Hoe u de toegangscode van uw iPhone kunt versterken

Inhoudsopgave:

Hoe u de toegangscode van uw iPhone kunt versterken
Hoe u de toegangscode van uw iPhone kunt versterken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Face ID & Passcode. Voer uw bestaande toegangscode in.
  • Selecteer Change Passcode en voer een zescijferige toegangscode in of selecteer Passcode Options.
  • Opties omvatten viercijferige (minst veilige), zescijferige, alfanumerieke en aangepaste numerieke toegangscodes.

Dit artikel legt uit hoe je de toegangscode van je iPhone kunt versterken. Het iPhone iOS-besturingssysteem biedt robuuste toegangscode-opties die de beveiliging van het apparaat verbeteren. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 14 tot en met iOS 7.

Een complexe toegangscode inschakelen op uw iOS-apparaat

De iPhone geeft je de mogelijkheid om een zescijferige toegangscode in te voeren in plaats van de bekende viercijferige toegangscode voor een betere bescherming. U kunt ook een aangepaste alfanumerieke toegangscode of een langere aangepaste numerieke toegangscode invoeren. Een sterkere toegangscode configureren via de app Instellingen:

  1. Tik op Instellingen > Face ID & Passcode. (Op iPhone 8-apparaten of sommige iPad-modellen tikt u in plaats daarvan op Touch ID & Passcode.)
  2. Voer uw bestaande toegangscode in. Als u momenteel geen toegangscode heeft, tikt u op Schakel toegangscode in.

    Image
    Image
  3. Tik op de Passcode Options link om een wachtwoordtype te selecteren. Kies uit een viercijferige toegangscode (de zwakste), een zescijferige toegangscode (sterker), een aangepaste alfanumerieke toegangscode of een aangepaste numerieke toegangscode. Nadat u een type hebt gekozen, wordt u gevraagd de nieuwe toegangscode in te voeren en vervolgens wordt u gevraagd deze opnieuw in te voeren om deze te bevestigen.

  4. Als je je bestaande viercijferige toegangscode sterker wilt maken, selecteer je Change Passcode op het Face ID & Passcode scherm. Voer een zescijferige toegangscode in het daarvoor bestemde veld in of selecteer uit de Passcode Options onderaan het scherm en voer de nieuwe code in.

    Image
    Image

Overwegingen

Voor maximale veiligheid stelt u in het Face ID & Passcode instellingenscherm de Require Password optie in op Onmiddellijktenzij u een langere periode wilt voordat dit nodig is. Deze optie helpt u om veiligheid en bruikbaarheid te balanceren. U kunt ofwel:

  • Maak een langere toegangscode en stel een langere tijd in voordat deze nodig is, zodat u deze niet constant hoeft in te voeren.
  • Maak een kortere toegangscode en eis deze onmiddellijk op.

Beide keuze heeft zijn voor- en nadelen; het hangt af van welk niveau van beveiliging versus gemak je bereid bent te accepteren.

Als het apparaat dit ondersteunt, registreert u een vingerafdruk of uw gezicht in het Touch ID- of Face ID-systeem. Deze tools, die als veilig worden beschouwd, kunnen naast een toegangscode worden gebruikt.

Waarom complexe toegangscodes belangrijk zijn

Hoewel het maken van een complex wachtwoord wordt aanbevolen, willen de meeste mensen het niet ingewikkeld maken. Het wijzigen van een eenvoudige toegangscode naar de iPhone-optie met complexe toegangscode verhoogt de veiligheid omdat het inschakelen van de alfanumerieke tekens de combinaties vergroot die een dief of hacker zou moeten proberen om in een telefoon in te breken.

Het eenvoudige viercijferige numerieke wachtwoord heeft 10.000 mogelijke combinaties: 104=10.000. Dat lijkt misschien hoog, maar een vastberaden hacker of dief kan het raden in een paar uur, en een geautomatiseerde scanner kan het in minder dan een seconde raden. Door de iOS-optie voor complexe toegangscode in te schakelen, worden de mogelijke combinaties vergroot.

Het totale aantal mogelijke combinaties voor de complexe toegangscode-optie is enorm; elk teken in de code wordt uitgebreid van 10 naar 77 potentiële waarden. In een toegangscode van 12 alfanumerieke tekens groeit het aantal mogelijke combinaties tot 7712, of ongeveer 43, 439, 888, 520, 000, 000, 000, 000. Het toevoegen van nog een paar tekens vormt een enorme wegversperring voor een hacker die probeert te raden alle mogelijke combinaties.

Aanbevolen: