Waarom Twitch Streamer Hakumai meer is dan je gemiddelde pianist

Inhoudsopgave:

Waarom Twitch Streamer Hakumai meer is dan je gemiddelde pianist
Waarom Twitch Streamer Hakumai meer is dan je gemiddelde pianist
Anonim

De chillste pianist van de Twitch-muziekscene is hier om je te helpen uit te leven. In deze stream is esthetiek de stemming van de dag, aangezien Hakumai (die verzocht om haar schermnaam te gebruiken voor anonimiteit) aan ieders late-night muziekbehoeften voldoet. Een mix van klassieke anime-scores en videogame-thema's, het merk van deze bladlezer is imperfectie. In die kleine foutjes, zegt ze, schuilt de schoonheid van de werkelijkheid.

Image
Image

"Ik wilde gewoon iemand die fouten kon maken, omdat iedereen zo perfect is op Twitch dat het pijn doet. Het doet pijn omdat ik niet perfect kan zijn en ik soms gewoon een enkele fout wil horen", zei ze gekscherend in een telefoon interview met Lifewire."Ik herinner me dat ik dacht op het moment dat ik aan het zoeken was, ik dacht 'ik kan het proberen'. Ik leef altijd volgens dat motto: als het niet werkt, werkt het niet … maar het deed het, denk ik."

Haar schermnaam, Hakumai, komt van het Japanse woord voor witte rijst. Het werd geboren uit haar liefde voor Kanji en bleef gewoon hangen. De streamer heeft een publiek van meer dan 75.000 volgers verzameld op de streaminggigant tijdens haar drie jaar durende aanwezigheid op het platform.

Snelle feiten

  • Naam: Hakumai
  • Leeftijd: 24
  • Gelegen: Sint-Petersburg, Rusland
  • Random delight: Dankzij het succes van haar streams heeft ze twee van haar eigen mini-albums, Coffee Rain en inAI, kunnen componeren en uitbrengen als passieprojecten voor haar gemeenschap.
  • Motto/Quote: "Probeer altijd nieuwe dingen. Als je dat niet doet, weet je niet of ze werken."

De muziek van het leven

Als kind van een arts en elektricien groeide de jonge Hakumai op in een klein dorpje in het oosten van Centraal-Rusland buiten de stadsgrenzen van grote hubs. Toen ze zeven was, stelde een lerares haar voor om lid te worden van een van de particuliere muziekscholen in het land. Daar vond ze uiteindelijk een passie voor piano. Na zeven jaar beëindigde ze met tegenzin haar muzikale opleiding, hoewel de klassieke overpeinzingen van de oude grootheden nooit iets met haar te maken hadden. Ze had een modernere smaak.

Hakumai groeide op met anime en af en toe een videogame, en vond een beetje interesse in 8-bits muzikale geluiden. Ze was altijd in de ban van de muziek die de scènes en openingen scoorde van vele anime-grootheden zoals Neon Genesis Evangelion, Ghost in the Shell en Princess Mononoke van Studio Ghibli.

Image
Image

"Toen ik toegang kreeg tot internet en naar steden verhuisde, ontdekte ik Twitch en mensen speelden zulke mooie liedjes", herinnert ze zich."Ik had nooit gedacht dat je zulke coole liedjes kon spelen, en toen realiseerde ik me dat het videogamemuziek was. Ik begon op te zoeken… al deze videogames en al die anime die ik nog nooit had gehoord. Dit was de muziek die tegen me sprak omdat alleen daar [kon] ik de schoonheid van muziek horen."

Die schoonheid van muziek zou precies zijn wat ze jaren later in haar streams zou repliceren. Haar passie is het raken van kijkers met een dosis nostalgie door de beste muzikale momenten van hun favoriete games en anime vast te leggen terwijl ze zit afgezonderd tussen verblindende lichten, Pokemon-knuffels en een wolkenwitte digitale piano.

Enter: The Twitch Music Scene

De Twitch-muziekscene is een groeiende krachtpatser op het live streamingplatform van Amazon. Ze zag een gat in het tafereel en dacht bij zichzelf dat ze het kon vullen. Het gat? Imperfecte muzikanten die niet op het gehoor spelen. Ze was op zoek naar iemand met wie ze zich kon identificeren, maar kon er geen vinden. Dus besloot de nu-streamer haar eigen muze te zijn.

"Niemand was daar. Ik dacht dat als niemand kan doen wat ik wil, iemand anders die kijkt, misschien op zoek is naar dezelfde inhoud die ik zou willen zien," zei ze. "Ik realiseerde me dat ik de persoon ben die ik zoek."

Drie jaar later streamt ze fulltime volgens een vast schema en herschept ze melodieën voor een menigte van duizenden. Ze kiest ervoor om niet veel te praten of interactie te hebben met de chat buiten het aannemen van verzoeken. Als het gaat om een Hakumai-stream, is het de bedoeling om op te gaan in de geluiden en verbinding te maken via de kracht van muziek.

Ze is er trots op dat ze in wezen alles kan spelen. Zolang er bladmuziek bij zit. Haar kleine hoekje van Twitch heeft een aanhang aangetrokken die toegewijd is aan haar brutale, maar toch rustige houding en esthetiek die strijdt om een beetje onvolmaaktheid in de al te perfecte wereld van Twitch-muziek.

Ik leef altijd volgens dat motto: als het niet werkt, dan werkt het niet… maar het deed het, denk ik.

"Mijn gemeenschap moet de aardigste zijn, want ze vinden het niet erg als ik het verpest. Ze zeggen dat ze het leuk vinden", lacht ze. "Soms voelt Twitch-muziek als familie. Je kunt van de ene stream naar de andere gaan en overal bekende gezichten zien."

De toekomst is onzeker, maar Hakumai vindt dat oké. Het enige waar deze pianostreamer in geïnteresseerd is, is haar tijd nemen, haar platform organisch laten groeien en ondertussen een beetje aan zelfzorg doen. Ze is de witte rijst van de Twitch-muziekscene: betrouwbaar, stabiel en essentieel.

Als je op zoek bent naar een live optreden om op de achtergrond te spelen waarvoor verzoeken nodig zijn, dan is Hakumai een perfecte keuze. Geen verplichtingen, geen anticipatie, alleen vibes!

Aanbevolen: