Cool Siri-trucs die zowel nuttig als leuk zijn

Inhoudsopgave:

Cool Siri-trucs die zowel nuttig als leuk zijn
Cool Siri-trucs die zowel nuttig als leuk zijn
Anonim

Siri is waarschijnlijk de meest onderbenutte functie van smartphones en tablets. Er zijn een aantal manieren waarop Siri je kan helpen productiever te zijn, zoals het instellen van herinneringen of het toevoegen van een vergadering aan je agenda, maar er zijn ook een heleboel coole trucs die variëren van handig tot ronduit grappig.

Deze handleiding is van toepassing op iOS-versie 12+.

Image
Image

Bottom Line

Je kunt altijd de home-knop ingedrukt houden om Siri's aandacht te trekken, maar op de meeste nieuwere apparaten kun je ook 'Hey Siri' zeggen om haar aandacht te trekken.

Gesproken dictaat

Een andere geweldige functie die gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, is spraakdicteren. Je kunt helemaal handsfree gaan door iets te zeggen als: "Hé Siri, stuur een e-mail naar Tom, ik ga het vanavond niet halen, er is iets tussengekomen." Dit is geweldig omdat je haar het onderwerp en de hoofdtekst van de e-mail kunt vertellen. Maar je kunt Siri's spraakdictaat ook gebruiken wanneer het toetsenbord op het scherm staat door op de microfoonknop te tikken. Dit betekent dat ze in bijna elke app kan dicteren.

Bottom Line

Siri is niet langer beperkt tot alleen de apps van Apple. Ze werkt ook met een aantal apps van derden en de lijst groeit. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Vertel Amy dat ik te laat ben met WhatsApp" of "Laat me puppy-pinnen zien op Pinterest."

Ze kan ook een hij zijn

Moe van dezelfde oude Siri? Vanaf de 14.5 iOS- en iPadOS-update kun je kiezen uit een van de vier verschillende stemmen en het accent veranderen in Australisch, Brits, Indiaas, Iers of Zuid-Afrikaans. Ga hiervoor naar Settings> Siri &Search> Siri Voice

Bottom Line

Wil je weten hoeveel mijlen er in vijf kilometer zitten? Of wat 300 Britse ponden zijn in Amerikaanse dollars? Vraag het maar aan Siri.

Leer Siri uw naam uit te spreken

Als je een naam hebt zoals Mike, Sam, Ashley of Susan, zal Siri waarschijnlijk niet veel problemen hebben om het uit te spreken. Maar als Siri je naam verminkt, kun je haar corrigeren door te zeggen: "Zo zeg je dat niet."

Geef iemand een bijnaam

Bijnamen zijn niet alleen een leuke toevoeging aan Siri, ze kunnen ook behoorlijk nuttig zijn. Als u uw manager bijvoorbeeld de bijnaam 'Boss' geeft in uw contacten, begrijpt Siri opdrachten als 'Bel Baas' of 'Sms-baas'. Om iemand een bijnaam toe te kennen, ga naar Contacts>[ Contact Name]> Edit> Veld toevoegen >Bijnaam

Bottom Line

Als je je verveelt, kun je Siri allerlei vragen stellen. Verzin gewoon iets bizars om haar te vragen en kijk hoe ze reageert. Enkele bijzonder grappige commando's zijn "Zing een liedje", "Wat is je favoriete kleur?" en "Laat me het geld zien."

Calorie-informatie ophalen

Kan Siri je helpen met je dieet? Ja dat kan ze. Een geweldig aspect van Siri is de verbinding met WolframAlpha, die allerlei nuttige informatie bevat. En terwijl je haar vraagt hoeveel calorieën er in een pizza zitten, krijg je niet het exacte bedrag voor dat stukje dat je overweegt, maar ze geeft je een goed figuur.

Bottom Line

Als je regelmatig contact opneemt met mensen in verschillende delen van het land of verschillende delen van de wereld, is deze truc erg handig. Vraag Siri gewoon hoe laat het is op die locatie en zij zal je de lokale tijd vertellen. Nooit meer iemand om 3 uur 's nachts wakker maken omdat je niet wist hoe vroeg het was in Londen!

Welk nummer wordt afgespeeld?

Dankzij Shazam herkent Siri nu muziek door ernaar te luisteren. Dit is geweldig als je een nummer hoort terwijl je onderweg bent en erover nadenkt om het te kopen. Ze geeft je zelfs de mogelijkheid om meteen via iTunes te kopen.

Bottom Line

Inmiddels weten de meesten van ons dat Siri apps voor ons kan starten als we zeggen: "Open [app-naam]." Ze kan zelfs de instellingen van de iPhone en iPad openen. Maar wist je dat ze de instellingen van een individuele app kan openen? Zeg gewoon 'Open [app-naam]-instellingen' om erachter te komen wat voor soort aanpassingen u aan die specifieke app kunt maken. Met "Muziekinstellingen openen" kunt u bijvoorbeeld de EQ wijzigen en Shake to Shuffle uitschakelen.

Bluetooth uitschakelen

Als je Bluetooth-luidsprekers, een Bluetooth-hoofdtelefoon of andere accessoires hebt, wil je misschien af en toe Bluetooth uitschakelen om de batterij te sparen. Apple heeft het gemakkelijker gemaakt om dit te doen via het iOS-configuratiescherm, maar een nog snellere manier is om Siri simpelweg te vragen het voor je te doen.

De dag, tijd en inhoud van een herinnering wijzigen

Heeft Siri je herinnering vervormd? Als ze de dag of tijd verkeerd heeft, of zelfs de inhoud van de herinnering, hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen. Zeg gewoon "Verander de tijd in…" of "Verander de herinnering in…" om delen van de herinnering te wijzigen.

Herinneringen kunnen categorieën hebben. Je kunt ze instellen in de Herinneringen-app. Als u bijvoorbeeld een categorie maakt, zoals Boodschappenlijstje, kunt u via Siri artikelen aan die categorie toevoegen door te zeggen: "Voeg sla toe aan boodschappenlijstje".

Bottom Line

De snelste manier om je voor te bereiden om die foto te maken? Zeg gewoon "Maak een foto" en Siri opent de Camera-app.

Een munt opgooien of dobbelstenen gooien

Kop of munt? Geen probleem. Je kunt Siri vertellen dat hij dobbelstenen moet gooien en ze geeft je de resultaten van twee zeszijdige dobbelstenen die worden gegooid.

Vind vliegtuigen die boven je hoofd vliegen

Ik weet niet precies hoe handig deze is, maar Siri kan je vertellen welke vliegtuigen er in jouw omgeving zijn. Dus, als je een DC-10 ziet en je wilt weten waar hij heen gaat of waar hij is vertrokken, vraag Siri dan naar vliegtuigen die overvliegen.

Siri werkt zelfs als je op het vergrendelscherm staat, maar als je je zorgen maakt over de beveiliging, kun je haar uitschakelen terwijl de iPhone of iPad is vergrendeld.

Aanbevolen: