FD V8 ultradunne stille reismuis: een gestroomlijnde muis die fluisterstil en ultradraagbaar is

Inhoudsopgave:

FD V8 ultradunne stille reismuis: een gestroomlijnde muis die fluisterstil en ultradraagbaar is
FD V8 ultradunne stille reismuis: een gestroomlijnde muis die fluisterstil en ultradraagbaar is
Anonim

Bottom Line

De FD V8 ultradunne stille reismuis is een goedkope, ongecompliceerde draadloze muis die de basisprincipes van computergebruik thuis of op zakenreis dekt.

FD V8 ultradunne stille reismuis

Image
Image

We hebben de FD V8 ultradunne stille reismuis gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De FD V8 ultradunne stille reismuis is een ingetogen optie in de diverse markt van draadloze muizen. Sommige producten van de heavy-hitters zoals Logitech of gaming-specifieke fabrikanten zoals Razer en Corsair ontwikkelen producten die boordevol toeters en bellen zitten, waaronder talloze programmeerbare knoppen, bliksemsnelle retoursnelheden en DPI-gevoeligheidsinstellingen. Als je dat helemaal niet nodig hebt en liever eenvoud in je computerrandapparatuur hebt - en maximale draagbaarheid - dan doet de FD V8-muis het op beide fronten goed.

Ontwerp: eenvoudig en gestroomlijnd

Hoewel eenvoudig ontworpen, heeft de FV V8 ultradunne stille reismuis een mooie glans op de bovenkant van het apparaat en is verkrijgbaar in alternatieve kleuren die dit gemarmerde en glanzende design accentueren. Het zwarte model dat ik heb getest, was meer reflecterend dan sprankelend en verzamelde vegen binnen enkele seconden nadat het uit de doos was gehaald.

Met een dikte van slechts 1,26 inch is hij iets omvangrijker dan de Apple Magic Mouse en beschikt hij over een scrollwiel naast de typische rechts- en linksklikfuncties van het hoofdgedeelte. Het scrollmechanisme biedt goede grip en controle, maar pakt helaas ook kleverige pluisjes op met overgave.

Er zijn geen duimknoppen, wat betekent dat dit een tweehandige muis is. Bovendien kan hij door zijn slanke ontwerp gemakkelijk in een kleine tas worden opgeborgen en het fluisterstille scrollen zal anderen op kantoor of waar u ook werkt niet storen. En aangezien het draadloos is, verkleint het ontbreken van een snoer en de dongle-poort in de muis de kans dat je de relatief kleine nano-USB kwijtraakt.

Image
Image

Prestaties: Wat je ziet is wat je krijgt

De FD V8 presteert zoals je zou verwachten van een eenvoudige optische muis. Het deed het goed op zowel lichte als donkere oppervlakken met en zonder een standaard muismat. Ik zag geen vertraging of springerigheid van de muis, maar ik gebruikte hem ook alleen voor elementaire computertaken zoals surfen op het web en door documenten navigeren.

Volgens de gebruikershandleiding heeft deze draadloze muis een pollingsnelheid van 500 Hz, wat een populair startpunt is voor gaming en met kop en schouders boven de standaardbasislijn van 125 Hz op de meeste niet-gamingmuizen. Dit betekent dat de muis elke 2 milliseconden een update naar uw computer stuurt en heeft betrekking op hoe snel de aanwijzer op uw prompts reageert.

Het deed het goed op zowel lichte als donkere oppervlakken met en zonder een standaard muismat.

Het beschikt ook over een resolutie van 1500 DPI, wat ook bovengemiddeld is voor uw draadloze muis voor algemeen gebruik die ergens binnen het bereik van 800 DPI ligt. Deze statistieken voor algemeen gebruik zullen niet ongelooflijk zinvol zijn, omdat dit slechts een soort aanwijzen-en-klik-apparaat is. Maar het ondersteunt de snelle en lag-vrije prestaties die ik heb gezien.

De fabrikant claimt tot 36 maanden gebruik op een enkele AA-batterij en meer dan 3 miljoen klikken. Deze muis is ook gebouwd met een geautomatiseerde slaapfunctie die inschakelt na vijf minuten inactiviteit, wat de levensduur van de batterij verlengt. Maar er is geen aan/uit-knop, dus er is weinig controle over het batterijgebruik.

Het beschikt ook over een resolutie van 1500 DPI, wat ook bovengemiddeld is voor uw draadloze muis voor algemeen gebruik die ergens binnen het bereik van 800 DPI ligt.

Comfort: Stil, maar niet geweldig voor langdurig gebruik

Klikken geproduceerd door dit apparaat zijn eigenlijk vrijwel stil, dus de bewering van FD dat deze muis het klikgeluid dat je op de meeste muizen aantreft met 90 procent vermindert, lijkt stand te houden. Het scrollwiel is ook aan de stillere kant.

Hoewel de stille klikervaring aangenaam was, verminderde het gebrek aan knoppen en maatwerk het algehele comfortniveau op het gebied van productiviteit. Op een MacBook Pro nam het de standaardinstellingen voor natuurlijk scrollen (omgekeerd scrollen) over, wat eenvoudig genoeg was om te wijzigen via de macOS-muisinstellingen. Ik zou ook kleine aanpassingen kunnen maken aan de tracking- en scrollsnelheid. Maar deze muis was echt niet geschikt voor het schakelen tussen apps, desktops en beeldschermen.

Ik had verwacht dat dit relatief kleine apparaat een goede ergonomische muis zou zijn voor mijn kleine hand. Hoewel het niet ultradik is, is het een beetje te breed, dus mijn ring- en pinkvingers voelden krap aan, zoals ze vaak doen bij grotere muizen.

Image
Image

Draadloos: snel en stabiel

De FD V8 in gebruik nemen is heel eenvoudig. Verwijder gewoon de 2,4 Ghz USB-dongle uit het batterijcompartiment en sluit deze aan op uw machine. Hoewel dit systeemonafhankelijke computerrandapparatuur is, was de installatie op Windows-machines en op een Chromebook net iets sneller dan op een MacBook, wat ongeveer 15 seconden duurde. Nadat ik de draadloze verbinding tot stand had gebracht, bleef deze stabiel op alle apparaten en platforms.

De V8-muis moet ook binnen 30 meter van de draadloze ontvanger kunnen functioneren. Ik kon deze maximale transmissiecapaciteit niet testen, maar ik gebruikte hem door de kamer op een afstand van bijna 20 voet en ondervond geen problemen. Als u op zoek bent naar een muis die u in uw tas kunt opbergen voor uw volgende werkreispresentatie in een grote vergaderruimte, dan is deze draadloze muis een veilige gok.

Hoewel dit systeemonafhankelijke randapparatuur is, was de installatie op Windows net iets sneller dan in macOS.

Software: Niet beschikbaar

Het belangrijkste nadeel van hoe eenvoudig deze muis is, is het gebrek aan software. U kunt de muisinstellingen van uw machine gebruiken om een beetje aanpassing toe te passen op de belangrijkste klikfuncties en schuifsnelheid, maar dat is alles.

Image
Image

Bottom Line

De FD V8 is een koopje voor slechts ongeveer $ 17. Als je geen muismat hebt, kun je er gemakkelijk een en dit apparaat voor minder dan $ 25 pakken. Je kunt vergelijkbare budgetvriendelijke modellen van het merk VicTsing vinden voor een paar dollar minder, wat aantrekkelijk kan zijn voor shoppers die niet veel eisen van hun draadloze muis. Natuurlijk, als u nog minder beta alt voor een concurrerend model, bent u niet per se gegarandeerd van hetzelfde gemak of dezelfde betrouwbaarheid.

FD V8 ultradunne stille reismuis versus Logitech Wireless Ultra Portable M187

Het merk Logitech is een bekende speler in de wereld van muizen, toetsenborden en andere computerrandapparatuur. Hun M187-muis van $ 25 (zie op Amazon) is ook een reisklare muis die de bank niet kapot maakt. Het is altijd zo iets dunner dan de V8, maar het is aanzienlijk korter en smaller met een hoogte van 3,22 inch en een breedte van 1,94 inch. De V8 is in beide opzichten ongeveer 1 inch groter en aanzienlijk zwaarder: 2,93 ounces versus de nauwelijks 1,83 ounces van de M187. Terwijl de resolutie van de Logitech-muis op 1000 DPI uitkomt, krijgt u de bescherming van een garantie van 3 jaar.

Een goede keuze voor een probleemloze muis die goed reist

De FD V8 Ultra Silent Travel Mouse is een draadloze muis zonder franjes die betaalbaarheid en brede compatibiliteit biedt in een draagbaar en plug-and-play-pakket. De stille muisklikken zijn een leuke touch en als je geen extra knoppen of een ergonomische pasvorm wenst, zal deze muis het prima doen.

Specs

  • Productnaam V8 Ultradunne stille reismuis
  • Product Merk FD
  • SKU B06XQX2H9D
  • Prijs $17.00
  • Gewicht 2.93 oz.
  • Productafmetingen 4,45 x 2,52 x 1,26 inch.
  • Kleur Zwart, Wit, Rood, Paars, Groen of Roze
  • Garantie Geen
  • Compatibiliteit Windows, macOS, Chrome OS
  • Batterijlevensduur Tot 36 maanden
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloos

Aanbevolen: