken, tikt u op Kies om automatisch te verwijderen en maakt u een keuze tussen 3 en 18 maanden. Als u dit geautomatiseerde proces al heeft ingesteld, ziet u in plaats daarvan de optie Kies hoe lang u wilt bewaren.

  6. Tik op Volgende.
  7. Tik op Bevestigen of Begrepen. (Deze selectie hangt af van het feit of u al dan niet automatisch verwijderen moest instellen.)
  8. Als u afzonderlijke locaties uit uw zoekgeschiedenis wilt verwijderen, scrolt u omlaag om de specifieke locatie te vinden die u wilt verwijderen.
  9. Tik op het verticale menu (drie stippen verticaal geplaatst in de rechterbovenhoek van de locatie die u wilt verwijderen).
  10. Tik op Verwijderen.
  11. Tik opnieuw op Delete wanneer u wordt gevraagd in de pop-up.

    Image
    Image

Hoe offline Google Maps van uw Android te verwijderen

Als je kaarten naar je telefoon of tablet hebt gedownload voor offline gebruik, moeten die op een iets andere manier worden verwijderd.

Volg deze stappen om offline Google maps te verwijderen

  1. Open de Google Maps-app met uw Google-account.

  2. Tik op het Kaarten-menu in de linkerbovenhoek van uw scherm (drie horizontale lijnen verticaal boven elkaar).
  3. Tik op Offline kaarten.
  4. Tik op de drie verticale stippen naast de offline kaart die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen.

    Image
    Image

Hoe Google Maps-geschiedenis van uw iPhone of ander iOS-apparaat te verwijderen

Deze instructies zijn van toepassing op zowel iPhones als iPads. Volg deze stappen om de Google Maps-geschiedenis van uw iOS-apparaat te verwijderen.

  1. Open de Google Maps-app met uw Google-account.
  2. Tik op de Menu knop.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Kaartengeschiedenis.

    Image
    Image
  5. Als u uw volledige Maps-geschiedenis wilt bekijken, typt u Maps in het zoekveld en tikt u op Gereed. Tik op Filteren op datum en voer een datumbereik in (of laat het staan als All Time). Kies Toepassen.

  6. Tik op het verticale menu (drie stippen verticaal in de rechterbovenhoek van de zoekresultaten).
  7. Tik op Resultaten verwijderen om al je geschiedenis te verwijderen. Tape Verwijderen nogmaals om te bevestigen.

    Image
    Image
  8. Als u afzonderlijke items uit uw zoekgeschiedenis wilt verwijderen, scrolt u naar het item en tikt u op het verticale menu (drie stippen verticaal rechtsboven elk item). Dit is hetzelfde als op Android.
  9. Tik op Delete naast elk item dat u wilt verwijderen. Blijf dit doen voor elk item dat u wilt verwijderen als u ook enkele items wilt behouden.

Google Navigatie: hoe Google Maps werkt

Elke keer dat u Google Maps om een routebeschrijving vraagt, inclusief het opzoeken van een snel adres om te zien waar iets zich zou kunnen bevinden in relatie tot uw locatie, denkt Google dat u die zoekopdracht voor altijd wilt behouden. Misschien wil je op een dag terug naar dat restaurant, om de reden, of misschien heb je een routebeschrijving nodig naar dat onjuiste adres dat je een paar jaar geleden hebt ingevoerd. Google weet niet of het kan schelen waarom u een adres invoert; het registreert eenvoudig alle informatie en bewaart het zodat je het opnieuw kunt gebruiken als je dat ooit wilt.

Meestal heb je echter niet steeds een routebeschrijving naar dezelfde plaats nodig. Bovendien kunnen er momenten zijn dat je gewoon niet wilt dat iemand anders ziet waar je bent geweest of waar je heen wilde gaan. Als u iets uit uw Google Maps-zoekgeschiedenis wilt verwijderen, heeft u verschillende opties, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt:

  • Je kunt een aantal geselecteerde plaatsen uit je geschiedenis verwijderen.
  • Je kunt alle plaatsen automatisch uit je geschiedenis verwijderen.

Het verwijderen van geselecteerde plaatsen werkt iets anders op Android dan op iOS-apparaten, dus we zullen de stappen voor elk plaatsen in de volgende instructies.

Als je een iPhone hebt, kun je Maps gebruiken zonder Google-account. Open gewoon de Google Maps-app, tik op je profielfoto en tik op Gebruik Maps zonder account.

Aanbevolen: