Google wil dat je zijn nieuwe schijf voor desktop-app gebruikt

Google wil dat je zijn nieuwe schijf voor desktop-app gebruikt
Google wil dat je zijn nieuwe schijf voor desktop-app gebruikt
Anonim

Google waarschuwt gebruikers nu om over te stappen naar Drive for Desktop voordat Back-up en synchronisatie later dit jaar niet meer werkt.

Google lanceerde Drive for Desktop in februari voor het eerst en stelde het in om zowel Back-up en synchronisatie als Drive File Stream te vervangen. Hoewel de laatste al volledig ondergang is, heeft Google volgens Android Central eindelijk plannen aangekondigd om back-up en synchronisatie op 1 oktober te sluiten. Dit geeft gebruikers slechts een paar korte maanden om de overstap naar de nieuwe app te maken.

Image
Image

Drive voor Desktop is bedoeld als een volledige vervanging voor de systemen die al worden ondersteund in Back-up en synchronisatie en Bestandsstream, terwijl het zowel de persoonlijke als zakelijke componenten van Google Drive biedt. Dit maakt deel uit van een voortdurende push van Google om veel van zijn apps samen te brengen in een meer uniforme ervaring, iets wat we ook hebben gezien met de push voor Google Workspace.

Google heeft ook een tijdlijn gedeeld voor de overgang naar Drive for Desktop. Vanaf 19 juli kunnen gebruikers van Back-up en synchronisatie gebruik maken van een begeleid stroomsysteem dat volgens Google de overgang naar de nieuwe applicatie gemakkelijker zou moeten maken.

Op 18 augustus zullen gebruikers van Back-up en synchronisatie in-product meldingen ontvangen over de overgang. Eindelijk, op 1 oktober, zegt Google dat het alle mogelijkheden om in te loggen bij Back-up en synchronisatie zal uitschakelen. Om Drive of Google Foto's te blijven gebruiken, moeten gebruikers de overstap naar Drive for Desktop voltooien.

Image
Image

Drive voor Desktop wordt beschikbaar voor alle Google Workspace-gebruikers, inclusief G Suite Basic- en Business-klanten, evenals voor gebruikers met persoonlijke Google-accounts.

Aanbevolen: