Waarom VR niet klaar is voor esports

Inhoudsopgave:

Waarom VR niet klaar is voor esports
Waarom VR niet klaar is voor esports
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtual reality zal waarschijnlijk niet snel veel indruk maken in de groeiende esports-industrie.
  • Streamingdiensten zullen waarschijnlijk meer betrokken raken bij esports, zeggen sommige waarnemers.
  • Snellere mobiele connectiviteitsopties zoals 5G en 5G Ultra-Wideband milliwave-technologie zullen naar verwachting de esports-industrie een boost geven en fans in staat stellen om onderweg te kijken, zeggen waarnemers.
Image
Image

Virtual reality is nog niet helemaal klaar voor primetime in esports, zeggen sommige experts.

Virtual reality en augmented reality kunnen spelers en fans in staat stellen om nauwer met het spel om te gaan, zeggen voorstanders. De release van meer capabele virtual reality-headsets zoals de Oculus Quest 2 wekt meer interesse in VR. Maar VR-technologie heeft niet de impact die werd verwacht in esports.

“Mensen verwachtten dat VR een centralere rol zou spelen in entertainment, maar het zal geen grote sprong maken totdat er meer titels zijn en de hardware toegankelijker wordt”, zegt Yaniv Sherman, senior vice president en hoofd van VS bij gaminggroep 888 Holdings, zei in een e-mailinterview. “In tegenstelling tot consoles die een one-stop-shop voor entertainment proberen te worden, denk ik dat VR het potentieel heeft om groter te worden dan dat. Hoewel wedden op esports een aanvullende ervaring is om ernaar te kijken, moet VR ook sport aanvullen, op het kruispunt tussen sociaal en virtueel.”

Pandemie stimuleert interesse in esports

Esports groeien snel, aangewakkerd door toegenomen belangstelling, veel geld en mensen die tijdens de pandemie meer tijd thuis doorbrengen. Volgens één schatting zal het totale aantal esports-kijkers naar verwachting groeien van 454 miljoen kijkers in 2019 tot 646 miljoen in 2023.

Streamingdiensten zullen waarschijnlijk ook meer betrokken raken bij esports, zeggen sommige waarnemers. "AI en streamingdiensten die samengaan met esports en andere sporten zullen op een bepaald moment in de nabije toekomst een nieuwe consumentenervaring creëren", zei Sherman. "Hoewel we bedrijven als Netflix nu al zien convergeren naar andere diensten, heeft het de esports nog niet bereikt en ik verwacht dat dit in de nabije toekomst zal veranderen."

Image
Image

Het probleem met VR is dat de huidige focus ligt op het maken van headsets waarmee mensen fysiek met software kunnen omgaan. Dat is niet waar fans naar op zoek zijn, zeggen sommige waarnemers.

"Velen verwarren de aantrekkingskracht van games met de wens om fysiek deel te nemen aan de activiteiten die de games simuleren", zei Hai Ng, de CEO van esports-adviesbureau Spawn Point, in een e-mailinterview. “De adoptie van VR zal inhoudsgestuurd zijn, niet alleen omdat het een betere simulatie kan opleveren.”

5G laat je op meer plaatsen naar esports kijken

Snellere mobiele connectiviteitsopties zoals 5G en 5G Ultra-Wideband milliwave-technologie zullen naar verwachting de esports-industrie een boost geven en fans in staat stellen om onderweg te kijken, zeggen waarnemers. Maar "esports is geen 'bleeding edge'-industrie", zei Ng. "Als competitieve sportactiviteit zijn stabiliteit en acceptatie belangrijke pijlers; 'nieuwe technologieën' zijn niet altijd leuk."

Esports wint aan populariteit door de pandemie, beweren sommigen. "In 2020 zette de hele industrie de volgende stap door virtueel te gaan toen er geen andere sportevenementen beschikbaar waren", zei Sherman.

"Ze stonden centraal in de wereld van entertainment en sportweddenschappen. Het is weer afgenomen toen traditionele sporten terugkeerden, maar het groeitraject zal niet stoppen zolang er meer titels beschikbaar komen - meer titels en meer weddenschappen zullen kom hand in hand."

“Mensen verwachtten dat VR een centralere rol zou spelen in entertainment, maar het zal pas een enorme sprong maken als er meer titels zijn en de hardware toegankelijker wordt.

De vraag blijft of esports zijn populariteit zal zien achterblijven zodra alle niet-virtuele sporten worden hervat wanneer de pandemie van het coronavirus afneemt. "Vanuit het perspectief van de fans werden [ze] aangetrokken door het gebrek aan andere sportinhoud. Sommigen zullen ook blijven, omdat ze een voorproefje hebben gekregen van de competitieve actie en inhoud", zei Ng. "De pandemie hielp het stigma dat ze misschien hadden te doorbreken, waardoor esports en games werden gecategoriseerd als kinderdingen."

Colleges nemen kennis van de toenemende populariteit van esports. Lucratieve beurzen zijn beschikbaar voor top esports-spelers. En het Fashion Institute of Technology in New York heeft onlangs een programma aangekondigd dat is ontworpen voor studenten om de industrie te verkennen. De cursus biedt een reeks projectgebaseerde activiteiten en opdrachten die de basisprincipes van game-ontwerp, marketing en projectbeheer analyseren.

Geavanceerde technologie drijft veel sectoren van de economie aan, maar het is onwaarschijnlijk dat esports daar een van zal zijn. Het enige wat je nodig hebt is een goede monitor en een degelijke breedbandverbinding om achterover te leunen en te kijken.

Aanbevolen: