Hoe Focus Assist te gebruiken in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe Focus Assist te gebruiken in Windows 11
Hoe Focus Assist te gebruiken in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Druk op WIN+A en druk vervolgens op Focus assist om het in te schakelen.
  • Ga naar Settings > System > Focus assist om te kiezen welke apps nog uw aandacht.
  • Maak focussessies met de Klok-app om pauzes in te plannen en je concentratietoewijding bij te houden.

Dit artikel beschrijft hoe je Focus assist in Windows 11 kunt gebruiken om te voorkomen of te minimaliseren dat apps je focus stelen. We zullen bekijken hoe u de opties kunt bewerken om het naar wens aan te passen en hoe u het handmatig of automatisch kunt inschakelen.

Hoe schakel ik Focus Assist in?

De snelste manier om in de focusmodus te komen, is door het batterij-, netwerk- of volumepictogram links van de klok op de taakbalk te selecteren - of gebruik WIN+A- en kies vervolgens Focus assist. Selecteer het één keer voor Alleen prioriteit, of twee keer voor Alleen alarm.

Image
Image

Focushulp wordt automatisch gestart als je je scherm dupliceert, wanneer je een game speelt of wanneer je een app in volledig scherm gebruikt. U kunt voorkomen dat deze acties worden ingeschakeld door de instellingen voor Focushulp te bewerken, die hieronder worden uitgelegd.

Je weet of Focus Assist al is ingeschakeld als je een maanpictogram ziet uiterst rechts op de taakbalk, rechts van de tijd.

Nu je de korte methode kent om Focus Assist in te schakelen met alle standaardinstellingen, kun je deze functie als volgt aanpassen. Hieronder vindt u al het andere dat u moet weten over de focusmodus van Windows 11.

Hoe Focus Assist in te stellen

De knop Focushulp in de bovenstaande afbeelding schakelt deze eenvoudig in of uit. Je moet Instellingen openen om aan te passen welke meldingen je wilt zien en horen, en om automatische regels te configureren.

  1. Open Settings (zoek ernaar op de taakbalk) en ga naar System > Focus assist.

    Image
    Image
  2. In het eerste gedeelte kun je de twee verschillende modi in- of uitschakelen- Alleen prioriteit laat je apps kiezen waarvan je nog steeds meldingen wilt zien, en Alarms alleen biedt alarmwaarschuwingen, maar verbergt alle andere meldingen.

    Selecteer er een om Focus assist in die modus onmiddellijk te starten. Hetzelfde kan rechtstreeks vanuit de taakbalk worden bereikt, zoals hierboven beschreven.

  3. Selecteer Prioriteitenlijst aanpassen onder Alleen prioriteit als je wilt kiezen welke meldingen Focus assist mogen omzeilen.

    Image
    Image

    Je kunt oproepen en herinneringen toestaan, meldingen van vastgezette contacten en meldingen van elke app in de lijst op die pagina.

    Selecteer Een app toevoegen om elke andere app op te nemen waarvoor je meldingen wilt zien. Of, om er een te verwijderen, kies het en druk op Remove.

  4. Scroll omlaag naar het gebied Automatische regels om die opties aan te passen:

    • Tijdens deze tijden: Kies een begin- en eindtijd voor wanneer Focus Assist automatisch moet starten/eindigen. Het kan dagelijks worden herhaald of alleen in het weekend of doordeweeks.
    • Als ik mijn beeldscherm dupliceer: schakel dit in om meldingen te stoppen wanneer u het beeldscherm naar een andere monitor kopieert.
    • Als ik een game speel: Games op volledig scherm kunnen Focus assist activeren als je dit inschakelt.
    • Als ik een app alleen in de modus Volledig scherm gebruik: Net als in de spelmodus onderdrukt deze optie meldingen als je een app in de modus Volledig scherm gebruikt.
    • Het eerste uur na een Windows-functie-update: Deze is net zo duidelijk.
    Image
    Image

Bottom Line

Focushulp wordt stille uren genoemd in eerdere versies van Windows 10. De twee zijn niet 100 procent identiek, aangezien er enkele verschillen zijn, maar het idee achter de functies is hetzelfde.

Hoe focussessies in te stellen

Focushulp is slechts één manier om je op je taken in Windows 11 te concentreren. Je kunt Focus-sessies ook gebruiken voor gerichte concentratieperiodes die worden onderbroken door pauzes. Deze optie is ingebouwd in de Klok-app.

  1. Zoek naar en open Clock vanuit de zoekbalk van de taakbalk.
  2. Selecteer Aan de slag op de Focussessies tab.

    Image
    Image
  3. Deze pagina heeft verschillende opties waarmee je kunt spelen:

    • Kies hoe lang je wilt dat de sessie duurt.
    • Kies een dagelijks doel, van 30 minuten tot 8 uur.
    • Definieer Microsoft To Do-taken voor de sessie.
    • Luister naar muziek of podcasts op Spotify tijdens de sessie door Koppel je Spotify. te kiezen
    Image
    Image
  4. Selecteer Settings linksonder als u de focus en/of de duur van de pauzeperiode wilt wijzigen, verschillende alarmgeluiden wilt kiezen of de zichtbaarheid van de Spotify- of To Do-tegel wilt wijzigen.

    Image
    Image
  5. Ga terug naar het tabblad Focussessies en selecteer Start focussessie om te beginnen.

FAQ

    Heeft Windows 11 de focusmodus?

    Alle versies van Windows 11 bevatten Focus Assist. Controleer op Windows-updates als de bovenstaande aanwijzingen niet voor u werken. Mogelijk gebruikt u een preview- of bètaversie waarvan de functie niet werkt of niet beschikbaar is.

    Waarom blijft Focus Assist ingeschakeld?

    Als Focus Assist zichzelf lijkt te activeren, moet je eerst controleren of iemand er regels voor heeft ingesteld. Ga naar Settings > System > Focus Assist en schakel alles uit wat actief is. U kunt ook proberen uw computer opnieuw op te starten.

Aanbevolen: