Gameplayvideo's opnemen en produceren

Inhoudsopgave:

Gameplayvideo's opnemen en produceren
Gameplayvideo's opnemen en produceren
Anonim

Wat te weten

  • Deel je gameplay met de wereld, krijg feedback over je vaardigheden en ruil videogameverhalen via een Let's Play (LP)-video op YouTube.
  • Gebruik een video-opnameapparaat zoals Elgato Game Capture HD60 of AverMedia Live Gamer Portable en zorg voor een echt goede microfoon.
  • Je hebt geen high-end gamecomputer nodig, maar je hebt wel meer dan 4 tot 8 GB RAM en veel opslagruimte op de harde schijf nodig.

Deze gids laat je zien wat je nodig hebt om Let's Play-gamevideo's van hoge kwaliteit op te nemen en biedt enkele stapsgewijze instructies voor het opnemen en bewerken ervan.

Als we 'videogamecontent voor YouTube' zeggen, hebben we het over beelden zoals 'Red vs. Blue' van Rooster Teeth, Achievement Hunter-video's, Game Grumps en 'Two Best Friends Play' van TheSw1tcher, om maar iets te noemen een paar.

Kies een spel om op te nemen

Je eerste stap bij het maken van een Let's Play-video ligt voor de hand: de juiste game kiezen om op te nemen. Als je je gamevideo maakt voor de lol en om met een paar anderen te delen, kies je waarschijnlijk je favoriete games. Als je echter van plan bent inkomsten te genereren met je video's, moet je nadenken over welke games de aandacht trekken en een publiek trekken.

De games die je zelf speelt, moeten op de een of andere manier visueel interessant zijn, zelfs als het bijvoorbeeld gaat om hoe verschrikkelijk de graphics zijn. U wilt games vermijden die erg repetitief zijn, omdat deze uw kijkers kunnen vervelen.

Bij extreem populaire games zijn veel video's op YouTube aan hen gewijd, tot het punt dat YouTube er zo vol van is. Nieuwe gameplay-video's van Minecraft, bijvoorbeeld, zullen om twee redenen heel moeilijk worden opgemerkt. Ten eerste wordt je Minecraft-video geconfronteerd met concurrentie van duizenden, zo niet tienduizenden (of zelfs meer) andere Minecraft-video's die er zijn. Het is erg moeilijk om opgemerkt te worden in deze zee van video's.

Ten tweede, met verzadiging, komt er onvermijdelijk vermoeidheid van het publiek. Een frisse kijk op een game als deze kan moeilijk te vinden zijn en mensen worden er moe van.

Kies een video-opnameapparaat

Een van de belangrijkste onderdelen van de hardware die je nodig hebt, vooral als je opneemt vanaf een console zoals een PlayStation 4 of Xbox One, is een video-opnameapparaat. Hiermee kun je de video-uitvoer van het spel opnemen en het videobestand op je computer opslaan.

Sommige gameconsoles hebben beveiligingen die het iets moeilijker maken om je gameplay op te nemen. Zorg ervoor dat u leest wat uw video-opnameapparaat te zeggen heeft over uw console om er zeker van te zijn dat u over alle juiste hardware- en softwarecomponenten beschikt die nodig zijn om de video op te nemen. Bekijk ook een volledige gids voor de basisprincipes van het vastleggen van gamevideo's voor YouTube.

Er zijn veel video-opnameapparaten beschikbaar om uit te kiezen. Populaire opties zijn onder meer:

  • Elgato Video Capture
  • AVerMedia AVerCapture HD
  • Hauppauge video-opnameapparaat
  • DIGITNOW! HD Game Capture

Sommige video-opnameapparaten ondersteunen een microfoon voor live commentaar. Typen videoverbindingen omvatten in de meeste gevallen HDMI, met enkele ondersteunende component- of composietverbindingen. De opnamekwaliteit, met name voor het produceren van YouTube-video's, is redelijk gelijk bij alle.

Alle hierboven genoemde apparaten kunnen de gameplay-beelden van je console opnemen, zelfs in 1080p. Hoge prestaties brengen echter een prijs met zich mee, en een fatsoenlijke opname-eenheid kan u overal van $ 90 tot $ 150 of meer opleveren voor de beste eenheden.

Kies een microfoon en audio-accessoires

Als je je eigen audiocommentaar aan je video wilt toevoegen, heb je een microfoon nodig. U kunt een interne microfoon op uw computer of de microfoon op een gamingheadset gebruiken; als u echter betere, professioneler klinkende audio wilt, wilt u een USB-microfoon.

Een populaire keuze onder podcasters en veel videoproducenten op YouTube is Blue's Snowball-microfoon voor ongeveer $ 70. Je kunt ook de kwaliteit verhogen en voor de Yeti Studio gaan, ook van Blue, voor ongeveer $ 150. Hoewel elke microfoon audio opneemt, krijgt u meestal een betere kwaliteit met een duurder apparaat.

We raden aan om je stemgeluid apart van je video op te nemen. Hoewel je met video-opnamesoftware ook spraakaudio kunt opnemen, geeft het afzonderlijk opnemen van je commentaar met Audacity-software je meer controle en opties tijdens het bewerkingsproces.

Optioneel accessoire: popfilter

Een popfilter (ook wel pop-guard, pop-schild en pop-scherm genoemd) is een eenvoudig filter dat aan je microfoon wordt bevestigd om de knallende geluiden te voorkomen die kunnen worden veroorzaakt wanneer snel bewegende lucht de microfoon raakt wanneer je ben er in aan het praten. Ze verspreiden en buigen de ruisende lucht af die wordt veroorzaakt door het uitspreken van geluiden als 'p'. Popfilters kunnen er ook voor zorgen dat er geen speeksel op je microfoon komt.

Pop-filters zijn er in verschillende soorten, van schuimdoppen die over je microfoon passen tot nylon of metalen schijven die tussen de microfoon en je mond zitten. De kosten variëren, maar zijn over het algemeen betaalbaar. Zelfs goedkopere popfilters kunnen je audio-opname verbeteren in plaats van helemaal geen filter te hebben, dus als je budget klein is, ga dan voor een goedkopere.

Als je video's van jezelf opneemt en invoegt terwijl je speelt, zoals met een beeld-in-beeld ingevoegd, wil je de grotere schijfvormige popbeschermers vermijden omdat ze het zicht van je gezicht.

Optioneel accessoire: Mic Boom

Een microfoonarm kan handig zijn, afhankelijk van je opstelling. Het is een verstelbare arm die aan je microfoon kan worden bevestigd en gemakkelijker kan worden gepositioneerd om je stem op te nemen.

Microfoons, pop guards en mic booms zijn vaak gebundeld te vinden die u geld kunnen besparen en u alles geven wat u nodig heeft voor professionele opnames in één pakket.

Zorg ervoor dat uw computer videobewerking aankan

Proberen een video te bewerken op een computer die niet geschikt is voor de videobewerkingstaak kan frustrerend zijn, wat resulteert in traag ladende menu's en traag afspelen van video's. De juiste hardware is cruciaal voor hoogwaardige en efficiënte videobewerking. Als je geduld hebt, kun je misschien rondkomen met goedkope hardware, maar dat is niet altijd waar. Controleer de hardwarevereisten van het programma voordat je iets koopt; overweeg ook om contact op te nemen met andere gamers op online forums voor tips over wat u kunt kopen. Een aantal belangrijke overwegingen zijn:

  • RAM: je hebt geen high-end gamecomputer nodig om sommige video-aanpassingen uit te voeren, maar het is niet ongebruikelijk om meer dan 4 tot 8 GB RAM nodig te hebben voor wat videoverwerking.
  • Harde-schijfruimte: als je game urenlang is of een hoge resolutie heeft (vooral 4K-kwaliteit), of beide, kan het een enorme hoeveelheid opslagruimte in beslag nemen. Overweeg om een andere harde schijf aan te schaffen, zoals een externe harde schijf, als uw hoofdschijf maar een kleine hoeveelheid vrije ruimte heeft.

Snelle internettoegang

De noodzaak van internettoegang is duidelijk, maar een snelle verbinding met een goede bandbreedte wordt aanbevolen. Internetservice citeert vaak de downloadsnelheid, maar het kan zijn dat u de uploadsnelheid niet vindt zoals stoutmoedig wordt geadverteerd. Dit komt omdat uploadsnelheden langzamer zijn - soms aanzienlijk langzamer - dan downloadsnelheden.

Je gaat je gamevideo uploaden, dus de uploadsnelheid is belangrijker voor jou. Het bepa alt hoe lang het duurt voordat je video's van je computer naar YouTube gaan. Als uw maximale uploadsnelheid bijvoorbeeld slechts 5 Mbps (0,625 MBps) is, kan het twee uur duren om een videobestand van 4,5 GB naar YouTube te uploaden.

Video-opname- en bewerkingssoftware

Je video-opnamehardware kan worden geleverd met software voor het opnemen van je game, maar het heeft misschien niet alle functies die je zoekt als je een echt professioneel ogende video wilt maken. Een gratis optie voor het opnemen van video is Open Broadcaster Software (OBS). Dit is een populaire open-sourcetoepassing die is ontworpen voor het vastleggen van games. Je kunt kiezen uit een enorm aanbod van zowel gratis als commerciële videobewerkingssoftware.

Image
Image

Versies van Windows waarop Windows Essentials is geïnstalleerd, kunnen de ingebouwde Microsoft Movie Maker-app gebruiken voor lichte bewerkingen en macOS-gebruikers kunnen iMovie gebruiken. U kunt ook meer geavanceerde (maar niet gratis) software overwegen, zoals VEGAS Pro, Adobe Premiere Pro of MAGIX Movie Edit Pro.

Audio-opname- en bewerkingssoftware

Je kunt een gratis programma zoals Audacity gebruiken om de kleinste details van het geluidsbestand te bewerken en het vervolgens te coderen in het audioformaat dat je video-editor vereist.

Image
Image

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Audacity is misschien wel de meest populaire audiobewerkingssoftware onder YouTubers en podcasters, en met een goede reden; het biedt een groot aantal functies en opties die het opnemen en bewerken van audio heel eenvoudig maken.

Het opnemen van duidelijk en samenhangend commentaar tijdens het live spelen van een game is niet zo eenvoudig als het lijkt en kan even oefenen. Om stiltes of "dode lucht" te voorkomen, kunt u uw audiocommentaar opnemen nadat u de video hebt opgenomen en deze vervolgens samen bewerken.

Het video-opnameapparaat instellen

Een video-opnameapparaat werkt door zichzelf op te nemen in het videosignaal van je spelsysteem naar je tv of monitor. Het apparaat stelt je vervolgens in staat om een computer aan te sluiten, bijvoorbeeld met een USB-kabel, en de video tegelijkertijd naar je computer te sturen, waar de video-opnamesoftware alles opneemt zonder je gamen te verstoren.

Zo sluit je bijvoorbeeld de Elgato Game Capture HD60 S aan op een Xbox One om video op te nemen.

Image
Image
  1. Installeer de Elgato Game Capture-software op je computer.
  2. Sluit een HDMI-kabel aan op de HDMI OUT-poort van de Xbox One.
  3. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de IN-poort op de Game Capture HD60 S.

    Image
    Image
  4. Sluit een tweede HDMI-kabel aan op de OUT-poort op de Game Capture HD60 S.

    Image
    Image
  5. Steek het andere uiteinde van de tweede HDMI-kabel in uw tv of monitor.
  6. Sluit de USB-naar-USB-C-kabel aan op de HD60 S, met behulp van het USB-C-uiteinde.

    Image
    Image
  7. Sluit het andere uiteinde van de USB-kabel aan op een USB 3.0-poort op uw opnamecomputer.
  8. Schakel de Xbox One in.

Audacity gebruiken om achtergrondgeluid te verminderen

Als je je commentaar opneemt, kan je microfoon subtiele achtergrondgeluiden opvangen. Hier is een stap-voor-stap uitleg over het opschonen van een audiotrack in Audacity en het elimineren van achtergrondgeluiden.

  1. Klik op het Opnameapparaat vervolgkeuzemenu en selecteer de microfoon die je gebruikt om je commentaar op te nemen.

    Image
    Image
  2. Klik op het Recording Channels dropdown menu en selecteer 1 (Mono) Recording Channel.

    Image
    Image

    Voor vocale tracks zoals spelcommentaar kun je het beste in mono opnemen in plaats van stereo. Stereo-opnamen verschuiven met uw positie. Dit kan de luisteraar afleiden.

  3. Klik op het Record icoon en start je commentaar. Laat een paar seconden stilte aan het begin van de opname. Als u klaar bent met opnemen, klikt u op de knop Stop.

    Image
    Image
  4. Klik met de linkermuisknop aan het begin van de golfvorm en sleep om alleen de stilte aan het begin van de opname te selecteren (neem geen van uw spraakopnames op in de selectie).

    Image
    Image
  5. Click Effect > Ruisonderdrukking.

    Image
    Image
  6. Klik op Get Noise Profile. Dit samplet het geselecteerde deel van je audiotrack, zodat Audacity het achtergrondgeluid kan opruimen.

    Image
    Image
  7. Selecteer de volledige audiotrack door op de details van de audiotrack links van de golfvorm te klikken.

    Image
    Image
  8. Klik opnieuw op Effect > Ruisonderdrukking. Wijzig geen instellingen in het venster Ruisonderdrukking. Klik op OK.

Als uw video- of audiogegevens in een ander bestandsformaat moeten zijn (u wilt bijvoorbeeld dat de video een MP4- in plaats van een AVI-bestand is of de audio in MP3-formaat in plaats van WAV), probeer dan een gratis bestandsconversieprogramma.

Als je je gameplay-video en je commentaaraudio klaar hebt, is je volgende stap om ze te combineren in een enkel videobestand dat je naar je YouTube-kanaal kunt uploaden. Je kunt dit doen in de videobewerkingssoftware die je hebt gekozen, zoals iMovie, Adobe Premiere of andere software.

Tips voor YouTubers

Wanneer je video's op YouTube publiceert, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden en fouten die je moet vermijden om je video's zichtbaar te houden en mogelijk te houden dat ze je inkomsten opleveren.

Vermijd auteursrechtproblemen

In het verre verleden waren copyrightkwesties een enorm mijnenveld als het ging om het maken van gamevideo's voor YouTube, maar de dingen zijn veranderd. Veel gamebedrijven hebben algemene verklaringen uitgegeven waarmee gamers video's kunnen maken en zelfs inkomsten kunnen genereren, met weinig beperkingen.

Je moet echter nog steeds rekening houden met auteursrechten. Dit geldt met name voor alle muziek die je in je video gebruikt. Zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de geluiden die je video heeft; voeg niet zomaar een nummer toe dat je leuk vindt tijdens de bewerkingsfase zonder de copyrightbeperkingen te controleren. YouTube kan het uit je video verwijderen voordat het is gepubliceerd.

Demonetisering van YouTube

Bovendien, als je video niet voldoet aan de YouTube-servicevoorwaarden, de communityrichtlijnen en het Adsense-programmabeleid, zal er waarschijnlijk inkomsten worden gegenereerd met je video. Als YouTube inkomsten uit uw video genereert, genereert het geen advertentie-inkomsten voor u. Het is duidelijk dat als je geld wilt verdienen met je creatieve gamevideowerk, je wilt voorkomen dat je dit beleid overtreedt en gedemonetiseerd wordt.

Aanbevolen: