Hoe breedband koeien helpt meer melk te produceren

Inhoudsopgave:

Hoe breedband koeien helpt meer melk te produceren
Hoe breedband koeien helpt meer melk te produceren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Melkveehouders gebruiken steeds vaker breedbandtechnologieën om hun kuddes te volgen, maar in sommige plattelandsgebieden kan het moeilijk zijn om snel internet te krijgen.
  • Technologie die melkveehouders gebruiken, omvat apparaten die kunnen bijhouden hoeveel tijd een specifieke koe in hun kudde liggend doorbrengt in vergelijking met hoeveel tijd ze besteden aan bewegen.
  • Rundvee kan worden getraceerd via Bluetooth met een nieuwe technologie die belooft het vee van lokale producenten te volgen van weiland tot bord.
Image
Image

Koeien hebben hooi nodig, maar boeren moeten breedband hebben om de melk te laten stromen.

Gouverneur van Wisconsin, Tony Evers, heeft zich onlangs aangesloten bij een nationale actie voor betere breedbandtoegang in landbouwgebieden om landbouwbedrijven concurrerend te houden. Het is een teken dat moderne landbouw net zo veel draait om robotica en IT als om melkemmers. Melkveehouders maken steeds vaker gebruik van breedbandoplossingen om hun koeien zo veel mogelijk melk te laten produceren.

"Breedband speelt een leidende rol in zoveel dat dagelijks op de boerderij gebeurt", zei David Darr, senior vice president en chief strategy and sustainability officer van de industriegroep Dairy Farmers of America, in een e-mail interview.

Van eenvoudige taken zoals het controleren van het weer of het implementeren van nieuwe technologieën die we als vanzelfsprekend beschouwen - draadloze camera's in stallen om de koeien te bewaken, te beschermen tegen menselijke fouten en veiligheid en beveiliging te bieden - tot complexere taken zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, zoveel van wat we doen is verbonden.”

Karnen om online te gaan

Verbinding maken is een groot probleem in boerenland. Uit een recent onderzoek van Broadband Now blijkt dat 42 miljoen Amerikanen geen toegang hebben tot breedbandinternet, de meeste in landelijke gebieden.

Een van de belangrijkste belemmeringen voor breedband is dat het vaak niet winstgevend is voor de grote internetproviders om landelijke eigendommen op het netwerk aan te sluiten, zei Scott Neuman, een vice-president bij cloudsoftwarebedrijf Calix, in een e-mailinterview.

Breedband is snel net zo noodzakelijk geworden als elektriciteit meer dan 100 honderd jaar geleden was, en deze behoefte werd alleen maar verergerd door de pandemie.

"In veel gevallen zijn lokale elektriciteitscoöperaties tussenbeide gekomen om breedbanddiensten te leveren, net zoals ze landelijke gebieden tijdens de Grote Depressie hebben geëlektrificeerd", voegde hij eraan toe. "Breedband is snel net zo noodzakelijk geworden als elektriciteit meer dan 100 honderd jaar geleden, en deze behoefte werd alleen maar verergerd door de pandemie."

Te midden van de pandemie konden internetproviders investeren in breedbandinitiatieven dankzij de Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security (CARES) Act en het Rural Digital Opportunity Fund (RDOF). En als het wordt aangenomen, zal het voorgestelde federale infrastructuurplan meer ondersteuning bieden voor de uitbreiding van breedband.

Veel melkveehouders zijn de afgelopen jaren meer afhankelijk geworden van breedband voor zaken als het beheren van voer- en melkschema's, zei Darr.

"Echter, gelijke toegang blijft een prioriteit, aangezien veel boeren nog steeds geen betrouwbare breedband hebben", voegde hij eraan toe.

Het zijn niet alleen mensen die hun bewegingen moeten volgen met Fitbits of Apple Watches. Technologie die melkveehouders gebruiken, omvat apparaten die kunnen bijhouden hoeveel tijd een specifieke koe in hun kudde liggend doorbrengt versus hoeveel tijd ze besteden aan bewegen met behulp van het dierlijke equivalent van draagbare technologie, zei Darr.

De EmbediVet-sensor is bijvoorbeeld een klein implanteerbaar apparaat dat onder de huid van het dier wordt ingebed. Het detecteert en registreert de hartslag, temperatuur en activiteitsniveaus van het dier met regelmatige tussenpozen.

Image
Image

"Deze gegevens - die in re altime aan de boeren worden verstrekt dankzij breedbandtechnologie - verbeteren onze kennis van de gezondheid en het welzijn van de koeien, evenals het dieet en het bewegingsregime", zei Darr. "Dit heeft invloed op de voorspelde en werkelijke opbrengst, evenals op de kwaliteit van de geproduceerde melk."

Rundvlees. It's What's Connected

Melkkoeien zijn niet de enigen die hightech worden. Vleesvee kan worden getraceerd via Bluetooth met een nieuwe technologie die belooft het vee van lokale producenten te volgen van weiland tot bord. Het HerdDogg Traceability Program biedt Bluetooth 5 diersensortags, draadloze lezers en datasets gekoppeld aan een fysieke QR-code.

"Iedereen wil weten waar hun voedsel vandaan komt, welke zorg aan het dier is gegeven, de voedselkilometers die het heeft afgelegd en hoe lokaal dat vlees is gekweekt. Het is duidelijk dat geïnformeerde consumenten een meerprijs zullen betalen voor een product ze kunnen vertrouwen", zegt Melissa Brandao, de oprichter van HerdDogg in een persbericht.

"Het probleem is dat de Big Meat-industrie niet is opgezet om die informatie te verstrekken. Het huidige systeem is gestructureerd om al het vlees te kanaliseren via een monolithische operatie die de herkomstgegevens voor consumenten verduistert en de winst van veeboeren wegleidt. Dat willen we oplossen."

Aanbevolen: