Waarom rechtbanken zich richten op slimme assistenten boven privacy

Inhoudsopgave:

Waarom rechtbanken zich richten op slimme assistenten boven privacy
Waarom rechtbanken zich richten op slimme assistenten boven privacy
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google ligt onder vuur omdat het zijn slimme assistent toestaat om gesprekken op te nemen zonder dat gebruikers het weten.
  • Experts zeggen dat een rechtszaak tegen Google een teken is van de groeiende aandacht van grote technologiebedrijven en hun privacypraktijken.
  • De beste manier om uw gegevens te beschermen, is door de privacy-instelling op uw apparaat aan te passen.
Image
Image

Je smartphone luistert mogelijk naar meer dan je weet.

Google wordt geconfronteerd met een rechtszaak waarin het bedrijf wordt beschuldigd van het opnemen van gesprekken van mensen die per ongeluk de Voice Assistant op hun telefoons activeren. Experts zeggen dat slimme assistenten een potentiële privacynachtmerrie zijn.

"Beschouw spraakgestuurde assistenten als leden van uw huishouden, met één groot verschil - in tegenstelling tot andere levende leden van uw huishouden, besteden deze assistenten constant aandacht aan u - en vergeten ze niet, " Pankaj Srivastava, een privacy-expert en CEO van het managementadviesbureau PracticalSpeak, zei in een e-mailinterview. "Wat kan er mis gaan?"

Telefoons spioneren?

Een voorgestelde class-action rechtszaak beweert dat Google en het moederbedrijf Alphabet Inc. de privacywetten hebben geschonden. Google Assistent reageert op zinnen als 'Hey Google' of 'Oké Google'. Maar de aanklagers zeiden dat Google niet het recht had om hun gesprekken te gebruiken voor gerichte advertenties toen de Google Assistent verkeerd opvatte wat ze zeiden om de software te activeren.

Google stelt dat de eisers niet hebben aangetoond dat ze schade hebben geleden of dat het contractuele garanties heeft geschonden.

Image
Image

Srivastava gelooft niet in het argument van Google dat het verzamelen van gegevens slechts een vergissing is.

"Op voorhand zijn over het beleid voor het verzamelen en gebruiken van gegevens kan een bedrijf helpen een reputatie op te bouwen als een merk dat een 'goede speler' is", zei hij. "Bedrijven moeten privacy echter inbedden als onderdeel van hun bedrijfsmodel zelf. De huidige focus voor bedrijven was om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen, zodat ze de voorspellende kracht van hun diensten kunnen blijven verbeteren door middel van AI en deep learning."

Machine learning en AI zijn een integraal onderdeel van het succes van slimme assistenten, en ze hebben een enorme honger naar data, zei Srivastava.

"Hoe meer gegevens ze krijgen, hoe beter (en sneller) ze leren over onze voorkeuren, zodat bedrijven als Google, Facebook en Apple onze aankopen en nieuwsfeeds kunnen blijven aanpassen en zelfs onze voorkeuren kunnen voorspellen, " voegde hij eraan toe.

Het is niet alleen Google die juridische stappen kan ondernemen tegen slimme assistenten. De gegevensverzamelings- en verwerkingspraktijken van Alexa en andere slimme assistenten zullen zeker meer onder de loep worden genomen na de uitspraak van de rechter dat de voorgestelde class-action-zaak tegen Google kan doorgaan, zei Attila Tomaschek, een onderzoeker bij de website ProPrivacy, in een e-mail interview.

"Telkens wanneer er iets gebeurt en slimme assistenten in de negatieve schijnwerpers komen te staan, of het nu gaat om juridische stappen of een storing of verkeerd gebruik van gegevens of iets anders, neemt de controle vanuit alle hoeken toe - en niet alleen voor het apparaat of de fabrikant in kwestie, maar voor de technologie in het algemeen, "voegde hij eraan toe.

"Dit geldt natuurlijk vooral voor de grote spelers zoals Google en Amazon. Als de een in een negatief daglicht komt te staan, zal de ander zeker ook wat van de hitte voelen."

Hoe u uw privacy kunt beschermen

Je bent niet hulpeloos om privacy te handhaven, zeggen experts. Slimme assistenten worden geleverd met een groot aantal privacy-instellingen die gebruikers kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en het gewenste niveau van vertrouwelijkheid, zei Tomaschek.

Op voorhand zijn over het beleid voor gegevensverzameling en gebruik kan een bedrijf helpen een reputatie op te bouwen als een merk dat een 'goede speler' is.

Gebruikers kunnen hun apparaten doorgaans instellen om hun spraakopnamen niet op te slaan en kunnen hun opnamen op elk gewenst moment laten verwijderen. Je kunt ook op elk moment de luister- en opnamefunctionaliteit op je apparaten uitschakelen, om er zeker van te zijn dat ze niet luisteren of iets opnemen.

Een goede manier om uw gegevens te beschermen, is door uw apparaten alleen in te stellen om te luisteren wanneer u actief op een specifieke knop op het apparaat drukt, zei Tomaschek.

"Hoewel dit niet zo handig is als het gebruik van een spraakopdracht om een apparaat te activeren, maar voor gebruikers die hun privacy op prijs stellen, is het een kleine concessie om te doen," voegde hij eraan toe.

Om het wat handiger te maken, kunnen gebruikers kiezen voor een apparaat waarmee ze het apparaat kunnen activeren met een afstandsbediening of hun telefoon.

"Op die manier hoeven ze niet fysiek naar het apparaat te gaan om het te activeren, terwijl ze tegelijkertijd zowel privacy als gemak behouden", zei Tomaschek.

Aanbevolen: