Hoe u uw iPhone-toetsenbord kunt laten trillen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone-toetsenbord kunt laten trillen
Hoe u uw iPhone-toetsenbord kunt laten trillen
Anonim

Wat te weten

  • Download Gboard. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden > Nieuw toetsenbord toevoegen > Gboard > Gboard > Volledige toegang toestaan.
  • Open de Gboard-app en tik op Toetsenbordinstellingen > Haptische feedback inschakelen bij het indrukken van een toets.
  • Wanneer u het toetsenbord in een app gebruikt, tikt u op het globe-pictogram linksonder om Gboard te selecteren en begint u met trillen te typen.

Dit artikel bevat instructies voor het laten trillen van een toetsenbord via haptische feedback op een iPhone.

Wat is een haptiek op de iPhone?

Als je typt op het toetsenbord van je iPhone, hoor je mogelijk een klikgeluid als je op elke toets drukt. Dit wordt haptische feedback genoemd.

Haptics zijn de op aanraking gebaseerde reacties die uw apparaat levert wanneer u met het scherm communiceert. U kunt bijvoorbeeld uw iPhone voelen trillen wanneer u op een afbeelding tikt en deze vasthoudt om deze te openen.

Veel mensen houden van het trillingseffect dat ze krijgen door op toetsen op het toetsenbord van hun apparaat te drukken, maar dit is meestal alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. Er is momenteel geen ingebouwde functie om het op de iPhone in te schakelen.

Bottom Line

Een tijdelijke oplossing is om een toetsenbord van derden te installeren om het standaard iOS-toetsenbord te vervangen. Er zijn er een paar om uit te kiezen, maar Gboard van Google is een goede keuze vanwege zijn geweldige reputatie en omdat het een van de weinige is die deze functie gratis aanbiedt.

Hoe u toetsenbordtrillingen op uw iPhone kunt inschakelen

Opmerking

Aangezien de nieuwste iOS-versie momenteel geen haptische trillingen voor het toetsenbord ondersteunt, moet je een toetsenbord van derden gebruiken dat deze functie ondersteunt. We raden Google's Gboard aan.

  1. Download de Gboard iOS-app naar uw apparaat.
  2. Open je apparaatinstellingen en tik op Algemeen.
  3. Scroll naar beneden en tik op Toetsenbord.
  4. Tik op Toetsenborden.

    Image
    Image
  5. Tik op Nieuw toetsenbord toevoegen.
  6. Tik op Gboard.
  7. Tik nogmaals op Gboard.

    Image
    Image
  8. Tik Volledige toegang toestaan > Toestaan.
  9. Open de Gboard-app en tik op Toetsenbordinstellingen.

  10. Scroll naar beneden en tik op de knop naast Schakel haptische feedback in bij het indrukken van een toets zodat deze blauw wordt. Het zou de enige standaardinstelling moeten zijn die is uitgeschakeld.

    Image
    Image
  11. Je kunt nu de toetsenbordtrilling testen door een app te openen die het toetsenbord gebruikt (zoals Notities of Berichten). Tik op het globe-pictogram linksonder op het toetsenbord en houd het ingedrukt om Gboard te selecteren. Typ iets om uw apparaat te voelen trillen terwijl u op elke toets drukt.

    Image
    Image

    Tip

    Je kunt terugkeren naar het gebruik van het standaard iOS-toetsenbord zonder je Gboard-app te verwijderen. Tik en houd het globe pictogram linksonder op het toetsenbord ingedrukt en selecteer Uw taal (uw land).

Hoe zet ik het trillen uit als ik mijn iPhone aanraak?

Als u het trileffect op uw iPhone wilt uitschakelen, gaat u naar de instellingen van uw apparaat en tikt u op Toegankelijkheid > Touch en tikt u opVibration zodat de knop van blauw naar grijs verandert. Hiermee worden alle trillingen op je iPhone uitgeschakeld.

Hoe verander ik de trillingsintensiteit op mijn iPhone?

Je kunt de tijd wijzigen die je iPhone nodig heeft om een trillingsrespons af te geven, maar je kunt de intensiteit van de trilling niet veranderen. Tik in uw apparaatinstellingen op Toegankelijkheid > Touch > 3D Touch of Haptic Touch > en selecteer vervolgens Fast of Slow U kunt de aanraakduur testen door op de afbeelding te tikken en vast te houden die wordt weergegeven onder Snel en Langzaam instellingen.

FAQ

    Hoe verander ik het toetsenbord op een iPhone?

    Als u een toetsenbord wilt toevoegen of wijzigen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord, tik op Nieuw toetsenbord toevoegen en kies vervolgens een toetsenbord uit de lijst. Om een toetsenbord te verwijderen, tikt u op Bewerken en vervolgens op het minteken Om tijdens het typen naar een ander toetsenbord te gaan, houdt u deingedrukt. smiley face icoon of de globe , afhankelijk van wat je ziet, tik dan op een ander toetsenbord.

    Hoe verander ik de toetsenbordkleur op mijn iPhone?

    Je hebt een paar opties als je het uiterlijk van het toetsenbord van je iPhone wilt veranderen. Je kunt je iPhone in de donkere modus zetten om je toetsenbord in donkergrijs met witte letters te veranderen. Ga hiervoor naar het Configuratiescherm, houd de helderheidsindicator ingedrukt en tik vervolgens op Donkere modus (Houd er rekening mee dat sommige apps t ondersteunt de kleurverandering van het toetsenbord.) Als u een app van derden installeert, zoals Gboard (hierboven vermeld), kunt u de kleur van uw toetsenbord aanpassen.

    Hoe maak ik het toetsenbord groter op een iPhone?

    Hoewel Apple geen officiële manier heeft om een groter toetsenbord in te schakelen, zijn er enkele oplossingen. Ten eerste kunt u Display Zoom inschakelen. Ga naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Bekijken Selecteer Zoomeden tik vervolgens op Set > Gebruik ingezoomd Alles op uw scherm wordt vergroot, inclusief het iPhone-toetsenbord. Een andere optie is om een toetsenbord van een derde partij te installeren, zoals ReBoard, met een optie om de toetsenbordgrootte op te schalen.

Aanbevolen: