Je iPhone-toegangscode vergeten? Hier is hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Je iPhone-toegangscode vergeten? Hier is hoe het te repareren
Je iPhone-toegangscode vergeten? Hier is hoe het te repareren
Anonim

De toegangscodefunctie van de iPhone is een cruciale manier om nieuwsgierige blikken uit uw gegevens te houden, maar wat als u uw iPhone-toegangscode bent vergeten?

Als u uw toegangscode bent vergeten en zes keer de verkeerde invoert, geeft uw iPhone aan dat deze is uitgeschakeld. Afhankelijk van uw instellingen kan het te vaak invoeren van de verkeerde toegangscode ertoe leiden dat uw iPhone al zijn gegevens verwijdert. Dat wil je niet!

Of je nu dit bericht hebt ontvangen of weet dat je de toegangscode van je iPhone bent vergeten, volg deze stappen om weer toegang te krijgen tot je iPhone.

Deze aanwijzingen werken op alle iPhone-modellen. Hoewel dit artikel zich richt op de iPhone, zijn de stappen ook van toepassing op de iPod touch en iPad.

Repareer een vergeten toegangscode door uw iPhone te wissen

Er is maar één manier om het op te lossen als je je iPhone-toegangscode bent vergeten. Je vindt het misschien niet leuk, maar je moet alle gegevens op je iPhone wissen en deze herstellen vanaf een back-up (ervan uitgaande dat je een back-up hebt).

Als u alle gegevens van uw iPhone wist, wordt ook de toegangscode die u bent vergeten, gewist en kunt u de telefoon opnieuw instellen met een nieuwe toegangscode. Het lijkt misschien extreem, maar het is logisch vanuit het oogpunt van beveiliging. Als uw iPhone is gestolen, wilt u niet dat het gemakkelijk is om de toegangscode te omzeilen en toegang te krijgen tot uw gegevens.

Het probleem is natuurlijk dat deze aanpak alle gegevens op je iPhone wist. Dit scenario is geen probleem als je een recente back-up van die gegevens hebt om terug te zetten op je telefoon (dit is een goede herinnering: maak regelmatig back-ups van de gegevens op je iPhone!). Maar als u dat niet doet, verliest u alles wat aan uw telefoon is toegevoegd tussen de laatste synchronisatie met iCloud of iTunes en het moment waarop u de telefoon herstelt.

De drie manieren om een vergeten iPhone-wachtwoord te herstellen

Er zijn drie manieren waarop u de gegevens van uw iPhone kunt wissen, de toegangscode kunt verwijderen en opnieuw kunt beginnen: met iTunes, iCloud of herstelmodus.

iTunes: als je fysieke toegang tot je iPhone hebt, deze regelmatig met een computer synchroniseert en die computer in de buurt hebt, is dit misschien de gemakkelijkste optie.

Image
Image

iCloud: Als je Zoek mijn iPhone op je apparaat hebt ingeschakeld, kun je iCloud gebruiken om je iPhone te wissen. Gebruik deze optie als je geen toegang hebt tot de telefoon of je telefoon synchroniseert met iCloud en niet met iTunes.

Image
Image

Herstelmodus: Je iPhone in de herstelmodus zetten is je enige optie als je je telefoon nog nooit met iTunes of iCloud hebt gesynchroniseerd. In dat geval heb je waarschijnlijk geen back-up van je gegevens en verlies je wat er op je telefoon staat. Dat is niet goed, maar je kunt je telefoon tenminste weer gebruiken.

Wat te doen nadat je je iPhone hebt gewist

Welke van deze opties je ook gebruikt, je krijgt een iPhone die zich in de staat bevindt waarin hij was toen je hem voor het eerst uit de doos haalde. Je hebt drie opties voor je volgende stap:

  • Stel je iPhone helemaal opnieuw in: Kies dit als je helemaal opnieuw wilt beginnen met je iPhone en geen gegevens wilt herstellen (of niets hebt om te herstellen).
  • Herstel je iPhone vanaf een back-up: dit is het beste als je een back-up van je gegevens hebt, hetzij op iTunes of iCloud, en deze terug op je telefoon wilt zetten.
  • Je iPhone-inhoud opnieuw downloaden: zelfs als je geen back-up had, kun je vrijwel alles wat je hebt gekocht in de iTunes-, App- en Apple Books Store opnieuw downloaden naar je apparaat.

Stel vervolgens een nieuwe toegangscode in op uw iPhone en zorg ervoor dat u deze kunt onthouden!

In sommige gevallen kun je een probleem tegenkomen bij het herstellen van je iPhone waardoor je het proces niet kunt voltooien. Als je dit probleem tegenkomt, los het dan op door iPhone Error 4013 op te lossen.

Wat als u een beperking of toegangscode voor de schermtijd bent vergeten?

Er is nog een ander soort toegangscode die u op uw iOS-apparaat kunt hebben: de toegangscode die iOS-beperkingen of schermtijd beschermt.

Met deze toegangscode kunnen ouders of IT-beheerders bepaalde apps of functies blokkeren en wordt voorkomen dat iemand die de toegangscode niet kent, deze instellingen wijzigt. Maar wat als u de ouder of beheerder bent en u bent de toegangscode vergeten?

In dat geval werken de eerder genoemde opties voor het wissen en herstellen van een back-up. Als u dat niet wilt, kunnen programma's van derden u helpen deze toegangscode te omzeilen en weer toegang tot uw apparaat te krijgen. We hebben niet alle beschikbare opties getest, dus wat onderzoek bij je favoriete zoekmachine is de beste keuze om een tool te vinden die kan helpen.

De bottom line over het vergeten van een iPhone-toegangscode

De sterke toegangscode van de iPhone is goed voor de veiligheid, maar slecht als u uw toegangscode vergeet. Laat een vergeten toegangscode u er nu niet van weerhouden om in de toekomst een toegangscode te gebruiken; het is te cruciaal voor de veiligheid. Zorg ervoor dat u de volgende keer een toegangscode gebruikt die u gemakkelijker kunt onthouden (maar niet al te gemakkelijk te raden!)

FAQ

    Hoe wijzig ik de toegangscode van mijn iPhone?

    Als u uw huidige toegangscode weet, kunt u uw iPhone-toegangscode eenvoudig wijzigen. Ga naar Instellingen > Face ID & Passcode, voer uw huidige toegangscode in, selecteer Change Passcode en volg de prompts.

    Hoe zet ik de toegangscode op een iPhone uit?

    Als u de toegangscode wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Face ID & Passcode en voert u uw toegangscode in. Scroll naar beneden en selecteer Schakel toegangscode uit. Selecteer Turn Off nogmaals om te bevestigen.

    Hoe ontgrendel ik een Apple Watch zonder toegangscode?

    Als u uw Apple Watch-toegangscode bent vergeten, moet u de Apple Watch opnieuw instellen. Plaats uw horloge op de oplader en houd de zijknop ingedrukt totdat deze wordt uitgeschakeld. Tik en houd de digitale kroon vast totdat je Wis alle inhoud en instellingen ziet. Tik op Reset.

Aanbevolen: