Focus Assist: stille uren instellen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Focus Assist: stille uren instellen op Windows 10
Focus Assist: stille uren instellen op Windows 10
Anonim

De Quiet Hours-instellingen van Windows 10 waren een populaire functie voor veel gebruikers waarmee ze konden bepalen wanneer ze waarschuwingen en meldingen ontvingen en van welke apps of service ze deze kregen. Ze werden in 2018 vervangen door de functie Focus Assist Windows 10. Focus Assist is in wezen hetzelfde als Quiet Hours, maar met een eenvoudige naamswijziging.

Focus Assist heeft een paar meer aanpasbare opties vergeleken met de oude Quiet Hours, maar het kan nog steeds alles doen wat de originele instelling deed.

Over Focus Assist, de nieuwe stille uren van Windows 10

Focus Assist is een primaire instelling op Windows 10-computers en -tablets waarmee gebruikers de frequentie en het type systeemmeldingen die ze ontvangen, kunnen bepalen. Focus Assist kan relatief snel worden in- en uitgeschakeld en er zijn drie hoofdopties waaruit u kunt kiezen.

  • Off: Dit schakelt Focus Assist volledig uit en schakelt alle meldingen in.
  • Alleen prioriteit: maakt meldingen van een aanpasbare lijst met contacten mogelijk.
  • Alleen alarmen: Schakelt alle meldingen uit, behalve die welke zijn gekoppeld aan alarmen.

Focus Assist in- of uitschakelen in Windows 10

  1. Open het actiecentrum door op het vierkante pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm te klikken of door Focus Assist in het zoekvak te typen. Cortana kan het ook voor u openen.

    Als je een Windows 10-apparaat met een touchscreen gebruikt, kun je het actiecentrum ook openen door met je vinger snel van de rechterrand van het scherm naar het midden te vegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Focus assist om door Off, On: te bladeren Alleen prioriteit en Aan: Alleen alarmen.

    Image
    Image
  3. Je kunt deze Focus Assist-stappen herhalen om je stille uren op elk moment en zo vaak als je wilt te wijzigen.

De instellingen van Focus Assist wijzigen

  1. Open Action Center van Windows 10 door op het pictogram rechtsonder te klikken of door vanaf de rechterkant van het scherm op een aanraakapparaat naar binnen te vegen.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop Focus assist in het Action Center.

    Image
    Image

    Als je een apparaat met touchscreen gebruikt, kun je het ook lang indrukken met je vinger.

  3. Klik op de link voor Ga naar Instellingen die verschijnt.

    Image
    Image
  4. De app Instellingen wordt nu geopend en brengt je automatisch naar de opties voor Focus Assist.

    Image
    Image

    De drie beste opties voor Uit, Alleen prioriteit en Alleen alarm zijn de dezelfde opties die u doorloopt door op de Focus Assist-knop in Action Center te klikken. Je kunt ervoor kiezen om tussen elke modus te schakelen op dit scherm in Instellingen of via Action Center.

    U kunt de vier instellingen onder Automatische regels alleen op dit scherm wijzigen en worden gebruikt om uw Focus Assist-ervaring aan te passen.

Automatische regels voor Focus Assist begrijpen

Dit is wat elk van de Focus Assist Automatic-regels betekenen. Deze worden doorgaans gebruikt voor geavanceerdere aanpassingen van uw stille uren en kunnen alleen worden gewijzigd in de app Instellingen van Windows 10.

  • Tijdens deze tijden: Klik op deze optie om Focus Assist op een vast tijdstip voor elke dag van de week, elke werkdag of alleen in het weekend in te schakelen. U kunt Focus Assist bijvoorbeeld elke werkdag automatisch laten inschakelen tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ook Alleen Prioriteit of Alleen Alarm opgeven
  • Als ik mijn scherm dupliceer: met deze optie kun je kiezen wat er gebeurt met je meldingen wanneer je het scherm van je Windows 10-apparaat via een kabel naar een ander scherm projecteert of een draadloze verbinding. Als u dit uitschakelt, zijn uw Focus Assist-instellingen bij het projecteren hetzelfde als uw normale instellingen. Als u het echter inschakelt, kunt u het anders laten werken. U kunt deze instelling bijvoorbeeld inschakelen en zo instellen dat alleen alarmmeldingen worden weergegeven wanneer u naar een ander scherm projecteert.

Dit kan handig zijn als je een film kijkt en je niet gestoord wilt worden door app-meldingen.

  • Als ik een game speel: vergelijkbaar met de bovenstaande instelling, creëert deze een aparte voorkeur voor hoe je wilt dat Focus Assist werkt op je Windows 10-apparaat tijdens het spelen een videogame. Schakel deze instelling uit om Focus Assist op dezelfde manier te laten werken als gewoonlijk of schakel deze in om te kiezen welke soort meldingen je, indien aanwezig, je gamen wilt onderbreken.
  • Als ik thuis ben: deze instelling gebruikt de GPS- en internetverbinding van je Windows 10-apparaat om te detecteren waar je bent, zodat het automatisch je Focus Assist-instellingen kan wijzigen. Dit kan handig zijn als u uw computer meeneemt naar uw werk en meldingen wilt ontvangen wanneer u op kantoor bent, maar niets wilt ontvangen wanneer u thuis bent en zin heeft om te ontspannen. Schakel deze instelling in om te kiezen welk niveau van meldingen je wel of niet thuis wilt ontvangen. Klik op Mijn thuisadres wijzigen om uw adres handmatig in te voeren als u dat nog niet heeft gedaan.

Wat betekent alleen prioriteit?

Als Alleen prioriteit is ingeschakeld, worden alle meldingen verborgen, behalve die met contacten op uw prioriteitenlijst. Vanaf de hoofdpagina met instellingen voor Focushulp kunt u contacten uit de Windows 10 People-app toevoegen aan uw prioriteitenlijst door te klikken op de Uw prioriteitenlijst aanpassen link.

Wat betekenen alleen alarmen?

Als u Alarms inschakelt, worden alleen alle meldingen uitgeschakeld, behalve de meldingen die worden geactiveerd wanneer een alarm afgaat. Alarmen kunnen worden gemaakt vanuit de Windows 10 Alarms & Clock-app.

Heeft Windows 10 een 'Niet storen'-instelling?

Als u een Apple-apparaat zoals de iPhone gebruikt, probeert u mogelijk de optie Niet storen in Windows 10 te vinden. Focus Assist is in principe hetzelfde als Niet storen, maar gebruikt gewoon een andere naam om de producten en diensten van Microsoft te onderscheiden van die van Apple.

Aanbevolen: