Hoe Tetris 99 te spelen op Nintendo Switch

Inhoudsopgave:

Hoe Tetris 99 te spelen op Nintendo Switch
Hoe Tetris 99 te spelen op Nintendo Switch
Anonim

Tetris 99 is een officiële Tetris-game voor Nintendo Switch. Deze versie van Tetris on Switch is uitgebracht als een gratis titel voor alle Nintendo Switch Online-abonnees en biedt een online multiplayer-modus voor 99 spelers.

Je kunt Tetris 99 downloaden in de Nintendo eShop. Een Nintendo Switch Online-lidmaatschap is vereist om de online multiplayer-modus te spelen.

Image
Image

Wat is Tetris 99?

Tetris 99 is gebaseerd op het klassieke puzzelspel Tetris, dat algemeen populair werd toen het in 1989 op de Nintendo Game Boy debuteerde. Verschillende Tetris-spellen hebben geëxperimenteerd met online multiplayer-modi. Tetris 99 is de eerste in de franchise die online wedstrijden met maar liefst 99 mensen ondersteunt.

In dat opzicht is Tetris 99 vergelijkbaar met populaire Battle Royale-videogames zoals Fortnite, waarin spelers ook tegen elkaar strijden om als laatste over te blijven. Hoewel de meeste Battle Royale-spellen actietitels zijn, wordt Tetris 99 vaak een Battle Royale-puzzelspel genoemd.

Een paar maanden nadat Tetris 99 werd uitgebracht, werden verschillende offline modi toegevoegd als downloadbare inhoud (DLC). De Big Block DLC-bundel voegt traditionele lokale multiplayer-modi toe voor maximaal acht spelers op één Nintendo Switch en een verscheidenheid aan uitdagende modi voor solo-spelers.

Waar Tetris 99 te downloaden

Tetris 99 is gratis verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch. De Big Block DLC kan worden gekocht op de productpagina van de hoofdtitel in de eShop.

Je kunt ook een fysiek exemplaar van Tetris 99 kopen in winkels of online. Deze versie van de game bevat de online Battle Royale-modus en alle inhoud van de Big Block DLC. De game en de bijbehorende DLC zijn ook verkrijgbaar via de officiële Tetris 99-website.

Tetris 99 is exclusief voor de Nintendo Switch en is nergens anders verkrijgbaar. Alle smartphone-apps of internetdownloads met de naam Tetris 99 zijn waarschijnlijk nep en kunnen gevaarlijke malware of virussen bevatten.

Bottom Line

Een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap is vereist om bijna alle online videogames en -modi op de Nintendo Switch, Switch Lite of Switch (OLED-model) te spelen, inclusief de Tetris 99 Battle Royale-puzzelmodus. Als je je Nintendo Switch Online-lidmaatschap opzegt, kun je geen van de Tetris 99 online multiplayer-modi spelen.

Hoe Tetris 99 te spelen

Het doel in Tetris 99 is hetzelfde als in andere versies van Tetris. Als blokken (officieel Tetriminos genoemd) van de bovenkant van het scherm vallen, moet je de blokken verplaatsen met de richtingsknoppen en volledige horizontale lijnen vormen.

Wanneer een horizontale lijn wordt gevormd, verdwijnt die lijn van Tetriminos en gaan de resterende blokken naar beneden om hun plaats in te nemen. Naarmate je rijen blokken opruimt, verdien je punten en kom je geleidelijk door hogere niveaus, die meer blokken met hogere snelheden laten vallen. Als je er niet in slaagt om volledige lijnen te vormen, stapelen je Tetriminos zich op en bereiken ze uiteindelijk de bovenkant van het scherm. Als dit gebeurt, is het spel voorbij.

Image
Image

Tik op Up op de D-pad om blokken sneller te laten vallen als je ze eenmaal hebt opgesteld. Deze manoeuvre, ook wel een harde val genoemd, kan de zaken dramatisch versnellen.

Tetris 99 Multiplayer-opties

In multiplayer-spellen worden de Tetriminos die je verwijdert naar het scherm van een tegenstander geteleporteerd en hun blokken hoger duwen, waardoor hun kansen om te verliezen toenemen (en dus je kansen om te winnen verbeteren). Deze bloktoewijzing is standaard willekeurig, maar je kunt handmatig selecteren welke spelers je weggegooide Tetriminos ontvangen.

Gebruik de linker joystick om handmatig een andere speler te targeten, of tik op de rechter joystick om uit de volgende opties te kiezen:

  • Random: Stuur je gewiste blokken naar een willekeurige speler.
  • K. O.s: stuur je blokken naar spelers die bijna verliezen.
  • Badges: stuur je blokken naar de speler met de meeste K. O. badges.
  • Attackers: Stuur blokkades naar spelers die zich op jou richten.

K. O. badges worden toegekend wanneer je andere spelers verslaat door ze blokken te sturen. Als je iemand verslaat, krijg je hun badges. Hoe meer badges je hebt, hoe krachtiger je aanvallen worden.

Bottom Line

De meeste extra offline modi in Tetris 99 zijn identiek aan de online Battle Royal-modus. Het enige verschil is dat deze modi computergestuurde spelers bevatten in plaats van echte online tegenstanders. Een uitzondering is de Marathon-modus, die speelt als de originele Tetris zonder tegenstanders of targetingvereisten.

Wat is een T-Spin in Tetris?

Tijdens het spelen van Tetris is het mogelijk om blokken snel naar links of rechts te schuiven als ze vallen, waardoor blokken op plaatsen worden gedrukt waar ze normaal niet zouden passen. Soms is een last-minute rotatie nodig om ze op hun plaats te krijgen.

Als deze truc wordt gedaan met een T-blok (de Tetrimino die eruitziet als de letter T), wordt de zet een T-spin genoemd. T-spins zijn populair bij Tetris-spelers, omdat ze meestal een beetje oefening vergen om uit te voeren vanwege de uitdagende vorm van het T-blok.

Het perfectioneren van de T-Spin is niet vereist om een professionele Tetris-speler te zijn of zelfs maar om wedstrijden te winnen. Toch kan het handig zijn om uit de file te komen als de beschikbare plaatsen vol beginnen te raken.

Aanbevolen: