Zoekgeschiedenis: hoe u deze kunt bekijken of verwijderen

Inhoudsopgave:

Zoekgeschiedenis: hoe u deze kunt bekijken of verwijderen
Zoekgeschiedenis: hoe u deze kunt bekijken of verwijderen
Anonim

Je websitegeschiedenis wordt opgeslagen in de meeste webbrowsers, zodat je terug kunt gaan om te zien welke sites je hebt bezocht en waarnaar je hebt gezocht in zoekmachines. U kunt ook uw zoekgeschiedenis verwijderen om deze op te schonen of om te voorkomen dat anderen websites zien die u heeft bezocht. Het bekijken en verwijderen van de zoekgeschiedenis is eenvoudig in alle webbrowsers.

Geschiedenis bekijken, zoeken en verwijderen in Chrome

Gebruik Ctrl+H om naar uw geschiedenis in Chrome te gaan. De geschiedenis verschijnt op een volledige pagina in een nieuw tabblad, geordend op tijd. Mobiele gebruikers moeten op het menu met drie knoppen tikken en History. kiezen

U kunt in Chrome door de zoekgeschiedenis bladeren met het zoekvak bovenaan de pagina Geschiedenis. Begin gewoon te typen en uw zoekgeschiedenis wordt automatisch gefilterd om alleen de items weer te geven die overeenkomen met uw zoekopdracht.

Als je de mobiele Chrome-app gebruikt, tik je bovenaan op het zoekpictogram om het zoekvak te vinden.

Als u een deel van uw Chrome-zoekgeschiedenis vindt dat u wilt behouden, maar besluit dat u iets specifieks wilt verwijderen, drukt u op de knop met drie stippen naast dat specifieke item en kiest u vervolgens Verwijderen uit geschiedenis.

Mobiele gebruikers kunnen een enkele website uit hun geschiedenis wissen door op de kleine x aan de rechterkant te tikken.

Een andere manier om uw Chrome-zoekgeschiedenis te wissen, is door alles in één handeling te verwijderen.

  1. Blijf op het tabblad Geschiedenis.

    Image
    Image
  2. Selecteer Browsegegevens wissen om een nieuw venster te openen en kies Browsegeschiedenis.

    Image
    Image
  3. U kunt de Tijdbereik-waarde wijzigen in wat voor u werkt, en vervolgens op Gegevens wissen drukken om uw browsegeschiedenis te verwijderen en te zoeken geschiedenis.

    Image
    Image

    De Chrome-app voor mobiele apparaten werkt op dezelfde manier: gebruik de Browsegegevens wissen link op de geschiedenispagina om hetzelfde scherm te zien als hierboven.

Geschiedenis bekijken, zoeken en verwijderen in Microsoft Edge

De sneltoets Ctrl+H opent uw geschiedenis in Edge. De items verschijnen aan de rechterkant van het scherm, gesorteerd op datum. Tik voor de mobiele app op de menuknop met drie stippen onderaan en kies vervolgens Geschiedenis.

Er staat een x naast elk item in je Edge-geschiedenis waarop je kunt drukken om ze onmiddellijk van de geschiedenispagina te verwijderen. Als je de mobiele app gebruikt, houd je een item ingedrukt om de Delete optie te vinden.

Je kunt ook je hele zoekgeschiedenis in één handeling verwijderen.

  1. Selecteer in het linkermenu van Edge's lijst met uw zoekgeschiedenis Browsegegevens wissen.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat Browsegeschiedenis een van de gekozen items is.

    Image
    Image
  3. Selecteer Nu wissen.

    Selecteer in de Edge mobiele app op de pagina Geschiedenis het prullenbakpictogram bovenaan en kies vervolgens Wissen. Selecteer Browsegeschiedenis voordat u verwijdert.

Geschiedenis bekijken, zoeken en verwijderen in Internet Explorer

Bekijk uw Internet Explorer-geschiedenis met dezelfde Ctrl+H sneltoets als Edge. Aan de rechterkant verschijnt een paneel met historische zoekitems en websites, die kunnen worden gesorteerd op datum, site en meer.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Klik met de rechtermuisknop op een item in uw IE-venster met zoekgeschiedenis om het uit het zicht te wissen. Kies gewoon Verwijderen uit het menu.

Druk op Ctrl+Shift+Del op uw toetsenbord om al uw Internet Explorer-geschiedenis te wissen. Wanneer u dit scherm ziet, plaatst u een vinkje in het vakje naast Geschiedenis en drukt u vervolgens op Delete.

Geschiedenis bekijken, zoeken en verwijderen in Firefox

Voer Ctrl+H in vanaf uw toetsenbord om al uw Firefox-zoek- en webgeschiedenis te zien. Het deelvenster Geschiedenis wordt geopend aan de linkerkant van Firefox, standaard op dag geordend, maar kan worden aangepast om de geschiedenis per site en gebruiksfrequentie weer te geven. Tik voor de mobiele Firefox-app op het menu met drie knoppen en kies Geschiedenis

Typ iets in het zoekvak boven de Firefox-geschiedenislijst om direct uw zoekgeschiedenis en de websites die u hebt bezocht te doorzoeken.

Het wissen van een enkele webpagina of zoekitem uit uw geschiedenis in Firefox is net zo eenvoudig als er met de rechtermuisknop op klikken en Pagina verwijderen kiezen. Als u de mobiele app gebruikt, houdt u ingedrukt en selecteert u Verwijderen.

Firefox laat je al je geschiedenis wissen via het Clear All History menu.

  1. Ga erheen met de Ctrl+Shift+Del sneltoets.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat Browse & Download History en Form & Search History is gekozen in de lijst, en druk vervolgens op Nu wissen.
  3. Als je alleen de recente geschiedenis wilt wissen, verander dan de Tijdbereik om de optie te wissen in iets anders dan Alles.

    Image
    Image

    Met de mobiele Firefox-app kunt u ook de zoekgeschiedenis op internet wissen door BROWSINGGESCHIEDENIS WISSEN te selecteren op de pagina Geschiedenis.

Geschiedenis bekijken, zoeken en verwijderen in Safari

Ga naar History > Show All History bovenaan de browser om je Safari-geschiedenis te bekijken. Al uw recent bezochte sites worden op één pagina weergegeven, gesorteerd op dag. Tik voor de mobiele app op het bladwijzerpictogram onderaan en vervolgens op het klokpictogram bovenaan.

Bekijk je Safari-geschiedenis vanaf de pagina Geschiedenis. Begin met typen in het tekstvak bovenaan de pagina en de resultaten worden direct ingevuld.

Als u afzonderlijke zoekgeschiedenisitems uit Safari wilt verwijderen, zoekt u wat u wilt verwijderen en klikt u erop met de rechtermuisknop om de optie Delete te vinden. Je kunt ook de geschiedenis van een hele dag verwijderen.

Mobiele Safari-gebruikers kunnen selectief geschiedenisitems verwijderen door naar links te vegen en vervolgens op Delete. te tikken

Om alle zoekgeschiedenis in Safari te verwijderen, gebruikt u de Geschiedenis wissen knop op de Geschiedenis pagina. Kies hoeveel u wilt verwijderen - het laatste uur, vandaag, vandaag en gisteren, ofalle geschiedenis - en kies vervolgens Geschiedenis wissen.

Met de Safari-app kun je ook al je geschiedenis verwijderen via de Clear-knop onderaan de pagina Geschiedenis.

Geschiedenis bekijken, zoeken en verwijderen in Opera

Met de Ctrl+H sneltoets kunt u uw Opera-webgeschiedenis bekijken. De geschiedenislijst verschijnt in een nieuw tabblad met de naam Geschiedenis. Als je de mobiele app gebruikt, tik je onderaan op het Opera-menupictogram en selecteer je Geschiedenis.

Op de pagina Geschiedenis in Opera bevindt zich bovenaan een zoekvak dat u kunt gebruiken om door oude zoekgeschiedenisitems te zoeken en door websites te bladeren die u al hebt geopend. Typ gewoon en wacht even totdat de resultaten zijn ingevuld.

Om bepaalde zoekgeschiedenisitems in Opera te verwijderen, beweegt u uw muis over het item dat u wilt verwijderen en selecteert u de x aan de rechterkant. Als u de mobiele app gebruikt, drukt u op het menu met drie stippen rechts van het item en kiest u Verwijderen.

Je kunt ook al je Opera-geschiedenis van dezelfde pagina verwijderen met de Browsegegevens wissen-knop. Zorg ervoor dat Browsegeschiedenis is geselecteerd en dat het ingestelde Tijdbereik is zoals u het wilt, en druk vervolgens op Clear gegevens.

De Opera-app maakt het wissen van de hele geschiedenis een beetje makkelijker. Selecteer het prullenbakpictogram bovenaan de pagina Geschiedenis.

Geschiedenis bekijken, zoeken en verwijderen in Yandex

Zoals de meeste browsers, is uw Yandex-zoekgeschiedenis toegankelijk via de Ctrl+H sneltoets.

Na het openen van de zoekgeschiedenis in Yandex, zoek je het zoekvak in de rechterbovenhoek van de pagina. Mogelijk moet u scrollen als uw browservenster te klein is om het te zien. Typ de zoekterm en druk op Enter om de zoekgeschiedenis te bekijken die overeenkomt.

Yandex is als Chrome als het gaat om het verwijderen van een specifieke pagina uit je geschiedenis: beweeg je muis over het item dat moet worden verwijderd, druk op de kleine pijl en kies vervolgens Verwijderen uit geschiedenis.

Gebruik de Geschiedenis wissen link rechts van je geschiedenisitems om een nieuwe prompt te openen waar je alle geschiedenis in Yandex kunt verwijderen. Kies hoe ver terug u de zoekgeschiedenis wilt verwijderen en selecteer vervolgens Views. Selecteer Clear om alles te wissen.

Het verwijderen van de browse- en zoekgeschiedenis van Yandex op de mobiele app gebeurt via de menu's. Tik op het menu onderaan en kies Instellingen en vervolgens Gegevens wissen. Selecteer Geschiedenis voordat u op Gegevens wissen. tikt

Aanbevolen: