De datum wijzigen op de iPhone

Inhoudsopgave:

De datum wijzigen op de iPhone
De datum wijzigen op de iPhone
Anonim

Wat u moet weten

  • De datum en tijd van de iPhone handmatig instellen: Instellingen > Algemeen > Datum en tijd > verplaats Automatisch instellen schuifregelaar naar uit/wit > tik op datum en tijd > stel datum en tijd handmatig in.
  • De datum en tijd van de iPhone automatisch instellen: Instellingen > Algemeen > Datum en tijd > verplaats de schuifregelaar Automatisch instellen naar aan/groen.
  • De onjuiste datum en tijd kunnen problemen veroorzaken, waaronder het niet kunnen downloaden of bijwerken van apps, het verzenden van sms'jes, het gebruik van Zoek mijn iPhone en meer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u automatisch of handmatig de datum en tijd op uw iPhone kunt instellen en hoe u eventuele problemen kunt oplossen.

De juiste datum en tijd op je iPhone zijn cruciale gegevens voor het dagelijks leven. Maar er is nog meer: als je instellingen voor datum en tijd verkeerd zijn, kan je iPhone allerlei problemen hebben.

Hoe stel ik handmatig de datum en tijd in op mijn iPhone?

Hoewel het gemakkelijker en beter is om je iPhone automatisch de datum en tijd te laten instellen (daarover later meer), kun je dit handmatig op je iPhone instellen. Volg deze stappen om de datum en tijd handmatig te wijzigen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Datum en tijd.

    Image
    Image
  4. Verplaats de Automatisch instellen schuifregelaar naar uit/wit.
  5. Tik op de datum en tijd onder aan het scherm.
  6. Tik op de huidige datum. Tik vervolgens op Tijd en stel de huidige tijd in.

    Image
    Image
  7. Je kunt je Tijdzone handmatig instellen door op dat menu te tikken. Je kunt ook 24-Hour Time kiezen door die schuifregelaar naar aan/groen te schuiven (deze optie is niet in alle landen of regio's beschikbaar).

Het is het beste en gemakkelijkste om je iPhone de datum, tijd en tijdzone te laten instellen. Om dat te doen, verplaatst u de schuifregelaar Automatisch instellen naar aan/groen. Daarmee ha alt uw telefoon de datum, tijdzone en lokale tijd van internet (in de meeste landen, maar niet in alle). Met deze instelling wordt je telefoon automatisch bijgewerkt wanneer je een nieuwe tijdzone binnengaat wanneer je reist en landt op een bestemming waarvan de tijd afwijkt van de tijd die je hebt verlaten.

Kan het veranderen van de datum op je iPhone het verpesten?

Je kunt je afvragen of het wijzigen van de datum en tijd op je iPhone problemen kan veroorzaken. Het antwoord is: het hangt ervan af.

Als je de datum en tijd wijzigt om correct te zijn, is de kans groot dat je problemen krijgt. Dat gezegd hebbende, zult u waarschijnlijk problemen tegenkomen als uw instellingen voor datum en tijd verkeerd zijn. De problemen kunnen variëren van het simpelweg missen van afspraken tot problemen met toegang tot Apple-services. Geloof het of niet, zaken als het downloaden van apps, het bijwerken van apps, het gebruik van Zoek mijn iPhone en het verzenden van sms-berichten zijn allemaal afhankelijk van de juiste datum- en tijdinstellingen (elk van die links gaat naar artikelen over probleemoplossing over die onderwerpen).

Waarom kan ik de datum en tijd op mijn iPhone niet wijzigen?

Misschien ben je bij dit artikel terechtgekomen omdat je problemen hebt met het wijzigen van de datum en tijd op je iPhone. U kunt dat probleem om een paar redenen hebben:

  • Schermtijd is ingeschakeld. Als de schermtijdbeperkingen zijn ingeschakeld, kunt u de datum of tijd op een iPhone niet handmatig wijzigen. Dat is ontworpen om te voorkomen dat mensen de tijdslimieten van Screen Time omzeilen door de datum- en tijdinstellingen te wijzigen. Je moet Schermtijd uitschakelen of wachten tot de beperkte tijd afloopt om de datum en tijd te wijzigen.
  • Your Phone Company,Niet alle telefoonmaatschappijen ondersteunen functies zoals het automatisch instellen van datum en tijd. U kunt dit mogelijk oplossen door de instellingen van uw provider bij te werken of door contact op te nemen met uw telefoonmaatschappij.
  • Uw instellingen voor locatieservices. Als uw probleem een probleem is met het automatisch instellen van de datum en tijd, heeft u de functie mogelijk geblokkeerd. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatieservices > Systeemservices> verplaats de Tijdzone instellen schuifregelaar naar aan/groen om dat op te lossen.
  • Beleid voor apparaatbeheer. Als u uw iPhone via uw werk of school krijgt, hebben uw IT-beheerders de telefoon mogelijk zo ingesteld dat u de datum en tijd niet kunt wijzigen.
  • Uw huidige locatie. Sommige landen en regio's ondersteunen helemaal geen automatische tijdinstelling.

Als je al het andere hebt geprobeerd en je datum en tijd nog steeds niet kunt wijzigen, probeer dan (in deze volgorde): je iPhone opnieuw opstarten, iOS updaten naar de nieuwste versie, alle instellingen resetten en contact opnemen met Apple voor meer ondersteuning.

FAQ

    Hoe wijzig ik de datum van een foto op mijn iPhone?

    Hoewel je fotometadata niet rechtstreeks vanaf je iPhone-camerarol kunt bewerken, kun je apps van derden gebruiken, zoals Metadata Pro of Exif Metadata om datum, tijd en andere informatie te bewerken. Een andere optie is om de Foto's-app op je Mac te gebruiken. Importeer en selecteer de afbeeldingen, kies Adjust Date and Time om dit veld te bewerken en klik op Adjust om uw wijzigingen op te slaan.

    Hoe kan ik de positie van de datum en tijd op het startscherm van mijn iPhone wijzigen?

    De eenvoudigste manier om aan te passen hoe deze informatie op uw startscherm wordt weergegeven, is door widgets aan uw iPhone toe te voegen. Blijf je startscherm aanraken en selecteer het Plus-symbool (+) wanneer het verschijnt. Of veeg naar rechts om de weergave Vandaag te openen en blijf het scherm aanraken of selecteer Bewerken onder aan deze weergave. Zoek naar de ingebouwde Agenda- en Klok-apps > selecteer Widget toevoegen > en sleep ze en zet ze neer waar je ze wilt hebben.

Aanbevolen: