Waarom sociale media nooit echte gebruikersprivacy zullen bieden

Inhoudsopgave:

Waarom sociale media nooit echte gebruikersprivacy zullen bieden
Waarom sociale media nooit echte gebruikersprivacy zullen bieden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Online privacy blijft een stijgende lijn vertonen, waarbij veel bedrijven de stap zetten om meer consumentvriendelijke privacyopties aan te bieden.
  • Twitter werkt aan een aantal andere privacygerichte functies waarvan gebruikers kunnen profiteren.
  • Ondanks de release van dit soort functies, zeggen experts dat echte privacy niet iets is dat we ooit op sociale media zullen zien.
Image
Image

Zelfs met de release van meer op de consument gerichte privacyfuncties, zeggen experts dat privacy altijd een probleem zal zijn op sociale media, omdat er te veel variabelen zijn om te voorkomen dat uw informatie en inhoud worden gedeeld.

Privacy blijft een drijvende kracht in de tech-industrie. Terwijl grote technologiebedrijven zoals Apple en Google nieuwe functies blijven aanbieden, nemen ook sociale-mediasites zoals Twitter een wending. De laatste werkt aan meer op privacy gerichte functies en opties voor gebruikers, hoewel experts zeggen dat je nooit iets op sociale media moet posten waarvan je je niet prettig voelt dat het wordt gedeeld. Zelfs met privacyfuncties kan bijna alles wat je plaatst op de een of andere manier worden gedeeld, waardoor het voor iedereen online beschikbaar is.

"Er bestaat niet zoiets als privacy op sociale media, ongeacht welke privacy-instellingen beschikbaar zijn, zelfs als het sociale-mediabedrijf betrouwbaar is", vertelde Greg Scott, een cyberbeveiligingsexpert die meerdere boeken over dit onderwerp heeft geschreven. Lifewire in een e-mail. "Denk aan ouderwetse antwoordapparaten en voicemail. Hoe vaak hebben we al gelekte gênante voicemails in het nieuws gezien? We accepteren nog meer risico met posts op sociale media."

Persoonlijke verantwoordelijkheid

Scott zegt dat hoewel Twitter en andere sociale-mediasites privé-modi bieden, en zelfs de mogelijkheid om je inhoud te "beschermen", er geen manier is om te bepalen hoe degenen die je hebt toevertrouwd om het te zien, het op de lijn.

Dit is ook een mening die wordt gedeeld door cybersecurity-consultant Dave Hatter. "Het is een luchtkasteel", vertelde Hatter ons via e-mail toen hem werd gevraagd naar de toekomst van privacy op sociale media.

Privacy op sociale media bestaat niet, ongeacht de beschikbare privacyinstellingen, zelfs als het socialemediabedrijf betrouwbaar is.

"Als je iets plaatst dat alleen 'vrienden' kunnen zien, kan elke 'vriend' een screenshot maken en er alles mee doen wat ze willen', voegde Hatter eraan toe. "Om nog maar te zwijgen van lekken door het platform en aanvallen die leiden tot inbreuken op het platform. Wat mogelijk de 'privacy'-instellingen omzeilt die de gebruiker mogelijk heeft ingeschakeld."

Scott zegt dat het risico dat je inhoud wordt gedeeld buiten je vertrouwde netwerk gewoon te groot is voor sociale media om ooit een betrouwbaar gevoel van privacy te bieden aan gebruikers. Daarom zegt Scott dat het bereiken van een echt niveau van privacy op sociale media erop neerkomt dat de gebruiker verantwoordelijk is voor de informatie die hij deelt.

Image
Image

"Net als voicemail is privacy op sociale media een zaak van persoonlijke verantwoordelijkheid, geen technologische zaak", adviseerde Scott.

Gebruikers die enige vorm van persoonlijke informatie delen, kunnen zichzelf blootstellen aan uitbuiting of zelfs dat die gegevens worden gebruikt om een profiel tegen hen op te bouwen. Anderen zouden die gegevens dan kunnen gebruiken om hun eigen snode plannen te bevorderen.

Valse beveiliging

Maar een van de grootste problemen waarmee privacy op sociale media wordt geconfronteerd, is een gevoel van veiligheid. Functies zoals het privé houden van uw account of het vaak gebruikte beveiligde tweetsysteem van Twitter, bieden gebruikers valse beveiliging. Omdat ze kunnen bepalen wie hen volgt, kunnen ze gaan denken dat hun inhoud en informatie veilig is voor ogen van buitenaf. En zeker, tot op zekere hoogte kan dat waar zijn. Indien beveiligd, kunnen tweets en andere berichten niet worden gedeeld of geretweet.

Dat betekent echter niet dat het risico op blootstelling helemaal is weggenomen. Zoals Hatter opmerkte, is het voor andere gebruikers nog steeds gemakkelijk om een screenshot te maken en dat bericht op de een of andere manier met de wereld te delen. We hebben dit zelfs vaak zien gebeuren in gemeenschappen zoals Reddit, waar gebruikers tientallen (of meer) subreddits kunnen vinden die specifiek zijn ontworpen rond het delen van verschillende soorten berichten zodat gebruikers er grappen over kunnen maken of commentaar op kunnen geven.

Net als voicemail is privacy op sociale media een zaak van persoonlijke verantwoordelijkheid, geen technologische zaak.

In plaats van te geloven dat sociale-medianetwerken jou en de inhoud die je deelt kunnen beschermen, zijn Hatter en Scott het erover eens dat gebruikers hun bescherming in eigen handen moeten nemen en moeten bepalen wat ze op internet delen. Hatter zegt ook dat het belangrijk is om te onthouden dat een van de belangrijkste manieren waarop sociale-medianetwerken geld verdienen, is door uw gegevens - wie u volgt, producten die u deelt en andere informatie - aan adverteerders te verkopen.

"Ga ervan uit dat iedereen in de wereld vroeg of laat al je posts op sociale media te zien krijgt en met dat in gedachten je beslissingen neemt over wat je gaat posten. Als je het privé wilt, deel het dan niet, " Scott gewaarschuwd.

Aanbevolen: