De 9 beste draadloze gaming-toetsenborden van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste draadloze gaming-toetsenborden van 2022
De 9 beste draadloze gaming-toetsenborden van 2022
Anonim

De beste draadloze gaming-toetsenborden moeten solide connectiviteit, een hoogwaardige constructie en extra functies voor gamers hebben, zoals RGB-verlichting en aanpassingsopties. Veel gaming-toetsenborden zijn programmeerbaar, waardoor meerdere soorten lichteffecten en extra functionaliteit mogelijk zijn.

Draadloze toetsenborden met Bluetooth werken vaak ook met apparaten zoals tablets en smartphones. Draadloze gamingtoetsenborden zijn ideaal voor diegenen die de voordelen van een gamingtoetsenbord willen, maar dan in de vorm van een draadloos apparaat, zodat ze niet aan hun station vastzitten.

Als je niet zo'n gamer bent, moet je ook eens kijken naar onze lijst met de beste computertoetsenborden voor meer algemeen en productiever gebruik. Lees anders verder om onze keuzes te zien voor de beste draadloze gaming-toetsenborden die momenteel beschikbaar zijn.

Beste algemeen: Logitech G915 TKL Wireless

Image
Image

De G915 TKL van Logitech vertegenwoordigt een belangrijke afwijking van traditionele gaming-toetsenbordontwerpen. Dit onopvallende toetsenbord is in wezen slechts een tienkeyless-versie van de Logitech G915, met dezelfde slanke toetsen, aluminium behuizing en draadloze connectiviteit als zijn grotere broer of zus.

Terwijl de meeste low-profile toetsenborden membraanschakelaars gebruiken, gebruikt de G915 TKL eigen low-profile Romer-G-schakelaars die zijn ontwikkeld door Logitech en verkrijgbaar zijn in Linear, Clicky of Tactile-varianten. De mechanische schakelaars bieden een echt gaming-toetsenbordgevoel zonder de extra massa.

De G915 TKL heeft ook speciale afspeelknoppen voor media en een supervloeiend volumewiel. De ingebouwde batterij kan naar verluidt tot 40 uur meegaan met volledige verlichting en wordt aangevuld met een micro-USB-verbinding.

De slanke behuizing van geborsteld aluminium geeft een premium gevoel, waardoor de G915 TKL een van onze topkandidaten is voor draadloze gaming-toetsenborden, ondanks het ietwat exorbitante prijskaartje.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Draadloze ontvanger/Bluetooth | RGB: Per-toets | Tenkeys: Nee | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Ja

Beste waarde: Logitech G613

Image
Image

Als je op zoek bent naar de beste mix van gameprestaties, batterijduur en bruikbaarheid van een draadloos toetsenbord, zoek dan niet verder dan de Logitech G613. Door gebruik te maken van de draadloze LIGHTSPEED-technologie van het bedrijf om de stabiliteit van de verbinding en de snelheid waarmee toetsaanslagen worden geregistreerd te verbeteren, is het bij dagelijks gebruik moeilijk om het verschil te zien tussen de G613 en een gelijkwaardig bekabeld model.

Het toetsenbord heeft geen achtergrondverlichting, waardoor het er ingetogener uitziet dan veel van de concurrentie en het tot 18 maanden kan werken op een enkele set AA-batterijen. Het nadeel is natuurlijk dat je hem niet zo gemakkelijk kunt gebruiken in een slecht verlichte kamer.

Ondanks dat het een mechanisch toetsenbord is, zorgen de 3 millimeter (0,12 inch) veerweg ervoor dat toetsaanslagen relatief stil blijven, zelfs tijdens een zware gamesessie. Er zijn tal van programmeerbare macro- en mediaknoppen beschikbaar en de 2,4 Ghz-ontvanger is compatibel met zowel Windows als macOS. Bluetooth-ondersteuning is ook inbegrepen, zodat u ook verbinding kunt maken met Android- en iOS-apparaten.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Draadloze ontvanger/Bluetooth | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

Beste ergonomisch: Logitech K350

Image
Image

Op zoek naar een goedkoop draadloos toetsenbord van een bekende fabrikant dat goed werkt voor zowel gaming als algemene computertaken? Bekijk Logitech's K350.

Dit Windows-compatibele toetsenbord dekt alle basisfuncties, met een polssteun, in hoogte verstelbare poten en een reeks sneltoetsen en mediatoetsen. Het is officieel niet macOS-compatibel, maar in werkelijkheid is het enige onderdeel dat waarschijnlijk niet werkt een paar van de sneltoetsen. Het "wave"-ontwerp zorgt voor een comfortabele typervaring, zelfs tijdens langdurige gamesessies.

Meer functioneel dan stijlvol, het is niet de meest aantrekkelijke computeraccessoire, maar het doet zijn werk prima. Het paar AA-batterijen gaat tot drie jaar mee.

Het toetsenbord wordt aangesloten via de meegeleverde 2,4 Ghz Unifying-ontvanger die wordt aangesloten op een USB-poort. Als je een Logitech-muis of ander toetsenbord hebt, kan deze waarschijnlijk verbinding maken met dezelfde ontvanger. Er zijn echter geen Bluetooth- of bekabelde verbindingsopties.

Type: Membraan | Connectiviteit: Draadloze ontvanger | RGB: Geen | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

Beste budget: KLIM Chroma oplaadbaar draadloos gamingtoetsenbord

Image
Image

Het KLIM Chroma Wireless-toetsenbord heeft de esthetiek van een gamer en is tegelijkertijd een solide budgetoptie. Dit toetsenbord heeft gemakkelijk bereikbare, onopvallende toetsen met laag profiel die stil zijn wanneer ze worden ingedrukt, zodat gebruikers 's avonds laat kunnen gamen met minder ruis.

Het toetsenbord is een beetje licht en daarom gevoelig voor een beetje schuiven tijdens intensief gamen, maar het probleem kan worden opgelost met een grote gaming-muismat. De responstijd is 8 ms, wat snel genoeg is, maar niet zo snel als sommige van de duurdere opties. Er zijn slechts drie verlichtingsmodi: statisch, ademen en uit.

Toetsen hebben een levensduur van 10 miljoen toetsaanslagen en het toetsenbord wordt geleverd met een garantie van vijf jaar. De levensduur van de batterij is redelijk, maar hij laadt in vier uur op, dus het is gemakkelijk om weer aan de slag te gaan. Gezien de bodemprijs, zullen er zeker enkele functies ontbreken, zoals programmeerbare macro's, maar als je geld wilt besparen en toch een gamingtoetsenbord van hoge kwaliteit wilt krijgen, is de Chroma Wireless een solide optie.

Type: Membraan | Connectiviteit: Draadloze ontvanger | RGB: Drie modi | Tenkeys: Ja | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Nee

Beste voor kleine ruimtes: Anne Pro 2 mechanisch gamingtoetsenbord

Image
Image

Aangekondigd als een "60 procent toetsenbord", meet de Anne Pro 2 een slanke 11,2 x 3,8 inch en is slechts 1,6 inch hoog. Het bereikt deze gestroomlijnde dimensies door het elimineren en combineren van veel van de minder belangrijke toetsen, zoals functies en pijlen, waardoor er nog slechts 61 toetsen overblijven.

De Anne Pro 2 kan worden gebruikt in zowel bekabelde USB-C- als draadloze Bluetooth 4.0-modi, heeft instelbare RGB-achtergrondverlichting per toets, een batterijduur van maximaal acht uur en u kunt tot 16 toetsen programmeren met uw gewenste macro's. De Bluetooth-connectiviteit kan beter, wat belangrijk is bij gamen, en het ontbreken van speciale functie- en cijfertoetsen is merkbaar voor sommige games.

Een app voor meerdere platforms maakt het configureren van dingen zoals achtergrondverlichtingskleuren en macro's eenvoudig, en in een handige aanraking, retourneert de pijltoetsfunctionaliteit wanneer de toetsen rechtsonder worden ingedrukt in plaats van vastgehouden.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Bluetooth | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Nee | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Nee

Beste multi-apparaat: DIERYA mechanisch gamingtoetsenbord

Image
Image

Het DIERYA Mechanical Gaming-toetsenbord is een betaalbaar bord van 60 procent, wat betekent dat het geen numeriek toetsenblok, functierij of pijltoetsen heeft. Het kleinere profiel houdt de zaken minimalistisch en neemt minder bureauruimte in beslag. Het toetsenbord is Bluetooth, waardoor het tegelijkertijd met maximaal drie draadloze apparaten kan werken. Het werkt met Windows- en macOS-desktops en -laptops, maar ook met iPads, iPhones en Android-telefoons en -tablets.

Het kan een beetje moeilijk zijn om schoon te maken, omdat het vuil vanaf de zijkant onder de toetsen lijkt te komen. De toetsen hebben ook een beetje wiebelen, wat vervelend is. Er zijn in totaal acht RGB-verlichtingseffecten en er is een batterij van 1.900 mAh onder de motorkap, die groter is dan degene die je normaal gesproken op een draadloos gamingtoetsenbord krijgt.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Bluetooth | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Geen | Palmrust: Nee | Speciale mediabediening: Nee

Beste uitgave: Razer BlackWidow V3 Pro Wireless

Image
Image

De Razer Blackwidow V3 Pro is een draadloze heruitvinding van Razer's beproefde Blackwidow-vormfactor. Op het eerste gezicht is er niet veel veranderd; de PBT-keycaps, speciale mediabedieningen en magnetische polssteun zijn er nog steeds. Deze iteratie is echter uitgerust met draadloze verbindingsopties voor Bluetooth of 2.4 GHz.

De V3 Pro biedt nog steeds opties voor zowel klikkende, groene schakelaars als lineaire, gele schakelaars, en is grotendeels ongewijzigd ten opzichte van zijn draadloze tegenhangers, afgezien van het ontbreken van USB of 3,5 mm audio-doorvoer.

De interne batterij van de V3 Pro kan naar verluidt tot 192 uur meegaan op een enkele lading, op voorwaarde dat je geen RGB-achtergrondverlichting hebt ingeschakeld. Als je je toetsenbord wilt aanvullen of ervoor kiest om het aan je desktop vast te maken, heeft de V3 Pro een USB-C-aansluiting voor snel opladen.

De V3 Pro is uiteindelijk een draadloze versie van een solide toetsenbordontwerp, maar heeft helaas een relatief hoge prijs, die ongeveer $ 100 meer kost dan zijn bedrade tegenhanger.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Draadloze ontvanger / Bluetooth | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Ja | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Ja

Beste toetsenbord- en muiscombinatie: Razer Turret-toetsenbord en muis

Image
Image

De cultus van Razer slaat opnieuw toe met het solide Razer-turret, vanaf de grond af ontworpen om een desktop-game-ervaring in je woonkamer te bieden. Deze draadloze toetsenbord- en muiscombinatie kan worden gekoppeld aan je pc of Xbox One.

Het toetsenbord zelf is uitgerust met Razer's clicky groene schakelaars, een geïntegreerde polssteun en een magnetische intrekbare muismat ingebouwd in de behuizing van het toetsenbord. De magnetische muismat werkt uitsluitend met de draadloze DeathAdder-muis die als onderdeel van het pakket wordt meegeleverd en is een handige toevoeging die ervoor zorgt dat de muis niet meteen van de pad glijdt.

Zowel de muis als het toetsenbord hebben volledige Razer Chroma RGB-verlichting, waardoor dit een van de best uitziende opties op onze lijst is, en tot 40 uur meegaat na één keer opladen.

Hoewel muis- en toetsenbordbediening voor je Xbox One zeker aantrekkelijk is, worden momenteel slechts een paar dozijn titels ondersteund, waardoor dit in de eerste plaats een pc-randapparaat is. Dit is een solide draadloos toetsenbord, maar de beperkte compatibiliteit met Xbox-titels wordt nog verergerd door de overdreven kosten.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Draadloze ontvanger | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Nee | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

Beste eenhandige toetsenbord: Redragon K585 DITI draadloos eenhandige mechanische toetsenbord

Image
Image

Veel games maken alleen gebruik van de linkerkant van het toetsenbord, dus het Redragon K585 DITI Wireless-toetsenbord rekent af met de helft die niet wordt gebruikt ten gunste van een ervaring die die games een beetje makkelijker maakt. De mechanische toetsen zorgen voor een hoorbare klik, zodat u uw drukken kunt horen en voelen.

De batterij gaat ongeveer 15 tot 20 uur mee zonder RGB en ongeveer 10 uur met RGB. Je kunt kiezen uit vijf RGB-achtergrondverlichtingsmodi en het toetsenbord heeft 16,8 miljoen kleuren. Er zit geen vulling op de polssteun, maar deze is verwijderbaar, zodat u uw eigen vulling kunt gebruiken.

Zeven programmeerbare macrotoetsen zorgen voor meer maatwerk, en er is zelfs een kaartknop waarmee je snel in-game kaarten voor compatibele games kunt oproepen. Gebruikers kunnen meerdere profielen opslaan voor hun instellingen, waardoor snel tussen games kan worden gewisseld.

Type: Mechanisch | Connectiviteit: Draadloze ontvanger | RGB: RGB per toets | Tenkeys: Nee | Palmrust: Ja | Speciale mediabediening: Nee

Het beste draadloze gamingtoetsenbord is de Logitech G915 TKL Wireless (bekijk bij Amazon), omdat het de snelheid en kwaliteit biedt die u zoekt in een gamingtoetsenbord. Onze keuze voor het voordeligste draadloze gamingtoetsenbord is de Logitech G613 (bekijk op Amazon). Het biedt de beste mix van prestaties en batterijduur met een snelle en stabiele draadloze verbinding, snelle en stille toetsaanslagen en een 2,4 GHz-ontvanger die werkt met zowel Windows- als macOS-apparaten.

Bottom Line

Erika Rawes heeft geschreven voor Digital Trends, USA Today, Cheatsheet.com en meer. Ze is een expert in consumententechnologie, waaronder gaming-toetsenborden.

Waar u op moet letten bij een draadloos gamingtoetsenbord

Connectiviteit

Als je op zoek bent naar een draadloos toetsenbord, let er dan op welk type connectiviteit het apparaat gebruikt. Bluetooth-verbindingen werken goed, maar kunnen soms problemen geven als er interferentie is. Een draadloze ontvanger heeft een dongle die bij het toetsenbord wordt geleverd en wordt aangesloten op een USB-poort, die het signaal rechtstreeks op uw toetsenbord aansluit. Het nadeel hiervan is het gebruik van een USB-poort, maar vaak is de verbinding beter. Overweeg welke u verkiest (USB of Bluetooth) wanneer u uw keuze maakt.

Batterijlevensduur

De levensduur van de batterij is ongelooflijk belangrijk als het gaat om een draadloos toetsenbord. Gaat u akkoord met het gebruik van batterijtypes zoals AA's? Dan heb je het voordeel dat je je toetsenbord in een handomdraai weer aan de praat krijgt, op voorwaarde dat je de batterijen thuis of op kantoor ter beschikking hebt. Dankzij de meegeleverde oplaadbare batterij hoef je nooit batterijen te verwisselen, maar vaak gaat dat wel ten koste van een veel kortere levensduur van de batterij. Bedenk of u een langere levensduur en batterijen wilt die moeten worden vervangen, of vaker wilt opladen zonder dat u batterijen hoeft te kopen.

Kenmerken

Kijk om te zien welk type toetsenbord het is. Een tenkeyless toetsenbord neemt minder ruimte in beslag en verwijdert enkele knoppen die niet voor gamen worden gebruikt, terwijl een toetsenbord met extra macroknoppen je in staat stelt knoppen aan te passen voor specifieke snelkoppelingen en games. Als RGB-verlichting belangrijk voor je is, zorg er dan voor dat deze programmeerbare RGB-knoppen heeft, zodat je de verlichting kunt hebben zoals jij dat wilt. Mediaknoppen maken het gemakkelijker om je films en muziek te bedienen zonder een muis te gebruiken, wat handig is voor een draadloos toetsenbord. Bedenk wat voor u het belangrijkst is en zorg ervoor dat u een toetsenbord kiest dat u geeft wat u zoekt.

FAQ

    Kun je een draadloos gamingtoetsenbord gebruiken met je mobiele apparaat?

    Ja en nee. Als je draadloze gamingtoetsenbord is uitgerust met Bluetooth-connectiviteit, zou je het moeten kunnen koppelen met een telefoon of tablet. Dit vergroot de bruikbaarheid van je toetsenbord enigszins, maar je zult het niet per se kunnen gebruiken om alle games te spelen die je wilt. Als je een draadloos toetsenbord nodig hebt om tekstverwerking op je mobiele apparaat uit te voeren, zijn er veel meer betaalbare en draagbare opties beschikbaar (in plaats van een draadloos gamingtoetsenbord).

    Je maakt je zorgen over het bijdragen aan e-waste en vreten draadloze toetsenborden niet door batterijen?

    Goed nieuws: hoewel sommige draadloze toetsenborden wegwerpbatterijen gebruiken, hebben veel van hen de sprong gemaakt naar interne oplaadbare batterijen die tot 30 uur meegaan voordat ze moeten worden bijgevuld.

    Wat is het verschil tussen een membraan en een mechanische schakelaar?

    Mechanische schakelaars zijn aanwezig in de meeste gaming-toetsenborden en zijn niet alleen duurzamer, maar bieden ook een meer haptische typervaring. Mechanische schakelaars zijn er ook in verschillende varianten waarmee je je game-ervaring kunt verfijnen. Membranen voelen echter zachter aan en klinken stiller.

Aanbevolen: