Wat is een JPG (JPEG)-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een JPG (JPEG)-bestand?
Wat is een JPG (JPEG)-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een JPG/JPEG-bestand is een afbeeldingsbestand.
  • Open er een met een browser of afbeeldingsviewer, zoals IrfanView.
  • Converteer naar PNG, SVG, PDF, enz. met een beeldconversietool zoals Convertio.

Dit artikel legt uit wat JPG- en JPEG-bestanden zijn en hoe ze verschillen van andere afbeeldingsindelingen, hoe u er een opent en welke programma's er een kunnen converteren naar een ander afbeeldingsformaat zoals SVG,-g.webp

Wat is een-j.webp" />

Een JPG- of JPEG-bestand (beide uitgesproken als "jay-peg") is een afbeeldingsbestand. Hoewel sommige JPG-afbeeldingsbestanden de.jpg-bestandsextensie gebruiken en andere.jpgG, zijn ze allebei van hetzelfde type bestand.

Sommige JPEG-afbeeldingsbestanden gebruiken de.jpg-bestandsextensie, maar dat is niet erg gebruikelijk. JFIF-bestanden zijn JPEG File Interchange Format-bestanden die ook JPEG-compressie gebruiken, maar ze zijn niet zo populair als JPG-bestanden.

Hoe een JPG- of JPEG-bestand te openen

JPG-bestanden worden ondersteund door alle afbeeldingsviewers en -editors. Het is het meest geaccepteerde beeldformaat.

Je kunt JPG-bestanden openen met je webbrowser, zoals Chrome of Firefox (lokale JPG-bestanden naar het browservenster slepen), en ingebouwde Microsoft-programma's zoals de fotoviewer en Paint-toepassing. Als u een Mac gebruikt, kunnen Apple Preview en Apple Photos het JPG-bestand openen.

Image
Image

JPG-bestanden worden veel gebruikt omdat het compressie-algoritme de grootte van het bestand aanzienlijk verkleint, waardoor het ideaal is voor delen, opslaan en weergeven op websites. Deze JPG-compressie vermindert echter ook de kwaliteit van de afbeelding, wat merkbaar kan zijn als deze sterk is gecomprimeerd.

IrfanView, Adobe Photoshop, GIMP en eigenlijk elk ander programma dat afbeeldingen bekijkt, inclusief online services zoals Google Drive, ondersteunen ook JPG-bestanden.

Mobiele apparaten bieden ook ondersteuning voor het openen van JPG-bestanden, wat betekent dat je ze in je e-mail en via sms-berichten kunt bekijken zonder dat je een specifieke JPG-weergave-app nodig hebt.

Sommige websites en programma's herkennen een afbeelding mogelijk niet als een JPEG-afbeeldingsbestand, tenzij het de juiste bestandsextensie heeft. Sommige standaard afbeeldingseditors en viewers openen bijvoorbeeld alleen.jpg-bestanden en weten niet dat het.jpgG-bestand dat u hebt hetzelfde is. In die gevallen kunt u het bestand gewoon hernoemen om de bestandsextensie te krijgen die het programma begrijpt.

Een JPG- of JPEG-bestand converteren

Er zijn twee manieren om JPG-bestanden te converteren. U kunt de afbeeldingsviewer of -editor gebruiken om het op te slaan in een nieuwe indeling (ervan uitgaande dat die functie wordt ondersteund) of het JPG-bestand in een afbeeldingsconversieprogramma steken.

FileZigZag is bijvoorbeeld een online JPG-converter die het bestand kan opslaan in een aantal andere formaten, waaronder PNG, TIF/TIFF, GIF, BMP, DPX, TGA, PCX en YUV.

Een andere heel eenvoudige optie is een applicatie genaamd Resizing.app, en er is een Chrome-extensie als je van plan bent veel conversies uit te voeren. Uitvoerformaten zijn onder andere PNG, TIFF, WEBP en BMP.

Je kunt zelfs JPG-bestanden converteren naar een MS Word-formaat zoals DOCX of DOC met Zamzar, wat vergelijkbaar is met FileZigZag omdat het het JPG-bestand online converteert. Het slaat ook-j.webp

Als u alleen een JPG-bestand in een Word-document wilt invoegen, hoeft u het bestand niet naar een MS Word-bestandsformaat te converteren. In feite zorgt zo'n conversie niet voor een erg goed opgemaakt document. Gebruik in plaats daarvan de ingebouwde "insert"-optie van Word om de-j.webp

Open het JPG-bestand in Microsoft Paint en gebruik het File > Save as menu om het te converteren naar BMP, DIB, PNG, TIFF, enz. De andere hierboven genoemde JPG-viewers en -editors ondersteunen vergelijkbare menu-opties en uitvoerbestandsindelingen.

Het gebruik van de Convertio-website is een manier om-j.webp

Bottom Line

Sommige bestandsindelingen gebruiken bestandsextensies die op.jpg-bestanden lijken, maar in feite niets met elkaar te maken hebben. Voorbeelden zijn JPR (JBuilder Project of Fugawi Projection), JPS (Stereo JPEG Image of Akeeba Backup Archive) en JPGW (JPEG World).

Is-j.webp" />

Dus, is er enig verschil tussen JPEG en JPG? De bestandsformaten zijn identiek, maar één heeft een extra letter. Echt, dat is het enige verschil.

Zowel-j.webp

Net als HTM- en HTML-bestanden, was de officiële bestandsextensie JPEG toen het JPEG-formaat voor het eerst werd geïntroduceerd (met vier letters). Windows had op dat moment echter de eis dat alle bestandsextensies niet groter mochten zijn dan drie letters, daarom werd-j.webp

Wat er gebeurde was dat beide bestandsextensies op beide systemen werden gebruikt, en toen veranderde Windows de vereisten om langere bestandsextensies te accepteren, maar-j.webp

Hoewel beide bestandsextensies bestaan, zijn de formaten exact hetzelfde en kunnen beide worden hernoemd naar de andere zonder verlies van functionaliteit.

FAQ

    Hoe open ik een JPG-Large-bestand?

    JPG-Grote bestanden zijn afbeeldingsbestanden die Google Chrome maakt wanneer een Twitter-gebruiker een afbeelding opslaat door deze naar zijn bureaublad te slepen; ze kunnen ook worden gemaakt wanneer een gebruiker met de rechtermuisknop op een afbeelding op Twitter klikt en deze vervolgens op zijn bureaublad opslaat.jpg-Large-bestanden hebben hetzelfde formaat als JPG- of JPEG-bestanden. Wijzig hun bestandsextensie door "groot" te verwijderen en open het bestand vervolgens zoals elke JPG- of JPEG-afbeelding.

    Hoe open ik een beschadigd JPG- of JPEG-bestand?

    Een JPG- of JPEG-bestand kan beschadigd raken wanneer het systeem wordt afgesloten tijdens bestandsoverdracht, als er iets onverwachts gebeurt tijdens het delen, wanneer een headerbestand beschadigd raakt en verschillende andere redenen. Om een beschadigd of beschadigd JPG- of JPEG-bestand te openen, probeert u het bestandsformaat te wijzigen en kijkt u of dit het probleem oplost. U kunt ook proberen de beschadigde JPEG te openen in een programma zoals Paint en de afbeelding vervolgens op te slaan in een ander bestandsformaat. Het openen van het corrupte bestand in een afbeeldingseditor, zoals Photoshop, kan ook de beschadigde JPEG repareren.

    Hoe open ik een JPG- of JPEG-bestand in Photoshop?

    Om een -j.webp

    File > Open, navigeert u naar het bestand en dubbelklikt u op selecteer en open het. U kunt het bestand ook vanuit de map die het bevat naar het Photoshop-pictogram in uw dock (macOS) slepen of met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Photoshop kiezen in het Open With-menu (macOS of pc).

Aanbevolen: