Facebook zegt enorme storing veroorzaakt door backend-wijzigingen

Facebook zegt enorme storing veroorzaakt door backend-wijzigingen
Facebook zegt enorme storing veroorzaakt door backend-wijzigingen
Anonim

Facebook heeft een officiële verontschuldiging vrijgegeven voor de langdurige storing van maandag, waarbij wijzigingen in de configuratie worden genoemd als de belangrijkste reden waarom Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp zo lang niet beschikbaar waren.

Op maandag ondervonden Facebook en verschillende andere gerelateerde sites een langdurige storing, die ongeveer zes tot zeven uur duurde. Na honderdduizenden rapporten over de hele wereld heeft Facebook het probleem maandagmiddag aangepakt en opgemerkt dat wijzigingen aan de backend van zijn systemen de primaire oorzaak van de storing waren.

Image
Image

"Onze technische teams hebben ontdekt dat configuratiewijzigingen op de backbone-routers die het netwerkverkeer tussen onze datacenters coördineren, problemen veroorzaakten die deze communicatie onderbraken… Deze verstoring van het netwerkverkeer had een trapsgewijze effect op de manier waarop onze datacenters communiceren, onze diensten stopzetten", schreef Santosh Janardhan, vice-president infrastructuur bij Facebook, in de verontschuldiging.

Image
Image

De storing volgde op het interview van zondagavond met Frances Haugen, een voormalige Facebook-medewerker die naar buiten kwam over de praktijken van het bedrijf en hoe het haatdragende en giftige verhalen bestendigt om de betrokkenheid te vergroten.

Facebook zegt dat het van mening is dat de enige oorzaak van de storing de wijzigingen waren die zijn aangebracht in het routersysteem dat het gebruikt om netwerkgegevens te coördineren, en dat er geen bewijs is dat gebruikersgegevens daardoor op enigerlei wijze zijn aangetast.

Aanbevolen: