Google stopt Chromebook-update, wat meer problemen veroorzaakt

Google stopt Chromebook-update, wat meer problemen veroorzaakt
Google stopt Chromebook-update, wat meer problemen veroorzaakt
Anonim

De meest recente update voor de Chromebooks van Google zorgde ervoor dat Chrome OS langzamer werd, maar nadat de update was gestopt merkten gebruikers dat ze Linux niet langer op hun machines konden installeren.

Chrome OS 91's meest recente update, versie 91.0.4472.147, begon de prestaties op Chromebook-laptops te vertragen, wat ertoe leidde dat Google de update voorlopig trok. Helaas heeft het terugdraaien naar een vorige versie (91.0.4472.114) een nieuw probleem veroorzaakt. Zoals gemeld door Chrome Unboxed, heeft deze wijziging de Linux-container verbroken en worden pogingen om Linux te installeren voorkomen.

Image
Image

Het lijkt erop dat het probleem verband houdt met het versie-updateproces zelf. Aangezien de 91.0.4472.147-update niet langer als de nieuwste versie verschijnt, krijgen gebruikers die 91.0.4472.114 gebruiken of zijn teruggezet, te horen dat ze de nieuwste versie hebben geïnstalleerd. Dit zal op zich geen problemen veroorzaken, maar als je Linux probeert te installeren, krijg je te horen dat je Chrome OS moet updaten en dan krijg je te horen dat je al de nieuwste versie gebruikt.

Image
Image

Chrome Unboxed meldt verder dat Google van het oplossen van de 91.0.4472.147 een prioriteit 1 bug heeft gemaakt, dus een oplossing is zeker gepland, maar tot nu toe is er geen schatting hoe lang het zal duren. Het is ook onduidelijk of Google op de hoogte is van of plannen heeft om het probleem met de kapotte Linux-container aan te pakken, of dat het van plan is om het zichzelf te laten oplossen wanneer versie 91.0.4472.147 weer beschikbaar is.

Als je Linux-apps moet gebruiken, raadt Chrome Unboxed aan om een Chromebook-machine te gebruiken waarop Linux al is ingeschakeld of die al is bijgewerkt naar versie 91.0.4472.147. Als geen van beide opties beschikbaar is, moet u waarschijnlijk wachten tot Google het probleem heeft opgelost.

Aanbevolen: