Een 'juiste' Apple Smart Camera zou leuk zijn

Inhoudsopgave:

Een 'juiste' Apple Smart Camera zou leuk zijn
Een 'juiste' Apple Smart Camera zou leuk zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Yongnuo's nieuwe camera met verwisselbare lens wordt aangedreven door Android.
  • Een Apple-camera, aangedreven door iOS en met een M1-chip erin, zou geweldig kunnen zijn.
  • De iPhone is al een van 's werelds populairste camera's.
Image
Image

Yongnuo heeft een door Android aangedreven camera gemaakt, compleet met grote sensor en een volwassen lens. Wat als Apple hetzelfde deed, met een camera met iOS?

Smartphones hebben kleine lenzen en zelfs kleinere sensoren, waardoor ze inferieur zijn aan bijna elke speciaal gemaakte camera. Maar ze hebben een geheim wapen. Er is een computer binnen. In het geval van de iPhone is die computer absurd krachtig en heeft een heel deel van zijn chip gewijd aan fotografie. Stel je dan eens voor wat Apple zou kunnen doen met die kracht in een gewone spiegelloze camera.

"Apple heeft zich stevig gevestigd als het merk bij uitstek voor high-end artiesten en makers, en een overstap naar high-end fotografie zou dit alleen maar versterken. Ze hebben het productontwerp en de UX-vaardigheden om een ongelooflijk strakke, gebruiksvriendelijk product, en hun hele apparaatecosysteem is zwaar op de prachtige schermen die deze foto's zouden laten knallen, "vertelde Devon Fata van Pixoul via e-mail aan Lifewire.

De camera

Laten we eerst eens kijken over wat voor camera we het hebben. De behuizing zou ongeveer even groot zijn als een iPhone, alleen dikker om plaats te bieden aan een grotere sensor (hoe groter de sensor, hoe verder de lens ervan verwijderd moet zijn), fysieke sluiter en lensbevestiging. Het zou wat knoppen en wijzerplaten hebben, en natuurlijk een prachtig retina-touchscreen op de achterkant.

Deze camera zou een zoomlens of verwisselbare lenzen hebben.

Tot nu toe is het net als elke andere systeemcamera die tegenwoordig verkrijgbaar is. Maar dan stop je er een van Apple's A-serie iPhone- en iPad-chips in, met zijn neurale motor en beeldverwerkingshardware. En u voegt 5G-connectiviteit toe voor het delen van foto's, opslagruimte voor uw iCloud-fotobibliotheek en een app store voor fotobewerkings-apps of plug-ins.

Image
Image

De voordelen

De onmiddellijke praktische voordelen zijn duidelijk. Ten eerste hoef je het nooit op een computer aan te sluiten om je foto's te importeren - ze verschijnen gewoon in je bibliotheek, zoals foto's die je maakt met je iPhone. Dan zou je ze kunnen delen op Instagram of waar dan ook - probeer dat met een gewone camera. En alle foto's zouden locatiegebonden zijn, gezichten zouden worden herkend, enzovoort.

Dat is leuk, maar het is niet zo moeilijk om dit allemaal te doen door je foto's in je iPhone te importeren. Sommige camera's hebben zelfs bijbehorende apps om deze overdracht halfautomatisch te laten verlopen en om de GPS-coördinaten van je iPhone op de foto's te stempelen terwijl ze nog in de camera zitten.

Wat we echt willen zien, is hoe Apple de kracht van zijn ongelooflijke iPhone-opnametechnologie zou kunnen toepassen op meer capabele hardware.

Computerfotografie

Hoe kleiner de sensor, hoe slechter het beeld dat hij kan produceren. Grotere sensoren hebben meer pixels en/of grotere pixels en kunnen meer licht opvangen. De iPhone, en elke andere cameratelefoon, doet veel werk om de gegevens van deze kleine sensoren om te zetten in zeer goede foto's.

Image
Image

In het begin ging het erom een fatsoenlijk beeld te krijgen. Maar nu maken deze computer/camera-hybriden handige trucs mogelijk, zoals de portretmodus (de achtergrond vervaagt), verschillende nachtmodi, re altime panoramasteken en een handige HDR-truc die meerdere foto's maakt met verschillende belichtingsniveaus en deze combineert zodat schaduwen hebben details, terwijl de heldere luchten blauw blijven en niet wit worden.

"Ik denk dat dit een nicheproduct zou zijn, maar de voordelen voor zowel professionele als amateurfotografen zijn talrijk", vertelde Christen Costa, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire. "Je kunt foto's maken met een veel hogere resolutie, mogelijk meer opslaan, time-lapse-foto's maken, lange video's enz. Je hebt ook de hulp van zaken als focuscorrectie op een slimme camera."

Met een betere camera kunnen deze softwaretrucs ongelooflijk zijn. De nachtmodus zou veel gedetailleerdere foto's kunnen maken, vrij van de artefacten die verschijnen wanneer je inzoomt en goed kijkt. De beroemde "sweater-modus", die verschillende belichtingen combineert om een meer gedetailleerde foto met een hogere resolutie te maken, zou ongelooflijk gedetailleerde afbeeldingen kunnen genereren.

Een Apple-camera kan geweldig zijn, maar het zal nooit gebeuren.

"Dat zou een zeer eigenzinnige camera zijn", vertelde technologiejournalist Andrea Nepori aan Lifewire via Twitter. "En natuurlijk is de marktomvang zo klein dat Apple geen enkele reden zou hebben om ooit zoiets te doen."

Het punt is dat Apple geen nicheproduct als dit hoeft te maken, omdat het al een van de meest populaire camera's ter wereld maakt: de iPhone. En mensen lijken daar gelukkig genoeg mee te zijn.

Aanbevolen: